.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

.

U organizaciji zajednice Rastimo u Gospodinu u Međugorju je održana je trodnevna duhovna obnova za bračne parove. Na obnovi prisustvovalo je oko tridesetak bračnih parova iz Livna, Tomislavgrada, Posušja, Širokog Brijega, Ljubuškog, Mostara, Gradnjića, Međugorja, Splita, Zagreba i drugih mjesta. Duhovnu obnovu je predvodio teolog i filozof prof. dr. sc. Ante Vučković, svećenik Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita.

Fra Ante je s bračnim parovima obradio dio biblijske knjige “Pjesme nad pjesmama” koju je rečenicu po rečenicu lomio i prilagodio životu bračnih parova. Uz Božju Riječ, svi parovi su imali radionice, te obnovu bračnih zavjeta, koji su bili posebno emotivni i značajni. Sudionici seminara svakodnevno su sudjelovali i na redovitom molitvenom programu župe Međugorje. Prije polaska na večernji počinak fra Ante bi pročitao prigodni prozni ili poetski tekst za razmišljanje.

.

Advertisements

.

Nakon završene duhovne obnove, bračni parovi su obišli jedinstveni dvorac od kamena koji su izgradili bračni par Patrik i Nensi Latta, inspirirani mističnim viđenjem svete Tereze Avilske opisan je u djelu “Zamak duše” gdje se svetica poziva na zdanje zamka sa sedam odaja kao slika čovjekove nutrine. Patrik i Nensi Latta, su svjedočili svoje obraćenje i vjeru te kazali kako im je želja bila da budu Gospini susjedi. Nakon svjedočanstva Patrika i Nensi, bračni parovi su prisustvovali Gospinom ukazanju kod Marije Pavlović Lunetti.

Svi parovi koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi posebno se zahvaljuju fra Anti Vučkoviću na divnom iskustvu, te župniku fra Nikoli Rosančiću na gostoprimstvu i ustupljenim prostorijama župe Gradnjići gdje su zadnji dan duhovne obnove proveli u jednoj od najstarijih crkava u Hercegovini gdje su obnovili svoje bračne zavjete.

Antonija Vidović – RuG

.


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*