.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Ovako možeš obratiti one koji te mrze i proklinju!

Mnogi se susreću s ovim problemom. No, hvala Gospodinu, imamo rješenje, kojemu nas je naučio Isus. Ono je sigurno i čudesno djelotvorno a tako jednostavno! Želiš obratiti one koji te proklinju i mrze?

Isus nas uči da je sigurno sredstvo protiv svih vrsta proklinjanja i prokletstva – blagoslov. Nitko nas ne može svezati zlim silama bilo koje vrste i u bilo kojem predjelu naše duše ili tijela dok blagoslivljamo. Želimo li obratiti one koji nas proklinju i mrze, počnimo mirno, iz srca, uporno blagoslivljati baš te ljude.

Blagoslivljajmo sve u njima i oko njih, pa će pucati okovi njihove mržnje, osvete, jala i proklinjanja. S povjerenjem da je Bog jači i da on uvijek pobjeđuje, s mirom i trijeznošću, glasno i u srcu, s ponekom gestom, blagoslivljajmo ih. Tako će Božja sila kroz nas ulaziti u njihove prostore i tjerati zlo koje ih drži u ropstvu mržnje. To izgleda slično kao kad gasimo požar: lijevamo vodu i bacamo na njega zemlju, doklegod se ne ugasi. Ili slično kao da udaramo bijesnu zvijer koja nas je napala, dok je ne vidimo mrtvu pred svojim nogama.

Advertisements

Zbog prokletstva nije mogla roditi muško dijete, a onda je jedna majka iz L. nije mogla roditi muško dijete jer je njeno dijete bilo pod teškim javnim prokletstvom. Župnik je nad njom izmolio molitve otklinjanja i blagoslovio je. Nakon nekoliko mjeseci začela je muško dijete. No stalno se plašila da će ga pobaciti, jer se tako događalo s nekoliko prethodne muške djece. Župnik ju je poučio da ne misli na to zlo, nego da blagoslivlja Boga i svoje dijete. Čineći tako, ona je uspjela u sebi pobijediti strah, oprostiti onima koji su je proklinjali, i s radošću očekivati novorođenče. Zaista, rodila je prvo muško dijete.

Blagoslivljaj i zahvaljuj i kad ti je dobro! Uvijek je dobro u svemu Boga blagoslivljati i Bogu zahvaljivati. Ne samo u dobru nego i u zlu. (Ulomak iz knjige „Za bolji svijet” autora prof. Tomislava Ivančića. Izdavač: Kršć. sadašnjost)

Ovo je izvadak iz knjige “Primjeri koji potiču, privlače, hrabre i opominju – fra petra Ljubičića”.
Dopuštenje autora za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com


Podijelite ovo s prijateljima!