.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Večernja molitva

Klanjam ti se, Bože, i zahvaljujem ti na svim dobročinstvima koja si mi danas duši i tijelu iskazao. Jesam li ih dobro upotrijebio? Jesam li zapovijedi tvoje savjesno vršio? Pomozi mi milošću svojom točno upoznati što sam danas sagriješio i za svoje grijehe skrušeno se pokajati. (Sad ispitaj svoju savjest i pokaj se za sve svoje grijehe).

O predobri moj Oče, moj Bože i Gospodine! Za ove i za sve ostale grijehe cijeloga života svoga kajem se, jer sam njima ne samo nebo izgubio i kaznu zaslužio, nego mi je osobito žao i kajem se iz sveg srca što sam uvrijedio tebe, najveće i najmilije dobro, koje nadasve ljubim. Ah, da sam prije umro, nego li tebe uvrijedio! S pomoću tvoje milosti odlučujem da ću svoj život popraviti, grješne prigode izbjegavati i više neću griješiti.

U ruke tvoje, o Gospodine, predajem dušu i tijelo svoje; tebi preporučujem svoje roditelje i prijatelje, sve nevoljne i bolesne, sve tjeskobne i umiruće.

Advertisements

O Gospodine, pohodi milostivo ovaj stan i sve neprijateljske navale od njega odstrani; anđeli tvoji sveti neka u njemu prebivaju i blagoslov tvoj neka bude uvijek nad nama.

Dobri i vječni Bože i pošalji svoga svetoga anđela s nebesa, neka me ovu noć čuva i krijepi, štiti i pohađa, pomaže i brani od svakoga zla i grijeha, bolesti i uroka i svake paklene sile i tame. Po Kristu Gospodinu našem.  Amen.


Podijelite ovo s prijateljima!