.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Sukladno obećanjima Isusa kako Sveta Brigita tvrdi, dane su nam ove Isusove riječi o molitvama koje spašavaju koje je, ona tvrdi; Isus njoj predao: Sveta Brigita je dugo vremena željela znati broj udaraca koje je Isus primio za vrijeme svoje muke, On joj se jednoga dana ukazao govoreći: Dobio sam po Tijelu pet tisuća četristo osamdeset udaraca (5480) udaraca. Ako ih želite na neki način štovati, izmolite petnaest Oče naša i petnaest Zdravo Marija sa slijedećim molitvama (koje ju je naučio) tijekom cijele godine; na kraju godine, počastit ćete svaku od Mojih rana. (365 dana*15 molitvi=5475,treba dodati jos 5,da bi bilo 5480.)

 

Obećao je i svakom drugome tko bude molio ove molitve godinu dana:

– Oslobodit ću 15 duša njegove rodbine iz čistilišta.

– Učvrstit cu i ocuvati u Milosti 15 pravednika od njegove rodbine. 

Advertisements

– Obratit ce se 15 grešnika iz njegove okoline.

– Osoba koja moli ove molitve postići će prvi stupanj savrsenstva, te će 15 dana prije smrti primiti dragocijeno Tijelo

   Isusovo koje će je osloboditi od vječne gladi i dragocijenu Krv koja će joj ugasiti žeđ u vijeke. 

– 15 dana prije smrti,spoznat će u potpunosti sve svoje grijehe i osjetit će gorko pokajanje za njih.

– Stavit cu pred nju znak Svojeg pobjedničkog Križa da bih joj pomogao i obranio je od napada njenih neprijatelja.

– Prije nego umre doći ću sa Svojom preljubljenom i dragom Majkom, primit ću blagonaklono njezinu dušu i odvest je u        vjecnu radost. 

– Vodeći je onamo, ponijet ću se prema njoj na poseban način, dat ću joj da pije iz Izvora Moga Božanstva, što neću dati

   onima koji ne  budu molili ove molitve.

-Treba znati da će svakome tko je živio u smrtnome grijehu kroz 30 godina,a tko bude pobožno molio ove molitve ili ih

  bude naumio moliti,  Gospodin oprostiti sve grijehe.

– Branit ću ga od napasti.

– Sačuvat ću njegovih 5 osjetila.

– Očuvat ću ga od iznenadne smrti.

– Spasit ću njegovu dušu od vječne muke.

– Ako je živio po svojoj volji te ako bude morao umrijeti sutra, njegov život će se produžiti.

– Postići će sve što bude tražio od Boga i Blažene Djevice Marije.

– Može biti siguran da će pridružiti zboru andjela.

– Svaki put kad izmoli ove molitve, dobiva djelomičan oprost.
– Gdje god se moli i gdje se budu molile ove molitve, tamo će Bog biti prisutan sa Svojom Milošću.

 – Tko nauči nekoga ove molitve, steći će radost i zasluge, koje neće imati kraja, nego će biti postojane i trajati u vijeke.

– Roditelji i učitelji koji nauče djecu ove molitve osigurat će im time da ona budu sačuvani od svake nesreće.

 

Sve ove povlastice,obećao je Gospodin Isus Krist sv.Brigiti pod uvjetom da moli ovih 15 molitava svaki dan do smrti. Iste molitve je obećao i onima koji će te molitve moliti godinu dana a i onima koji druge nauče moliti ove molitve. Ako se koji dan preskoče i ne uspiju izmoliti, drugi dan trebamo izmoliti dva puta, da se nadoknadi.

 

Nije dovoljno samo citati, nego treba izgovarati pobožno i s razmišljanjem o tome sto se moli.

