.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Kćerkica mi se potužila da nešto nije u redu u njenim školskim knjigama. Pokazala mi je udžbenik i radnu bilježnicu engleskog jezika “Building blocks”. za 2. razred osnovne škole, čiji su autori Kristina Čajo, Daška Domljan, Ankica Knezović i Danka Singer “Building block”. Izdavač je””Profil International”, Kaptol 25, Zagreb, 2011. Tamo sam našao slijedeće neprihvatljive sadržaje:Na str. 13. udžbenika je naslov “Sviđa mi se magija”, a ispod između ostalog piše “… knjige magije, kristalna kugla, najbolje od svega, sviđa mi se magija! Promješaj i protresi…” 

Na str. 15., pod naslovom “halloween party”, piše. “Njegova mama je sniježno bijela… Eliot je čarobnjak… a Tess? Ona je vještica”. Na slijedećoj stranici je pjesma “A halloween song”. Nju su postavili i na CD kojega su prodali uz udžbenik. Tamo traže od djeca da na engleskom jeziku pjevaju “Budi vještica ili kraljica…” i sl. Nakon toga im daju samo glazbu i traže da uz nju to pjevaju. U spomenutoj “radnoj bilježnici” na stranicama 16., 17., 25., 26. i 27., traže od djece ispisivanje riječi i pjevanje pjesme tzv. “noći vještica” da bi ih još više učvrstili u prijevari magije. Crteže vještice koja “leti” na metli se nalazi čak i u čitankama za 1. i 2. razred osnovne škole izdavača “Školska knjiga”. 

Napadi protiv Božjih zapovijedi nalaze se još i u nekim drugim školskim knjigama i programima osnovne i srednje škole, pogotovo kada potiču na obesplođujuća i abortivna sredstva ili postupke, na umjetne oplodnje, bludnost ili druge grijehe. I u ovome se sigurno nalaze uzroci izbjegavanja sudjelovanja znatnog broja djece i mladih na Svetim Misama, pogotovo nakon Krizme. Takvo djelovanje škole pomaže i u razvoju nekih bolesti, pa i sve većoj demografskoj ugroženosti.

Od roditelja koji su u tako velikoj većini u Hrvatskoj katolici, traže da kupuju knjige koje vrijeđaju katolike i da šalju djecu u školu pohađati predmete u kojima vrše nad njima prisulu da za ocjenu govore i pišu protiv stavova kojima nas uči Katolička Crkva, protiv danih krsnih obećanja! Mi na to ne smijemo pristati! Ne možemo se složiti s pokušajima uvođenja u diktaturu novog poganstva! Kada će već jednom shvatiti u Agenciji za odgoj i obrazovanje, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, u izdavačkim ustanovama i u školama, da nemaju pravo zloupotrebljvati školski sistem za napade protiv bilo koje od Deset Božjih zapovijedi. Napadi protiv Božjih zapovijedi vrijeđaju ne samo kršćane, nego i muslimane i židove, a štete svim ljudima, bez obzira da li su vjernici ili nevjernici.

Advertisements

 

 Dr. med. Antun Lisec


Podijelite ovo s prijateljima!