.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

molitva duhu svetom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O, Duše Sveti, po Mariji Te danas zazivam za Gospodara cijelog svoga bića, s vjerom i nadom u Tvoju beskrajnu ljubav, koja se u Mariji tako divno očitovala. Odričem se svakoga zloga duha i njegova djelovanja, a prihvaćam Tebe, Duše svjetlosti, ljubavi, mira i reda. Posvećujem Tebi sve svoje sposobnosti i u Tvome svjetlu želim djelovati.

Duše molitve, nauči me moliti, očisti mi srce da mogu dostojno moliti, te da uvijek nađem vremena za molitvu. Duše Istine, istinom me svojom prosvijetli da mognem živjeti istinu ljubavi, mira i pravednosti. Spusti se svom svojom snagom nad mene da mognem biti zahvalan i za male stvari, da znadem zahvaljivati i za križ svoj i za poteškoće.

O Duše života, razvij u meni božanski život, koji mi je darovan po tebi, već u krilu majke. Izlij se na mene darom mudrosti, da mogu u svemu što radim i mislim, što osjećam i odlučujem, uvijek u tvom svjetlu misliti, odlučivati i raditi. Izlij se darom ljubavi u moj život, da od sada u tebi mogu ljubiti Boga, iznad svega, i bližnjega svoga kao sebe.

Ognju božanski, zagrij vatru božanske ljubavi u mojim grudima, da iz njih isčezne tama i led grijeha, te moli u meni i zazivaj: Abba, Oče, i daj mi milost molitve srcem. Duše, molim te sada s Marijom koja me pozvala da Ti se molim. Izlij se na mene svim svojim darovima.

Advertisements

Marijo, kraljice Ljubavi, Kraljice mira, i ja želim otvoriti svoje srce Duhu Svetom kako si ti svoje otvorila, kako si me pozvala:  Dođi, Duše Presveti, izlij na nas bujice svojih milosti i stvori nove Duhove u svojoj Crkvi, u svojim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjernicima, nevjernicima, grešnicima i svima nama, u svim narodima svijeta, u svim rasama, klasama i staležima!

Potresi nas svojim božanskim vihorom, očisti nas od svakoga grijeha i zablude i od svega zla!
Raspali nas svojim ognjem, učini da gorimo i izgaramo tvojom ljubavlju!
Nauči nas da shvatimo da je Bog sve, sva naša sreća i radost, da je samo u njemu naša sadašnjost i budućnost, naša vječnost.

Dođi k nama o preobrazi nas, Obrati nas, spasi nas, pomiri nas, složi nas, posveti nas.
Nauči nas da budemo potpuno Kristovi, potpuno Tvoji, potpuno Božji, po zagovoru i posredovanju, pod vodstvom i zaštitom Bezgrešne Djevice,

Tvoje prečiste Zaručnice, Isusove i naše Majke Marije, Kraljice mira! AMEN.

 

Dođi, Duše Presveti

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti zrakom svoje milosti.
Dođi, Oče ubogih, djelitelju dara svih, dođi, srca svjetlosti.
Tješitelju tako blag, ti nebeski goste drag, pun miline, hlade tih.
Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.
Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka svog, napuni nam dušu svu.
Bez božanstva tvojega čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu.
Nečiste nas umivaj, suha srca zalivaj, vidaj rane ranjenim.
Mekšaj ćudi kamene, zagrij grudi ledene, ne daj nama putem zlim.
Svim što vjeru imaju, što se u te ufaju, sedam svojih dara daj.
Daj nam krepost zaslužnu i smrt lijepu, blaženu, daj vjekovit svima raj.

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!