Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 PAPA FRANJO: Udaljenost od Boga je prokletstvo
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Odabir udaljenosti od Boga jest vječno prokletstvo – kazao je Papa u propovijedi na jutrošnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta. Papa je rekao da nikada ne treba razgovarati s đavlom, zavodnikom i varalicom, već poniznim srcem na Posljednjem sudu treba se približiti susretu s Gospodinom.


Đavao, zavodnik, uništava život, s njima nikada ne treba razgovarati
U ove posljednje dane liturgijske godine, Crkva završava promišljanje o svršetku svijeta, a Sveti Otac o tomu govori komentirajući čitanje iz Otkrivenja svetoga Ivana. Kakav će biti Posljednji sud, konačni susret s Isusom? Prvi će biti suđen „zmaj, stara zmija, to jest đavao“, kojeg Anđeo, sišao s neba, okovana baca u Bezdan „da više ne zavodi narode, jer on je zavodnik“ – istaknuo je papa Franjo.


Sotona je više nego lažac, otac je laži, rađa laž, varalica je. Uvjerava te da ćeš biti kao Bog ako pojedeš jabuku. Tako ti je prodaje, a ti je kupiš i na koncu te prevari, zavede, uništi život. Što valja učiniti da nas vrag ne prevari? Uči nas Isus: s đavlom nikada ne treba zapodijevati razgovor, sa sotonom se ne razgovara. Kako je Isus postupao s đavlom? Tjerao ga je, pitao ga kako se zove, ali s njim nije razgovarao – rekao je Papa dodajući:
Ni u pustinji s njim nije razgovarao svojim riječima, jer je bio svjestan opasnosti. U odgovorima đavlu branio se Božjom riječju, riječju Svetoga pisma. Nikada dakle ne treba voditi dijalog s tim lašcem, varalicom, koji traži našu propast i koji će zbog toga biti bačen u Bezdan – istaknuo je Sveti Otac dodajući da se u ulomku iz Otkrivenja pojavljuju duše mučenika, „poniznih“ koji su svjedočili Isusa Krista a nisu štovali đavla i njegove sljedbenike, „novac, svjetovnost, ispraznost“, dajući život za to – rekao je Papa.


Vječno prokletstvo je udaljenost od Boga, ne dvorana za mučenje
Gospodin će po djelima njihovim suditi „velike i malene“, piše u Otkrivenju, a osuđeni će biti bačeni u „ognjeno jezero“, a to je „druga smrt“ o kojoj je Papa govorio. Vječno prokletstvo nije neka dvorana za mučenje, već smrt. U Kraljevstvo Božje neće ući oni koji su se udaljili od Gospodina, koji su išli svojim putom. Udaljavajući se od Gospodina, prolaze ispred njega i sami se udaljuju. Vječno prokletstvo je stalno udaljavanje od Gospodina. Prokletstvo je vječna udaljenost od Boga koji daje sreću, koji nas žarko ljubi, to je „oganj“, „put vječnoga prokletstva – ponovio je Papa.


Ponizno otvaranje srca Isusu daje spasenje
Ako „svoje srce otvorimo“, kako želi Isus, a ne idemo svojim putom, imat ćemo „radost spasenja“, „novo nebo i novu zemlju“ o čemu govori prvo čitanje. Papa je pozvao da se s pouzdanjem prepustimo Isusu da nas „zamiluje i da nam oprosti“. Nada otvara srce susretu s Isusom. Čeka nas susret s Isusom. To je lijepo, vrlo lijepo! A On od nas traži da budemo ponizni i da govorimo: 'Gospodine'. Dovoljna je ta riječ, a ostalo će On učiniti – zaključio je papa Franjo.

 

Izvor: Radio vatikan

 

 

Molitva blagoslova

Pobožnost sv. Josipu

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 387 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete