.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Tetra Images / Getty Images

 MOJ SUSRET S BOGOM PRIJE POČINKA

Klanjam ti se, Bože moj, i ljubim te svim srcem. Zahvaljujem ti što si me stvorio, pozvao me svojoj svetoj vjeri i očuvao ovoga dana. Oprosti mi što sam danas sagriješio, a primi što sam dobra učinio. Bdij nada mnom kada budem spavao. Čuvaj me od svake opasnosti. Tvoja milost neka bude uvijek sa mnom i sa svima koji su mi dragi. Amen.

Evo, Gospodine, ovaj dan polako završava. Hvala ti na svemu što si danas učinio za mene. Oprosti mi za grijehe koji su povrijedili tebe i moje bližnje. Pomozi mi, Gospodine, da oprostim svima koji su mi nanijeli nepravdu. Daj mi svoju zaštitu da u miru mogu noćas počivati. Tebi povjeravam svoj život.

Odagnaj sve neprijateljske sile iz mog okruženja i čuvaj sve ljude ovoga svijeta. Molim te za moju obitelj, moje prijatelje, sve poznanike i cijeli svijet. Daruj im svoj mir i blagoslov. Svim pokojnima daruj vječni mir. Amen. Gospodine, zahvaljujem ti za dan koji je prošao, za sve susrete koje sam danas imao i za tvoju prisutnost u mojem životu. Želim iz dana u dan sve više otkrivati tebe i tvoje tragove. Želim svoje temelje graditi u tebi i da izvor svih mojih radosti i moga života budeš ti. Hvala ti za sve. Oče naš… 

Advertisements

Hvala ti, Gospodine, za još jedan dan proživljen tebi na slavu. Hvala za kruh koji si mi danas dao i za sve čime uzdržavam svoj život. Hvala za sve dobro što si mi danas iskazao, za kušnje kroz koje si me provlačio. I za pomoć koju si mi pri radu i u životu pružao, hvala. I za ljude koje susretoh, za one s kojima dijelih tegobe proteklog dana, za sve hvala. U ruke tvoje, Gospodine, predajem duh svoj. Ti si me otkupio, Gospodine, Bože vjerni.

Tebi prikazujem ovu večer i svoje spavanje i svaki trenutak noći koja je preda mnom. Molim te da nada mnom bdiješ, da me štitiš, braniš i čuvaš dok spavam, da mogu u miru odmoriti. Stoga se stavljam u tvoje Presveto Srce i pod plašt Gospe, moje Majke. Tvoji sveti anđeli neka budu uza me i neka me čuvaju u miru, i tvoj blagoslov neka bude nada mnom. Čuvaj me, Gospodine, kao zjenicu oka; sjenom krila svojih zakloni me! Amen.

Gospodine, Ti jedini znaš koliko je vrijedio ovaj dan. Mnogo sam uradio i mnogo propustio. Mnogo sam pokušao, a mnogo nisam dovršio. Radio sam nevjerno i odlučno i ostao sam dužan ljudima mnogo ljubavi.

Želim oprostiti svima koji su mi nanijeli nepravdu.  Želim se osloboditi mržnje, zavisti i prezira. Oprosti i Ti meni sav moj dug. Ja ne znam da li je ovaj dan urodio plodom. Ti jedini to vidiš. Ti jedini možeš blagosloviti moj trud.

Gospodine, ne mogu ti ništa ponuditi kao zahvalu za ovaj dan, osim da i slijedeći dan primim iz Tvoje ruke. Daj mi novi dan i ne ostavi me. 

Gospodine, zahvaljujem Ti u ovaj večernji sat što si me danas čuvao. Čuvaj sve one koje sam danas susreo, rasvijetli svojom ljubvavlju sve koje volim, i sve one čiji teret ja moram nositi.

Veliča duša moja Gospodina
i klikće duh moj U Bogu mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje:
odsad će me, evo,svi naraštaji zvati blaženom.
Jer velika mi djela učini Svesilni sveto je ime njegovo.
Od koljene do koljena dobrota je njegova
nad onima što se njega boje.
Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene.
Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne.
Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne.
Prhvati Izraele, slugu svoga, kako obeća ocima našim:
Spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen

Anđele čuvaru mili
svojom snagom me zakrili.
Prema Božjem obećanju
čuvaj mene noću, danju.
Osobito pak me brani
da mi dušu grijeh ne rani.
A kad s ovog svijeta pođem
da u nebo sretno dođem,
da se ondje s Tobom mogu
vijekom klanjat dragom Bogu.
Anđele lijepi moj
Uz postelju moju stoj
Prijatelju premili
Ovu noć me čuvaj ti
Evo spusti se tiha noć
Na počinak ja ću poć’
Moja zadnja riječ neka bude
Moj Isuse laka noć.

Gospodine, pohodi milostivo ovaj stan i sve neprijateljske navale od njega odstrani, anđeli tvoji sveti stanovali u njemu i čuvali me (nas) i blagoslov tvoj neka bude nada mnom (nad nama) .Po Kristu, Gospodinu našem. Amen +

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!