Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Blagdan Gospe od Krunice krasna je prilika da se osvježimo i obnovimo u svojoj ljubavi prema krunici

 

Danas 07. listopada slavimo blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. Današnji blagdan sjeća nas na veliku pobjedu kršćanske flote nad turskom u glasovitoj bitci kod Lepanta 7. listopada 1571. Pobjeda se pripisuje molitvi krunice na koju je pozvao cijelo kršćanstvo tadašnji papa Pio V.

Listopad je mjesec posvećen krunici. Papa Ivan Pavao II. kaže: "Krunica je moja najdraža molitva. Divna, krasna molitva! Divna u svojoj jednostavnosti! Divna u svojoj dubini! U krunici više put ponavljamo riječi koje Djevica Marija čula od Arkanđela i od svoje rođakinje Elizabete. Crkva prihvaća te riječi.

Izgovarajući riječi "Zdravo Marijo" ispred očiju duše prolaze glavni događaji iz života Isusa Krista. A sastoje se od otajstava radosnih, svjetlosnih, žalosnih i slavnih, koja nas postavljaju u živu zajednicu s Isusom po Srcu Njegove Make!

Blagdan Gospe od Krunice krasna je prilika da se osvježimo i obnovimo u svojoj ljubavi prema krunici. Moleći krunicu mi razmišljamo o velikim istinama naše vjere.
Uđimo u Božju školu, slušajući njegov glas kako, dok usne šapuću Očenaše i Zdravomarije, govori u našoj nutrini.

Ne zaboravimo: krunica je ponizna i moćna, čudesna i savršena molitva! Ona je molitva našega života! Ona je molitva za svakoga, u svako vrijeme i na svakome mjestu!


Kod moljenja krunice bitno je: zajedno s Blaženom Djevicom Marijom misliti na život i muku, smrt i uskrsnuće Spasiteljevo, a pritom i svojim mislima i svojim riječima slaviti Boga. Tako po Marijinu primjeru postajemo dionicima života, muke i slave Gospodinove.
A to je bit svake prave i ponizne molitve. Zato s pravom možemo reći da je krunica molitva kakvu je Krist zapovjedio, kakvu je sv. Pavao propovijedao i kakvu je Crkva uvijek molila.

Moljenje krunice je neprekidno, ustrajno, predano davanje hvale i slave Bogu koji nas je stvorio i traženje od njega svega što nam treba.


U ime Božje sabrani moleći krunicu zahvaljujemo Bogu 50 puta za ljubav Kristova utjelovljenja, 50 puta za ljubav koju je pokazao u muci i smrti, 50 puta za ljubav koja nas čeka u slavi i uskrsnuću - raju.

 

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 615 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2