Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PATER AREK KRASICKI: Kralj i kraljevstvo (Lk 23,35-43)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

 

Isus je Krist i kralj. Tako vjeruje Crkva. Moguće da netko krivo shvaća to kraljevstvo na svoj vlastiti način. Nije čudo da čujemo različite interpretacije jer svatko želi znati kako će to kraljevstvo izgledati. Mnogi također obećavaju raj: Slušaj mene i bit ćeš u raju.

Jedan je poljski dominikanac pričao o poznatom filmu Grad slijepaca. Film opisuje nerealnu situaciju koja se dogodila. Iako je to samo izmišljena priča ima istinite zaključke. Negdje je eksplodirala bomba i svi su oslijepili. Njihova su se djeca i unuci rađali slijepi. U jednom trenutku ustao se jedan i progovorio: Ja vidim. Počeo je i ostalima govoriti kako sve okolo izgleda i kako oni sami izgledaju, ali oni nisu mu povjerovali. On je znao činiti stvari bolje nego oni jer nisu vidjeli. Nešto slično je s kraljevanjem Krista. I mi živimo u nekom gradu slijepaca. Vidimo stvari onako kako ih vidimo. Donosimo zaključke onakve kakve donosimo. Gledamo svoje mogućnosti i sposobnosti onako kako mi sami to možemo vidjeti. U to dolazi Isus i govori: Svijet izgleda drugačije. I onda govori nam kako izgleda taj svijet, ali mi odgovaramo: Takav svijet ne postoji.


Kakav je to svijet? Isus Krist kaže To je svijet u kojem se svi ljube i vole. Ali mi kažemo: Takav svijet ne postoji. Mi ne poznajemo takav svijet. Mi živimo u svijetu gdje je ljubav maksimalno gurnuta na marginu. Isus kaže: Postoji svijet u kojem svi opraštaju jedan drugome, a mi: Takav svijet ne postoji. Živimo u svijetu gdje vlada mržnja i nezadovoljstvo, gdje svi imaju puno toga, ali pohlepa izaziva sljepoću. Nemogućnost oprosta je realnija nego gledanje letenja na Mjesec. Isus govori: Ja živim u takvom svijetu, ali mi kažemo: Ne, takav svijet ne postoji.
Dok je Krist hodao na vidljiv način ovom zemljom mnogima se činio čudnim jer je radio stvari koje nisu drugi radili. Svako njegovo čudo izazivalo je i divljenje i čuđenje. Isus govori da postoji takav svijet u kojemu se slijepomu kaže progledaj i on progleda, umrlom ustani i on ustane. Kristovo kraljevanje možemo prepoznati vjerom. To je svijet pored nas i među nama. Mi ga ne vidimo i ne možemo opipati, ali on postoji. Nažalost, ne vidimo ga. To je činjenica prvog grijeha. Ulazak u Božje kraljevstvo ne nalikuje na ulazak u neku sobu ili neku zemlju. To je vjera da nemoguće stvari jednostavno postanu moguće.


Kristovo kraljevstvo je vladavina ljubavi u kojoj svi sebi opraštaju, gdje nema svađe, gdje je čovještvo potpuno usmjereno na darivanje sebe drugima. O tome govori Krist kralj koji do kraja ljubi i prašta kao čovjek. Time pokazuje da i ti to možeš. To je na dohvat tvoje ruke. Želiš li isto? Uđi u njegovo kraljevstvo i odriješi od sebe svoj egoizam i nauči ljubiti kao što on ljubi.
Svetkovina Krista Kralja je za to da povjerujemo da postoji njegovo kraljevstvo i da smo svi pozvani ući u nj. Tu se ulazi po vjeri, po Duhu. Vrata su toga kraljevstva otvorena svima po krštenju. Uvjeri se da postoji drukčiji svijet na dohvat ruke.

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 152 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2