Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomKako se spasio razbojnik

staracŽivio je neki razbojnik koji je godinama palio, robio, ubijao, jednom riječju živio u najtežim opačinama. Kada je nagrabio dovoljno blaga, ode u neku golemu šumu, i tu daleko od ljudi, sagradi kraj jednog izvora kućicu brvnaru. Voda mu je tekla kraj kuće, drva puna šuma, a za hranu je imao u šumi mnoštvo malih i velikih životinja. Tek bi nekoliko puta preko godine otišao u daleki grad da sebi kupi što mu je trebalo u kući.


Tako su prolazile godine, i razbojnik je sada već ostario, pade na samrtničku postelju. Nitko ga nije pronašao, osim smrti kojoj se nitko ne može sakriti. Znajući da mu je kraj blizu, jednog predvečerja, kada je u kući već pao mrak, gledao je kroz prozor sa svojeg kreveta. U oči mu upade križ, koji su tvorile dvije letvice u okviru prozora. Sjeti se križa u kući svoje majke, svoje prve Pričesti, crkve, dana svojeg nevinog djetinjstva, pa poče gorko plakati. Došle su mu pred oči silne opačine koje je u životu počinio, a križ koji mu je bio pred očima, podsjećao ga je koliko je sagriješio i Bogu i Ijudima. Plakao je sve jače i jače, tako da mu je rupčić bio natopljen suzama. I od žalosti i kajanja pukne mu srce. Čim je izdahnuo, duša mu pođe na sud Božji. Tu je pred prijestoljem Božjim stajao arkanđeo Mihael s vagom u ruci. Bio je tu prisutan Anđeo čuvar razbojnikov, ali i đavao, koji je skakao od veselja, uvjeren da mu pripada duša razbojnika. Vikao je radosno: ovaj je moj, on pripada meni. Stavljao je na lijevu stranu vage sve opačine koje je za života učinio razbojnik. Toliko ih je bilo da se vaga opterećena grijesima do dolje spustila. Đavao pođe prema njemu. Gospodin ga zaustavi i pozove anđela da on stavi na desnu stranu dobra djela razbojnikova. Anđeo brizne u plač i kroz suze reče: niti je molio, niti je postio, niti u crkvu išao, niti sirotinji išta dao. Đavao opet poleti k njemu, ali ga i ovaj put zaustavi Bog. Tada naredi anđelu da se spusti u kolibu i iz mrtvih razbojnikovih ruku izvuče rupčić i donese ga pred Boga. Iz rupčića su se suze cijedile, jer je bio potpuno mokar. Stavi rupčić na desnu stranu, zapovijedi Bog anđelu. Kada je on to učinio, pretegne desna strana, a lijeva poleti u zrak. Od silnog udarca grijesi polete u vis, a onda stanu padati u pakao. Za njima se sruši i Đavao vičući: Izmakao mi je, jer se pokajao za grijehe. Suze pokajnice su ga otele meni i paklu.

 

Ovo je izvadak iz knjige "Primjeri koji potiču, privlače, hrabre i opominju - fra petra Ljubičića".
Dopuštenje autora za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com

 

knjiga fra petra ljubicica

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 254 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete