Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PAPA FRANJO: Tko ima zatvoreno srce, ne može čuti Božji glas
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

 

Jona služi Bogu i pobožan je čovjek, ali kad ga Bog zove on bježi. Osvrćući se na Joninu povijest Papa je govorio o slušanju Božjega glasa. Može se kao kršćanin, katolik, član Katoličke akcije, svećenik, biskup i papa bježati od Boga. Od Boga možemo bježati svi. Svakodnevna je napast da se ne sluša glas Božji, da u srcu ne čujemo njegov poziv. Od Boga se može izravno bježati, a ima i drugih načina kako pobjeći od Njega, možda profinjenijih, uljudnijih?

Evanđelje opisuje polumrtva čovjeka na cesti i svećenika, slučajnoga prolaznika, koji je pogledao i nastavio hod ‘jer bi mogao kasniti sa Svetom Misom’. Nije dakle čuo Božji glas – ustvrdio je papa Franjo.

Potom je naišao neki levit, ali ni on nije pomogao nesretniku da ne bi imao posljedičnih neugodnosti. I on je dakle pobjegao od Boga. Jedino je čuo Božji glas onaj koji obično bježi od Boga; grešnik Samarijanac, koji nije bio vičan molitvi i štovanju Boga. A ipak je shvatio da ga Bog zove i nije pobjegao. On je pristupio ranjeniku, previo mu rane, udomio ga u hotelu i pobrinuo se za njega – rekao je Papa dodajući:

Svećenik je na vrijeme stigao za svetu misu, svi zadovoljni: i svećenik i vjernici. Levit je drugi dan proveo onako kako je i zamislio, nije morao ići kod sudca i objašnjavati mu što se dogodilo. Zašto su Jona, svećenik i levit pobjegli od Boga? Zato što su imali zatvoreno srce; a kad imaš takvo srce, ne možeš čuti glas Božji. Samarijanac je imao otvoreno srce i čuo je glas Božji – kazao je Papa.

Jona je dakle imao nacrt za svoj život i želio ga ostvariti, također i svećenik i levit. Naprotiv, Samarijanac, grešnik, Bogu je prepustio da mu ispisuje povijest. Bog je promijenio sve, na put mu stavio bijedna čovjeka, teško ranjena, bačenog uz cestu – objasnio je Papa. Pitam se, a i vas pitam: Prepuštamo li Bogu da ispisuje naš život ili ga sami želimo pisati? Osluškujemo li Božju riječ? Da, želim slušati! A jesi li sposoban slušati Božju riječ? Jesi li sposoban u svakodnevnom životu otkriti Božju Riječ, ili se oslanjaš na svoj životni nacrt i ne dopuštaš da ti govori Božje iznenađenje? – upitao je Sveti Otac.

Zaključujući propovijed, Papa je rekao da tri osobe bježe od Boga, a samo je jedna, koju se smatra neurednom, sposobna slušati, otvoriti srce i slušati Božji glas. Siguran sam da svi vidimo da „Samarijanac, grešnik, ne bježi od Boga. Neka nam Gospodin udijeli milost da čujemo Njegov glas koji nam veli: Idi i ti čini isto – zaključio je papa Franjo u propovijedi na današnjoj Svetoj Misi u kapeli Doma Svete Marte.

 

Ponedjeljak 7.10.2013. hr.radiovaticana

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 374 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2