.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

U utorak, 4. listopada 2016. proslavljen je patron župe sv. Franje u Biloj kod Livna. 
Svečano Misno slavlje je predslavio Dr. fra Smiljan-Dragan Kožul O. F. M. a u koncelebraciji su bili biljanski župnik fra Ćirilo Lovriće, fra Ivan Lovrić župnik iz Ljubunčića, te župni vikari iz susjednih župa fra Tvrtko Vrdoljak i fra Jurica Periša.

Na početku večernje Svete mise, župnik fra Ćiril je pozdravio sve vjernike, kao sve i prisutne svećenike. Misno slavlje uveličao je zbor župe Bila kojim je ravnala gđa Ana Ćavar

U propovijedi je fra Smiljan je govorio o svetom Franji obnovitelju kršćanske vjere. Dotakao se života svetog Franje i radosti koju je sv. Franjo imao u Duhu Svetom a koja ga je nosila prema Isusu Kristu gdje su njegovi plodovi vidljivi sve do današnjih dana jer su franjevci najbrojniji svećenički red na svijetu.

Na koncu Svete mise, fra Smiljan je sve prisutne posvetio Presvetom Srcu Isusovu a nakon toga je blagoslovio vodu, sol, ulje, odjeću, lijekove i sve nabožne predmete koji su vjernici donijeli na blagoslov.

Advertisements

 

BOGATA TRODNEVNA DUHOVNA PRIPRAVA

Duhovna priprava za Svetog Franju trajala je tri dana. Fra Smiljan je od jutra do navečer imao bogat program duhovne priprave. Duhovnu obnovu započeo je devetnicom Božjem milosrđu gdje su vjernici imali priliku čuti nešto više o Božjem milosrđu.
Svaki dan počimao je s biblijskim razmatranjem i klanjanjem u sklopu kojeg je bila molitva za duhovnu obnovu, za iscjeljenje i oslobođenje, zatim za iscjeljenje rana duha duše i tijela.

Vjernici su imali priliku primiti sakrament pomirenja tj. ispovjedi se i razgovarati sa fra Smiljanom bila je i pojedinačna molitva za svaku osobu a zadnji dan trodnevnice uputio je vjernike i govorio im je o tri sveta sakramenta za ozdravljenje duha, duše i tijela.
Vjernici su mogli pristupiti sakramentu bolesničkog pomazanja. Čitav program je praćen glazbenim sastavom “Betlehem”.

Biljanska crkva je bila pretijesna za sve koji su kroz ova četiri dana dolazili primiti duhovnu okrjepu. Bog je se uistinu proslavio i očitovao kao Milosrdni otac koji prašta i ljubi, a Kristi naš spasitelj i otkupitelj kao najvjerniji prijatelj i liječnik duše i tijela. Duh Sveti je sve osnažio i probudio sve one mlake duše koje su trebale jednu ovakvu obnovu duhovnog probuđena.

FOTO ALBUM

 


Podijelite ovo s prijateljima!