.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Book cover mockup psd, editable design

 „Ovdje sam da te izliječim!“ – nova knjiga o životu i čudesima sv. Šarbela Makhloufa

Patrizia Cattaneo u svojem proučavanju predstavlja Šarbela posebno u fizionomiji čudotvorca i gorljivo ga prati u njegovim aktualnim čudesnim intervencijama.

Izdavačka kuća Figulus iz Koprivnice upravo je objavila novu knjigu o životu sv. Šarbela Makhloufa, Libanonskog sveca po čijem su zagovoru mnogi zadobili čudesna uslišanja svojih molitvi.

Nemoguće je nabrojati sva izvanredna očitovanja sv. Šarbela od njegove smrti do danas. U samostan u Annayi pristiglo je više od 6000 svjedočanstava o ozdravljenjima, što čini samo dio ozdravljenja zadobivenih po njegovu zagovoru. Radi se o tjelesnim ozdravljenjima a prije svega onim duhovnima.

Advertisements

Zemaljski život svetoga Šarbela, rođenog kao Youssef Makhlouf, počinje 8. svibnja 1828. u selu Bequa Kafra, u Libanonu. U dobi od 14 godina Youssef čuva obiteljsko stado i počinje osjećati poziv na vjerski život, također pod utjecajem dvojice ujaka pustinjaka. 15. veljače 1875. godine, nakon šesnaest godina života u zajednici u Annayi, otac Šarbel dobiva dopuštenje poglavara da se povuče u samotište posvećeno svetom Petru i Pavlu i pridruži se dvojici drugova u samoći. Ovdje će okončati svoje dane, nakon dvadeset i tri godine neprestane molitve, rada i šutnje.

Nakon smrti isijavao je zasljepljujuću svjetlost četrdeset i pet dana, izlučivao je litre čudesne tekućine koja je nekoliko puta nagrizla njegov lijes i nadgrobnu ploču, a on je ostao gibak i tijelo mu neraspadnuto sve do proglašenja blaženim, odnosno do dana kada ga je Katolička Crkva službeno proglasila svetim.

Autorica u knjizi donosi neke čudesne intervencije sv. Šarbela Makhloufa, poput one kada je u snu operirao Nouhad Al-Chami koja je bolovala od neizlječive bolesti, zatim vatrena otiska Šarbelove ruke na ruci Raymonda Nadera, te brojna druga svjedočanstva. Nadalje, autorica donosi i molitve svecu te upute za one koji se odluče hodočastiti na Šarbelov grob u Annayu.

Knjiga o životu Libanonskog sveca u prijevodu Anamarije Lovrić dostupna je u našem web-shopu www.figulus.hr (snižena 10%), a možete ju naručiti i pozivom na broj 095/206-5421 ili e-mailom na: narudzbe@figulus.hr


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*