.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Svećenik Feliks mi pripovijeda, kako on savjetuje i moli za osobe koje pate od depresije = potištenosti.

On najprije razgovara s osobom, priznaje da se manje-više svatko od nas osjeti potištenim i tjeskobnim i savjetuje joj kako bi trebala čvrsto povjerovati u Isusa Krista i Njemu se posve predati.

Kada moli Oče naš i dođe do riječi: Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Trebala bi tada stati i s živom vjerom i potpunim pouzdanjem reći: „Bože, predajem ti se posve, neka tvoja sveta volja bude s mojom depresijom! Osobe koje tako mole, nemaju više problema s potišćenošću. Isus, božanski liječnik ih oslobađa…

Molitva protiv depresije (potištenosti)

Advertisements

Božanski Spasitelju Isuse, Ti si moj veliki brat, moja radost i mir, moja snaga i život, moja sreća i jedini spas. U velikoj nevolji sam. Osjećam se tako potišteno i tjeskobno, umorno i neraspoloženo. Nestala mi je životna radost, nemam volje ni zašto. Ti to već znaš. Ti si božanski Spasitelj, čudesni Otkupitelj, moćni Osloboditelj. Molim Te, udijeli mi dar žive vjere, potpunoga pouzdanja i ljubavi u Tvoju čudesnu moć.

Znaš, Gospodine, da sam slab i grješan i da su napasti velike. Kad me god snađe duhovna suhoća i potištenost (depresija) i napadnu napasti, pošalji mi anđela da me krijepi i brani. Budi moja snaga u svim poteškoćama i protivštinama!

Rasvijetli me snagom svoga Duha da mogu prepoznati sve đavolske zamke i izbjeći ih. Kad god se nađem u teškom stanju, budi Ti moje pouzdanje, jer u Tebe imam potpuno povjerenje.

Snagom Tvoje milosti, Isuse, odričem se svakoga grijeha i svakoga utjecaja Zloga! Odričem se duha depresije (potištenosti), straha, samosažaljenja, svake oholosti, nepraštanja i svih negativnih sila!

Moćni Spasitelju, Ti znaš kada me prvi put napala depresija, kad me je spopao strah. Žarko Te molim, oslobodi me od depresije i tjeskobe, svakoga straha i svega što me priječi da budem s Tobom i Ti sa mnom. Čvrsto vjerujem da možeš i hoćeš to učiniti!

Budi zato vječno hvaljen i slavljen! Budi ljubljen od svih stvorenja! Hvala Ti za ove trenutke koji mi pomažu da mislim na Tebe! Znaj da s Tobom uvijek računam i da bez Tebe istinski živjeti ne znam. Hvala Ti, što me čuješ i uslišavaš! Amen.

Ovo je izvadak iz knjige “Primjeri koji potiču, privlače, hrabre i opominju – fra petra Ljubičića”.
Dopuštenje autora za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com


Podijelite ovo s prijateljima!