.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Kršćanski radnik – uzor u molitvi i radu

Matt Talbot, irski radnik, bio je sin siromašne radničke obielji. Kao dijete nije dobio nikakva odgoja. Kao dječak skitao se cijeli Božji dan po ulicama grada Dublina. Kao mladić postao je propisna pijanica. Imao je samo jedan ideal: rakiju. Nekoliko je puta došao kući bos jer je svoje cipele dao za rum. Tako je to trajalo iz dana u dan do dvadeset i pete godine njegova života.

Jednoga dana, bila je subota, stvori odluku: kroz tri mjeseca neće okusiti ni kapi alkohola. Sutradan je pošao u crkvu k svetoj misi. Dan kasnije našao je posao i počeo raditi sasvim marljivo i savjesno.

Ta tri mjeseca pretvorila su se u godine. Pune 43 godine Matt je radio u svome poduzeću kao najsavjesniji radnik. Kroz te 43 godine nije više okusio ni kapi opojnog pića.

Advertisements

Svakoga jutra ranom zorom dolazio je u crkvu kako bi prije polaska na posao bio na slavlju svete Mise i kako bi primio Isusa u svetoj Pričesti.

U Isusu je bila njegova snaga i odlučnost.

† † †

Dimitrije Mereškovski,  ruski književnik, napisao je o sebi: “Što sam u životu vrijedna uradio? Čitao sam svakoga dana Bibliju! Što ćete sa mnom staviti u grob? Bibliju! S čim ću uskrsnuti? S Biblijom!”

Za Rastimo u Gospodinu: fra Petar Ljubičić


Podijelite ovo s prijateljima!