.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Isus je dao apostolima nalog da idu po svem svijetu i propovijedaju evanđelje. Isusove vjernike prate i znakovi: “u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati i bit će im dobro.” Ti znakovi nisu radi senzacije, oni su zaštita Božja nad njegovima i znak za one koji ne vjeruju.

Tko garantira ovu zaštitu?
Civilni stožer?
Liječnici?
Medicina?
Ne!
Isus Krist?
Da!
Zašto?
Zato što je to rekao. Bog se drži svoje Riječi. Isus Krist je Riječ. Kad bi Isus zatajio Riječ, zatajio bi sebe. Zato je Bog kroz stari zavjet održao sva obećanja. Više puta je rekao narodu po prorocima: što činim ne činim zbog vas, nego zbog svog Imena, kojeg vi oskvrnuste među narodima.

Isus je apostolima i svojim 72 učenika koje je slao po gradovima dao naredbu: “Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putom propovijedajte: `Približilo se kraljevstvo nebesko!` Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!” (Mt 10,6-8).

To nije preporuka, već naredba. Ako je Isus naredio, zar će onda iznevjeriti one koji će moliti za vaše zdravlje, gube, mrtvace, opsjednute?
Hoće li se oglušiti?
Nažalost, ove riječi danas djeluju kao fanatizam, a racio (razum) postaje kriterij po kojem ćemo se voditi i tako ispasti razboriti, čak i u Crkvi.

Sačuvaj Bože, u kakvom vremenu živimo, a tek smo počeli…
Ljudi su se u ovo vrijeme dosta razboljeli, možda i fizički zbog manje fizičke aktivnosti, da ne govorim psihički i duhovno, zbog ove oskudice, strahova i napetosti. Upravo zato je Isus poslao svoje učenike, svoje apostole, da se pobrinu za narod. I ono što čovjek ne može, Bog može i učinit će po svojim slugama.


Podijelite ovo s prijateljima!