Dodatno o molitvama: Petnaest molitava sv.Brigite-pobožnost Kristovoj muci,preuzete su iz knjige “Objava” Spasiteljevih sv. Brigiti Švedskoj. Molitve su odobrene od Kongregacije za sirenje vjere (De Propaganda Fide) i pape Klementa XII.Papa Benedikt XIV. pise: ”Objave sv.Brigite, bez sumnje, ne zaslužuju status vjerske istine, ali bilo bi ih nerazborito odbaciti, jer počivaju na dovoljnim razlozima da im se pobozno vjeruje.”Papa Pio IX. odobrio je molitve,priznavsi ih istinitima i korisnima za duse: ”One jačaju kršćansku vjeru i ljubav prema Kristovoj muci” .Papa Ivan Pavao II. izjavio je:”Crkva je priznajući Brigiti svetost, prihvatila cjelokupnu vjerodostojnost njezina unutarnjeg iskustva:”

Sveta Brigita je svome bratu napisala u pismu:”Predragi moj brate, bila sam u najvećim mukama života. U patnjama, bolesna, siromašna i osjetila sam gorcinu napustenosti. S ljubavlju sam svake večeri molila ove molitve i moj se život čudesno preobrazio. Gospodin je vjeran svojim obećanjima i ispunio me radošću,doveo do blagostanja i utjehe. Ono sto je Isus učinio za mene, bijednu grešnicu, učinit će i za tebe, dragi moj brate. Moli svaki dan ove molitve!”

 


PETNAEST MOLITAVA sv. Brigite Švedske

 

+ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. +

O Bože,dođi i spasi me!
Gospodine,dođi što prije i pomozi mi!

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,kako bijaše na početku,tako i sada i vazda u vijeke vijekova, Amen.

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje. I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega, koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice, mučen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan; sašao nad pakao, treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa, sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve. Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela , život vječni. Amen.

I. MOLITVA

ISUSOVA MUKA NA MASLINSKOJ GORI I TRNOVA KRUNA

O Gospodine Isuse Kriste,vječna slasti onih koji Te ljube,srećo što natkriljuješ svaku radost i svaku želju,spasenje i ljubavi onih koji se kaju,kojima si rekao:Moja je radost biti sa sinovima ljudskim i postao si čovjek za ljudski spas;sjeti se ljubavi koja Te nagnala da uzmeš nasu ljudsku narav i svega što si pretrpio od časa od Svoga začeća do svoje otkupiteljske muke određene u vječnosti po Božjem naumu. Sjeti se boli koju si osjetio u Dusi kad si rekao:”Žalosna je duša Moja do smrti”,kada si na Posljednjoj večeri sa svojim učenicima,dajući im za hranu Svoje Tijelo i Svoju Krv i perući im noge,tješeći ih s ljubavlju,prorekao Svoju skorašnju muku. Sjeti se straha, tjeskobe i boli koju si pretpio u Svom Presvetom Tijelu prije nego su Te pribili na križ, kada Te je pošto si triput molio Oca i znojio se krvavim znojem,izdao jedan od Tvojih učenika, kada su Te optužili lažni svjedoci i nepravedno na smrt osudila tri suca;u najsvečanije vrijeme Pashe, izdali su Te, izrugali, skinuli Ti odjeću, zavezali Te i isćuškali, privezali uza stup,bičevali i okrunili trnovom krunom. U spomen na ove žalosti,molim Te,udijeli mi ljupki Isuse,prije moje smrti,istinsko pokajanje,iskrenu ispovijed i oproštenje svih mojih grijeha. Amen.

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 
II. MOLITVA

POGRĐIVANJE ISUSA

O,Isuse,istinska radosti anđela i raju slasti,sjeti se strahovitih muka,koje si pretrpio kad su Te razdrli Tvoji neprijatelji kao krvoločni lavovi,ponizivši Te ćuškama,pljuvanjem,deranjem kože i drugim nečuvenim zlostavljanjem. Zbog pogrdnih riječi,surovih udaraca i preteških muka koje su Ti zadali Tvoji neprijatelji,molim Te da se udostojiš osloboditi me mojih neprijatelja,vidljivih i nevidljivih i dopustiti mi da pod Tvojim okriljem pronađem put vječnog spasenja. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

III. MOLITVA

ISUSOVO RAZAPINJANJE NA KRIŽU

O, Riječi utjelovljena,Svemogući Stvoritelju svijeta,koji si neizmjeran i neshvatljiv, sjeti se pregorke boli, koju si pretrpio,kad su Ti ruke i noge proboli oštrim čavlima i pribili na drvo križa. Koliku si bol iskusio,o Isuse, kada su okrutni krvnici razdrli Tvoje udove i iščašili Tvoje zglobove,kada su razvukli Tvoje Tijelo na sve strane po svojoj volji. Molim Te,u spomen na ovako velike boli,koje si pretrpio na križu,dopusti mi da Te ljubim sve više i više. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

IV. MOLITVA

ISUSOVA MOLITVA ZA SVOJE MUČITELJE.

