.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

duhu svetom 2 

 

Gospodine, Bože moj, Ti svojim Duhom proničeš sve, pa i dubine moga srca. Daruj mi mudrost da Tvoju Riječ mogu primiti u svakodnevnom životu, razum da spoznam Tvoj put, da te uvijek mogu slijediti. Daj mi znanje da uvijek tražim ono što je gore, da ne potratim svoj život tražeći samo ono što je svjetsko.Ispuni moj um darom savjeta da pronađem istinu koju ću darivati drugima, ispuni me pobožnošću da Te ljubim, moj Bože, svim svojim srcem i da Ti se klanjam u Duhu i Istini. Daj mi jakosti da stojim čvrsto i hrabro kad dođu đavolski napadi svijeta i tijela. Na kraju, obdari me i strahom Božjim da nikada ne odem od Tebe, već da Ti ostanem blizu uvijek, u vrijeme radosti i u vrijeme tuge. Uvijek i u svemu daruj mi svoje misli, Spasitelju, da mogu kročiti prema Tvome kraljevstvu čineći Tvoju svetu volju. Amen.

 

2. molitva Duhu Svetom

U prisutstvu neba i zemlje, koji su puni Tvoje krasote, klanjajući se Tvojoj božanskoj veličini, prikazujem Ti danas svoje tijelo i dušu, vječni Bože Duše Sveti! Upravljaj naše misli da uvijek Tvoj glas jasno razumijemo i Tvoja blaga nadahnuća slijedimo.

O Duše Sveti, daj nam milost da u Duhu Oca i Sina uvijek i svugdje možemo reći: «Govori Gospodine, sluga Tvoj sluša!»

Advertisements

O Duše mudrosti, upravljaj naše misli, riječi i djela od sada pa sve do časa naše smrti.

O Duše razuma, prosvijetli i pouči nas!

O Duše savjeta, savjetuj nas da spoznamo što se Tebi sviđa!

O Duše jakosti, ojačaj nas u slabostima!

O Duše znanja, umanji naše neznanje!

O Duše pobožnosti, udijeli nam milost ustrajnosti na putu dobra!

O Duše straha Božjega, oslobodi nas od ljudskog straha i svakog zla!

O vječna ljubavi, daj da te ljubimo, kao što Te Otac od vijeka i Sin u Ocu ljubi!

Udijeli nam snagu i milost da uvijek i svugdje donosimo mir i radost, strpljivost i blagost, dobrotu i dugotrpnost, ljubaznost i vjernost. Daj da nebeski plodovi umjerenosti, uzdržljivosti i čistoće ukrase naš hram koji si izabrao za stan. O Duše svetosti, neka djelotvorna snaga Tvoje milosti posveti čitav naš život i upravi nas prema vječnim radostima. Duše sveti, vodi sve narode Tvojoj istini, napuni vjerovjesnike svjetlom i snagom, kao što si ispunio apostole na Duhove. Ulij Duha ljubavi u sva kršćanska srca da budu jedno srce i jedna duša. Amen!

 

SILA DUHA SVETOGA

KRŠTENJE U DUHU SVETOM
LITANIJE DUHU SVETOM

DEVETNICA DUHU SVETOM

TKO JE DUH SVETI

 


Podijelite ovo s prijateljima!