.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Smisao života je u žrtvi i ljubavi za druge

Mladić daruje mercedes za siromahe

P. Werenfried (Spekpater), premostratenac, potaknut duhom Božjim i pun Božje ljubavi, dao se na skupljanje pomoći stradalima i onima koji su u bijedi i potrebi. U Düsseldorfu je održao propovijed i pobrao obilnu žetvu. Nakon stanovita vremena našao se opet u crkvi, sam. Najednom mu priđe neki mladić i pruži mu omotnicu te odmah iziđe, gotovo trčeći. Svećenik otvori omotnicu i pročita:

“Dobio sam za svoj 20. rođendan od roditelja na dar novi Mercedes, san moje mladosti. Slušao sam danas vašu pro­povijed i razmišljao sam o onome što ste vi govorili. Shvatio sam kako je smisao života u ljubavi i žrtvi za drugoga. Evo vam ključ moga Mercedesa! On je na ulici. Tamo su i dokumenti i sve potrebno. Izmolite za mene jednu Zdravomariju kako bih i ja pošao vašim stopama!”

Advertisements

†  †  †

Mladi prijatelju! Što osjećaš u svom mladenačkom, zanosnom srcu dok ovo čitaš? Život koji posjeduješ, živiš, uživaš, čudesni je dar Božji. Samo se jedanput živi! Zato se nije sa životom igrati! Igra nas može skupo stajati!

Zapamti: nisi slučajno tu! Od vječnosti si u promislu Božjem. Vječnom si ljubavlju ljubljen. Onaj tko te u život pozvao, ima s tobom veliki plan. Jesi li otkrio plan koji Bog ima s tobom? Jesi li u stanju povjerovati kako je Bogu moguće izvoditi čudesne stvari u mladome srcu koje mu se posve otvori i daruje neopozivo.

U ovom trenutku, koji je za tebe od presudne važnosti, Bog od tebe traži tvoje srce, tvoj život, zapravo tebe. Prepusti se Duhu Božjemu i predaj se radosno Isusu, pa ćeš otkriti tajnu prave radosti i sreće. Uvjerit ćeš se kako si kadar podnijeti sve iz ljubavi. Kako bi to mogao shvatiti, povuci se u osamu. Nađi miran kutak i počni moliti!

“Može li žena zaboraviti svoje dojenče, ne imati sućuti za dijete utrobe svoje? Pa kad bi kojai zaboravila, tebe ja zaboraviti neću. Gle, u dlanove sam te svoje urezao!” (Iz 49,1)

Fra Petar Ljubičić / Rastimo u Gospodinu


Podijelite ovo s prijateljima!