Isuse, nebeski Liječniče, sjeti se patnji i boli koje si osjetio na razderanim udovima, kada se podizao križ. Nijedan dio Tvoga Tijela od glave do pete nije bio lišen muka,pa ipak uza svu tu patnju, nisi zaboravio moliti Oca za Svoje neprijatelje govoreći:”Oče, oprosti im jer ne znaju što čine.” Zbog neizmjerne Svoje ljubavi i milosrđa, kao i za uspomenu na Svoje muke, dopusti mi da se sjećam Tvoje preljubljene muke, da bi mi ona pomogla da dobijem potpuno oproštenje svih svojih grijeha. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

V. MOLITVA
ISUSOVO MILOSRĐE ZA RASKAJANE GREŠNIKE

O, Isuse, zrcalo vječne jasnoće, sjeti se gorčine,koju si osjetio kada si unatoč spasenju koje si ponudio dušama posredstvom Svoje muke, predvidio i to da ga mnoge neće prihvatiti. Ti si, milostivi Isuse, pokazao beskrajno Milosrđe, ne samo kada si osjećao bol zbog izgubljenih i očajnih duša, nego i kada si razbojniku rekao:”Još danas ćeš biti sa mnom u raju.” Stoga Te molim da se udostojiš izliti na mene to isto Milosrđe, u času moje smrti. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

VI. MOLITVA

ISUSOVA OPORUKA NA KRIŽU

O, Isuse, ljupki Kralju, sjeti se boli koju si pretrpio kad si visio na križu gol i prezren,a da nisi među tolikim prijateljima i znancima što su Te okruživali, imao ikoga da Te utješi, osim svoje ljubljene Majke. Njoj si preporučio Svoga najmilijeg učenika, rekavši:” Ženo, evo ti sina”, a učeniku si rekao:” Evo ti Majke.” Pun pouzdanja, molim Te, premilostivi Isuse, sjeti se mača koji Ti je probo dušu,te mi se smiluj u svakom jadu i muci, bilo tjelesnoj ili duševnoj,i utješi me pružajući mi pomoć i radost u svakoj kušnji i nevolji. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 
VII. MOLITVA

ISUSOVA ŽEĐ

O, Gospodine Isuse Kriste, izvore beskrajne miline, s ljubavlju si rekao na križu:”Žedan sam”, to jest, želim iznad svega spasenje ljudskog roda. Rasplamti,molimo Te, u nama želju da sveto živimo, gaseći u potpunosti žeđ svojih požuda i potragu za svjetovnim užicima. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

VIII. MOLITVA

ISUSOV NAPITAK NA KRIŽU

O, Gospodine Isuse Kriste, slasti srdaca i radosti duha, smiluj se nama grešnicima. Zbog gorkog octa i žuči koje si kušao u času Svoje smrti, daj da u svako doba, a osobito u času smrti, uzmognemo dostojno blagovati Tvoje Tijelo i Tvoju Krv kao lijek i utjehu našim dušama. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

IX. MOLITVA

ISUSOV TJESKOBNI VAPAJ NA KRIŽU

O,Gospodine,Isuse Kriste,radosti duha,sjeti se tjeskobe i boli,koju si pretrpio,kad si zbog gorčine smrti i uvreda sto su Ti ih uputili Zidovi,zavapio Ocu:”Boze Moj,Boze Moj, zašto si me ostavio?”Zbog toga Te molim,Gospodine i Boze moj, da me ne ostaviš u času moje smrti. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

X. MOLITVA

ISUSOVE VELIKE RANE NA KRIŽU

O,Gospodine Isuse Kriste, početni i krajnji Cilju, naše ljubavi,koji si od glave do pete potpuno uronio u more patnji,molim Te da me u ime Svojih,velikih i dubokih Rana, naučiš živjeti u potpunosti s istinskom ljubavlju, po zakonu i po Tvojim savjetima. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

