.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Vađenje čavala iz Isusovih ruku

Dogodilo se to u Münchenu. Došao stranac u slikarski atelje. Umjetnik je upravo završio sliku – Isusovo skidanje s križa.

Kad je posjetitelj malo bolje pogledao pojedine osobe u toj akciji skidanja, prepoznao je kako onaj koji izvlači čavle iz ruku Isusovih ima veliku sličnost s umjetnikom.

Kada ga je upitao zašto je sebe naslikao pri tom poslu, slikar je odgovorio: – “U svojoj sam mladosti dosta puta svojim grijesima zabijao čavle u Isusovo presveto tijelo. Sada bih želio što više čavala izvaditi dobrim djelima, molitvama i žrtvama. Zato sam sebe naslikao u toj ulozi.”

Advertisements

† † †

Zar nismo i mi svojim psovkama, klevetama, krađa­ma, svađama, bludnostima, ubijanjima, pijanstvima, nezah­valnostima, grješnim zabavama i vjerskim nemarom to isto činili i danas također činimo?

Obratimo se raspetoj ljubavi koju i danas razapinjemo na svoju nesreću! Vadimo i mi Isusove čavle!

Učimo se prihvaćati trpljenje i tražimo snagu njegove milosti!

Ovo je vrijeme milosno. Nama je darovano i pozvani smo ga što bolje iskoristiti. Nemojmo zato gubiti ni jednoga trenutka, nego nešto učinimo za svoga Spasitelja.

Za Rastimo u Gospodinu: fra Petar Ljubičić


Podijelite ovo s prijateljima!