Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Nebesa odozgor rosite

Već se bliži vrijeme blago,..

animated-christmas-tree-decorations-image-0053

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4

Padaj s neba roso sveta

Zdravo budi MarijoPAPA FRANJO: Ako ne slušamo Duha Svetoga, prijeti nam opasnost hladne, ideološke vjere
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

Ako naš duhovni elektrokardiogram pokazuje ravnu liniju, ako naše srce ne reagira na poticaje Duha Svetoga, prijeti nam opasnost hladne, ideološke vjere – upozorio je papa Franjo na jutrošnjoj misi u Domu svete Marte. U svojoj je propovijedi krenuo od prvog misnog čitanja koje opisuje svojevrsnu „efešku Pedesetnicu“: pripadnici su te zajednice bili kršteni, no tek su dolaskom svetoga Pavla saznali da postoji Duh Sveti. Apostol je potom položio na njih ruke, Duh Sveti je sišao na njih te su počeli govoriti drugim jezicima i prorokovati.

Jesam li u stanju slušati Duha Svetoga? – upitao je Sveti Otac te nastavio – Jesam li sposoban tražiti nadahnuće prije nego donesem odluku, prije nego nešto kažem ili učinim? Ili je možda moje srce mirno, bez osjećaja, kruto? Kada bismo na nekim srcima obavili snimanje duhovnog elektrokardiograma, rezultat bi bio ravna crta, bez osjećaja. I u evanđeljima nailazimo na takva srca: sjetimo se samo zakonoznanaca. Oni su vjerovali u Boga, poznavali su sve zapovijedi, ali su njihova srca bila nepokretna, zatvorena, nisu se dala „uznemiriti“ – kazao je papa Franjo, savjetujući da se dademo „uznemiriti“ od Duha Svetoga.

To nipošto nije sentimentalnost, odnosno osjetiti nešto u srcu i onda slijediti taj osjećaj. Potrebno je osluškivati i razlučivati: razlučivati što osjećam u srcu, jer je Duh Sveti učitelj razlučivanja. Osoba koja nema te pokrete u srcu, koja ne razlikuje što se događa, osoba je hladne, ideološke vjere. Njezina je vjera puka ideologija – upozorio je Sveti Otac.

Upravo je to bila drama zakonoznanaca koji su se okomili na Isusa – kazao je Papa, pozivajući prisutne da se u danima pred svetkovinu Duhova ispitaju o svom odnosu prema Duhu Svetomu. Tražim li od njega da me vodi mojim putom koji svakodnevno moram birati u svojem životu? Molim li ga za milost razlikovanja između dobra i manjeg dobra? Odmah se može razlučiti dobro od zla, no postoji i skriveno zlo: ono se sastoji u manjem dobru koje skriva u sebi zlo. Molim li za tu milost? To je pitanje koje danas želim posijati u vaša srca – kazao je papa Franjo te nastavio:
Otkrivenje svetoga Ivana Apostola započinje pozivom „sedmerim crkvama“, odnosno sedmerim biskupijama onoga vremena, da poslušaju što im Duh Sveti govori. I mi molimo za tu milost da poslušamo ono što Duh Sveti govori našoj Crkvi, našoj zajednici, našoj župi, našoj obitelji i svakom pojedinom od nas, kako bismo primili milost da naučimo taj jezik slušanja Duha Svetoga – zaključio je Sveti Otac.

 

IZVOR: RADIO VATIKAN

 

 

Došašće - Andvent

 Što je to Došašće (Advent)?

 

  Neka je svima sretno i blagoslovljeno ovo milosno vrijeme Došašća!

 

UŽIVO - Klanjanje

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 177 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2