XI. MOLITVA

ISUSOVE DUBOKE RANE NA KRIŽU

O,Gospodine Isuse Kriste,bezdane samilosti i milosrđa,molim Te,u ime dubokih Rana koje su Ti prodrle ne samo do mesa i srži kostiju, nego i do najdublje utrobe:pridigni me iz mojih grijeha i sakrij me u Svoje Rane. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

XII. MOLITVA

ISUSOVE KRVAVE RANE NA KRIŽU

O, Isuse Kriste,zrcalo istine,znamenje jedinstva i vezo milosrđa,sjeti se nebrojenih Rana,koje su Ti prekrile Tijelo,razderano i grimizno crveno od Tvoje vlastite predragocjene Krvi. Moli Te,Gospodine,upisi tom istom Krvlju Svoje Rane u moje srce,da se u razmatranju Tvoje boli i Tvoje ljubavi,obnovi u meni svaki dan,bol Tvoje Muke,da uzraste ljubav i da Ti ja nastavim neprestano zahvaljivati do kraja svoga života,kada budem došao Tebi,pun(a) svih dobara i zasluga,koje si mi dao iz riznice Svoje muke. Amen. 

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 
XIII. MOLITVA

ISUSOVA SMRTNA TJESKOBA NA KRIŽU

O, Gospodine,Isuse Kriste,nepobjedivi i besmrtni Kralju, sjeti se boli koju si osjetio,nakon sto su te napustile sve snage u Tijelu i u Srcu,rekao:”Gotovo je.” Zato Te molim,smiluj mi se u posljednjem času moga života,kada moju dušu uzmuti tjeskoba agonije. Amen

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

XIV. MOLITVA

ISUSOVA SMRT NA KRIŽU

O,Isuse Kriste,jedinorođeni Sine Svevišnjeg Oca, odsjaju i sliko Njegove biti,sjeti se ponizne molitve,kojom si preporučio Ocu svoj Duh,kad si rekao:”Oče,u tvoje ruke, predajem Duh Svoj.”,te si sagnuvši glavu i predajući za nas Milosrđe Svoga Srca, izdahnuo. Zbog ove predragocjene smrti, moli Te Kralju svetaca, ojačaj me protiv napasti đavla,svijeta i tijela,da bih umrijevši za svijet,živio/živjela samo u Tebi,i u zadnjem času moga života,primi moj duh, koji se nakon duga progonstva i lutanja,želi vratiti svojoj domovini. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

XV. MOLITVA

ISUSOVO POSLJEDNJE PROLIJEVANJE KRVI

O,Gospodine, Isuse Kriste, istinski i plodni Živote, sjeti se Svoje obilno prolivene Krvi, kada Ti je vojnik, pošto Ti je glava klonula na križu, probo grudi iz kojih su potekle posljednje kapi krvi i vode. Zbog Svoje prigorke Muke, molim Te, premili Isuse, rani moje srce kako bi lilo suze pokajnice iz ljubavi. Obrati me potpuno k Sebi, da moje srce bude Tvoje trajno boravište, da Ti se svidi i bude Ti ugodno moje obraćenje, te da svršetak mojega života bude dostojan toga da zaslužim, razmatrati Te,zajedno sa svima svetima,u vijeke. Amen.

 

O preljupki moj Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku!

O Isuse, Sine Božji, koji si rođen od Marije Djevice, smiluj nam se!

Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 
ZAKLJUCNA MOLITVA

Pomolimo se: O,Gospodine,Isuse Kriste,Sine Boga Živoga, primi ovu molitvu s jednakom ljubavlju s kojom si podnio sve rane na Svom presvetom Tijelu; udijeli Svoje Milosrđe,Svoju Samilost,otpuštenje svih grijeha i muka,i život vječni, nama i svim vjernicima, živima i mrtvima. Amen. +

 

Svi koji imate osobno svjedočanstvo nakon izmoljenih molitava javite nam se sa svjedočanstvom O V D J E

 

AUDIO MOLITVE – 15 MOLITAVA SVETE BRIGITE

Ako vam je lakše moliti uz audio snimak, ovdje možete pokrenuti audio molitve svete Brigte i ući u duh molitve, otvoriti srce i razmatrati ovih petnaest molitava svete Brigite.

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •