.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Popularne molitve velike švedske svetice, svete Brigite, koje je, prema predaji, u objavi primila od Isusa…

Bože, u pomoć mi priteci.
Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu…

Vjerovanje (Vjerujem u Boga…)

Advertisements

Uvodna molitva

Gospodine Isuse, želim sedam puta uputiti ovu Tvoju molitvu Ocu, sjedinjujući se s ljubavlju s kojom si je Ti posvetio u Svome Srcu i izgovorio svojim usnama. Prenesi je s mojih usana u Svoje Srce. Usavrši je i dopuni na savršen način, tako da može iskazati Presvetom Trojstvu svu čast i radost koje si Mu Ti iskazao moleći je na zemlji. Neka čast i radost prožmu Tvoju svetu Ljudsku Narav na proslavu Tvojih svetih Rana i Tvoje svete Krvi koja je iz njih potekla.

Prva molitva

Isusovo obrezanje
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti prve rane, prve boli i prvu krv koju je On prolio kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe iz mladosti i grijehe svih ljudi te kao zaštitu protiv prvih smrtnih grijeha, osobito mojih srodnika po krvi.
Oče naš, Zdravo Marijo

Druga molitva

Isusova muka u Getsemanskom vrtu
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti užasne muke Srca Isusova u Getsemanskom vrtu i prikazujem Ti svaku kaplju Njegova krvavog znoja kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga srca i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za širenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu.
Oče naš, Zdravo Marijo

Treća molitva

Bičevanje Isusovo
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tisuće udaraca, strašne boli i Predragocjenu Krv Isusovu, koju je prolio za vrijeme bičevanja, kao naknadu i zadovoljštinu za moje tjelesne grijehe i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za očuvanje nevinosti, posebno mojih srodnika po krvi.
Oče naš, Zdravo Marijo

Četvrta molitva

Krunjenje trnovom krunom
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Rane, boli i Predragocjenu Krv, koja je istekla iz Isusove glave kad je bio okrunjen trnovom krunom, kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga duha i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za ostvarenje Božjeg Kraljevstva na zemlji.
Oče naš, Zdravo Marijo

Peta molitva

Isusov križni put
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti boli i trpljenja koja je Isus proživio noseći Križ na Kalvariju. Na poseban Ti način prikazujem Njegovu Presvetu Ranu na ramenu i Predragocjenu Krv koja je iz nje istekla, kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe pobune i odbacivanja križa te grijehe svih ljudi, za grijehe mrmljanja i odbijanja Tvojih svetih planova, za sve druge grijehe govora i jezika, kao zaštitu protiv tih grijeha te za pravu ljubav prema Svetome Križu.
Oče naš, Zdravo Marijo

Šesta molitva

Isusovo razapinjanje
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Tvoga Sina pribijena i uzdignuta na Križu, Njegove Rane na rukama i nogama te Presvetu Krv koja je iz njih istekla, Njegovo krajnje siromaštvo i savršenu poslušnost, Njegove strašne boli Tijela i Duše, Predragocjenu Smrt i nekrvno obnavljanje Njegove Žrtve u svim svetim misama slavljenima na Zemlji. Prikazujem Ti sve ovo kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe i grijehe svih ljudi, za bolesnike, umiruće, svećenike, laike, za nakane svetoga oca Pape, za obnovu kršćanskih obitelji, za jedinstvo u vjeri, našu domovinu, jedinstvo svih naroda u Kristu i u svetoj Crkvi te za one koji su izvan nje.
Oče naš, Zdravo Marijo

Sedma molitva

Rana Presvetog Srca Isusova
Vječni Oče, udostoj se primiti Krv i Vodu što potekoše iz Presvetog Srca Isusova i beskrajne zasluge koje iz njega proizlaze, za potrebe svete Crkve te kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe svih ljudi. Molimo Te, budi nam blag i milosrdan. Krvi Kristova, zadnji sadržaju Presvetog Srca Isusova, očisti me i očisti svu moju braću od svakoga grijeha! Vodo iz Presvetog Srca Isusova, oslobodi me od svake zaslužene kazne za moje grijehe i ugasi čistilišnu vatru za mene i za sve duše u čistilištu! Amen.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Svim dušama u čistilištu i svima koji će danas umrijeti, pokoj vječni daruj, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila njima. Počivali u miru! Amen!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, daruj nam mir.

VAŽNOST I OBEĆANJE ONIMA KOJI ĆE MOLITI SEDAM MOLITVI BRIGITE PUNIH 12 GODINA

Isus je objavio svetoj Brigiti da je za vrijeme svoje muke dobio gotovo šest tisuća udaraca i da je za nas prolio više od trideset tisuća kapljica svoje Presvete Krvi dodajući: „Znaj da ću udijeliti sljedećih pet milosti svakome tko bude svaki dan častio moju Presvetu Krv tijekom dvanaest godina, moleći sedam Očenaša i sedam Zdravomarija s molitvama koje ti objavljujem!” Isus dalje svetici nabraja obećane milosti:

„OSOBA KOJA BUDE MOLILA OVE MOLITVE:

  • neće ići u čistilište
  • u nebu će biti pridružena mučenicima kao da je prolila svoju krv za vjeru
  • onaj tko moli ove molitve može izabrati tri osobe iz svoje obitelji ili rodbine i ja ću ih po ovim molitvama dovesti i održati u stanju posvetne milosti
  • nitko iz obitelji osobe koja izmoli ove molitve neće u sljedeće četiri generacije propasti u paklu
  • osoba će mjesec dana ranije imati spoznaju o svojoj smrti.”

15 molitava svete Brigite – ovdje možete izmoliti drugu popularnu pobožnost ove svetice.


Podijelite ovo s prijateljima!