.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

.

Tradicionalno pred korizmu, po običaju za sve zlo što se dogodilo u prošloj godini netko je morao platiti, tako da je spaljen fašnik princ karnevala…
Ako pred korizmu za sve zlo optužimo fašnika, objesimo ga na drvo i na kraju spalimo, onda prema tome vjerovanju mi nemamo razloga da se žrtvujemo kroz 40 dana korizmenog vremena, niti da se nešto trudimo, jer svu odgovornost za ono loše možemo prebaciti na fašnika… Prema ovome vjerovanju ni žrtva Isusa Krista nije tako bitna, naš Gospodin Isus u ovom slučaju ispada kao neka dobra legenda o kojoj se priča u našem gradu. To što je On za nas i za naše grijehe mučen, raspet, umro i pokopan, da bi treći dan Uskrsnuo, ispada da onima koji vjeruju u fašnika i nije tako važno. Ne moraju kao pravi kršćani ići svake nedjelje na misu, postiti, kajati se, ispovijedati se, činiti dobro, mijenjati se, jer oni spale fašnika i mirni su do iduće godine, do novog spaljivanja fašnika…

Obzirom da se djeca dovode da sve ovo gledaju, gdje im se kaže da je za sve kriv fašnik i na taj način im se ulijeva osjećaj da ne mogu biti ni za što krivi, onda i ne čudi zbog čega su crkve prazne, zašto djeca ne idu na misu, zašto je puno droge, bludnosti, ovisnika o kocki i alkoholu, te drugih poroka koji nisu po volji Svemogućeg Boga.

Zašto da djeca gledaju kako neka lutka koja izgledom podsjeća na čovjeka gori u plamenu?
Koja je svrha svega toga i zašto prikazivati tako okrutnu smrt kroz spaljivanje fašnika. Šta će u tom malom dječjem srcu i mislima poslije svega toga da ostane, ako ih kao male vodimo na takve događaje. Da li ovo može biti samo bezazlena zabava? Je li ovakvo odgajanje djece uvod u možda neke puno gore stvari koje nas čekaju u budućnosti, kao npr. spaljivanje pravih ljudi koji su po našem sudu zli, i za sve zlo među nama oni krivi, kao što se to radilo u stara vremena.

.

Advertisements

Čemu javno reklamiranje smrti?
Isus je umro za sve nas, i mi želimo živjeti.

Oprosti svim ljudima Gospodine ISUSE jer ne znaju što čine. Molimo Te, nemoj nas kažnjavati zbog grijeha koje činimo protiv Tebe, pronađi način da se ovo u našem gradu kojeg jako volimo više ne događa, kao i sve drugo što nije od Tebe. Mi ovaj ritual spaljivanja fašnika NE ŽELIMO. Vjerujući da ćeš nam uslišiti molitvu, u naprijed Ti zahvaljujemo Isuse Kriste, jer mi jedino Tebi vjerujemo i smatramo da si Ti pobjedio zlo i da je „Tvoja Žrtva na Križu Dovoljna” i da nam nikakva druga žrtva pored Tebe nije potrebna. Ti si Isuse Kriste jedino dobro i Tebi jedino želimo da se klanjamo, utječemo, i da Tebe jedino slijedimo.
Još jednom Ti Hvala Isuse, jer si pobijedio svako zlo i jer si Svojim Svetim Križem svijet otkupio!

AMEN, ALELUJA !!!

.

ŠTO KAŽE ISUS S. FAUSTINI O KARNEVALU I MAŠKARAMA:


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*