.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

molitva isusu 

Ako smo bolesni u duhu duši i tijelu Gospodin nas po ovim molitvama sada može ozdraviti od svake fizičke bolesti, može nas osloboditi od zlih duhova, udijeliti nam mir u srcu i duši.

 

 

Kaže sv. Pavao: “Ako pati jedan ud, s njime pate svi udovi. Ako se jednom udu iskazuje čast, s njim se raduju svi udovi”  (1 Kor 12,26).

 

 MOLITVA: Gospodine Isuse Kriste vjerujem da si živ. Ti si Uskrsnuće i život. Ti si Zdravlje bolesnih. Ti me poznaš od vječnosti. Ti si Dobar Pastir, milosrdan Samarijanac. Vjerujem da me ljubiš i želiš ozdraviti tijelo koje si stvorio jer imaš istu onu sućut koju si osjećao prema bolesnicima, koje si susretao. Molim te da djeluješ u meni, da me iz1iječiš. Sada svoju bolest donosim Tebi. Vjerujem da si ti Bog koji ozdravlja.  

 

Molim te sada da me ozdraviš od svih bolesti glave. Osobito te molim da me ozdraviš od česte glavobolje, migrene, vrtoglavice i nesanice. Položi svoje ozdravljajuće ruke na mene. Molim te da me ozdraviš od epilepsije i psihičke bolesti. Pomaži moju glavu svojim svetim Duhom i udijeli mi dar razumijevanja i dobro pamćenje.  

Advertisements

 

Molim te za ozdravljenje moga grla i glasnica. Odstrani ono što nisi ti i što nije od tebe. Oslobodi me od nasljednih bolesti. Gospodine ti si slijepcu Bartimeju vratio vid. Ti si Ljubav koja spašava. Molim te da ozdraviš moje fizičke oči. Smiluj mi se ovoga časa. Ozdravi i moju unutarnju sljepoću da te mogu prepoznati u Crkvi i u bližnjima. Molim te da mi ozdraviš sluh. Gospodine, ozdravi i duhovne uši moga srca kako bih mogao čuti tvoju blagu vijest i živjeti po njoj. U ime Isusovo neka odstupi svaki duh bolesti gluhoće i sljepoće.  

 

Molim te, Gospodine, za ozdravljenje sinusa, od svih upala i prehlade. Dodirni moju kožu na licu i ozdravi je svojom ljubavlju. Odstrani suvišne madeže i izrasline. Donosim ti i moje teškoće i bolesti na zubima, desnima, ustima i jeziku molim te da ih ozdraviš po svome Duhu. Neka u ime Isusovo nestane tumor na jeziku i na mozgu. To te, Gospodine Isuse, molim po zaslugama tvoje trnove krune na glavi.  

 

Pred tvoje noge stavljam svoje trpljenje i svoju bolest. Po svome trpljenju ozdravi moje trpljenje. Sada te molim da ozdraviš moju vratnu kralježnicu i oslobodi me od svih bolova u ramenima. O, Gospodine, molim te ozdravi moje ruke, laktove, šake i prste. Daj da mogu dignuti ruke i tebe slaviti. Daj da ih mogu otvoriti. Posveti moje ruke. I molim te da me ozdraviš od svih bolesti i tegoba u nogama da mogu hodati u svetosti života. Ozdravi Gospodine moje kukove. ojačaj moje kosti. Neka u tvoje ime nestane svaka bol u mojim koljenima. Neka Gospodine tvoja Presveta Krv prostruji mojim nogama i rukama i neka ih ozdravi. Molim te da ozdraviš moja ravna stopala i da mi udijeliš nove lukove na njima. Molim te da me ozdraviš od bolesti artritisa, artroze i parkinsonove bolesti. Znam da je tebi sve moguće. To te Gospodine molimo po zaslugama tvojih probodenih ruku i nogu i tvojih Presvetih rana.  

 

Molim te sada Isuse da ozdraviš moju krv. Udijeli ml transfuziju Svoje Presvete Krvi i novi krvotok. Neka tvoja Krv, koja donosi zdravlje, prostruji mojim venama. Prikazujem ti i svoja pluća i poteškoće s disanjem. Pročisti ih i ozdravi kako bih mogao udahnuti tvoj dah, tvoga Svetoga Duha. Odstrani svaku bolest bronhitisa i astme. Neka u ime Isusovo nestane duh dijabetesa, skleroze multiple, slabosti i leukemije. Izliječi Gospodine svaku upalu i infekciju. 

 

Sada te molim, Gospodine, da me ozdraviš od bolesti kralježnice. U ime Isusovo zapovijedam kralježnici da se ispravi i da bude uspravna. U Isusovo Presveto ime, u snazi i sili Duha Svetoga zapovijedam svim kralješcima da dođu na svoje mjesto. Neka u ime Isusa iz Nazareta nestane svaka bol u leđima, neka u Isusovo ime ode duh reume i išijasa. To te Gospodine molim po zaslugama tvoga svetog bičevanja.  

 

Gospodine Isuse, tvoje srce koje je oaza ljubavi, na Kalvariji je bilo probodeno, iz tvoga srca se istočila Krv i voda. Po zaslugama svoga probodenog Srca, molim te sada da ozdraviš moje srce. Ozdravi me od visokog i niskog tlaka od loše cirkulacije. Ti si obećao po proroku Ezekijelu: “dat ću vam novo srce i nov Duh ću udahnuti u vas da oživite”. Po svom obećanju udijeli mi novo fizičko i duhovno srce. Tvoja Krv je tako jaka i donosi zdravlje. Neka tvoja Krv uđe sada u moje srce i neka ga ozdravi. Neka moje srce kuca za Tebe.

 

Molim te, Gospodine, da tvoja snaga uđe sada u moje tijelo i neka ozdravi sve moje unutarnje organe. Neka u tvoje ime nestane duh tumora i bolesti raka iz mojeg tijela. U Isusovo moćno Ime proklinjem svaki bolesni korijen i bolesno sjeme raka. U ime Isusa iz Nazareta zapovijedam svakoj cisti i ožiljku da se otopi i nestane. Gospodine, ozdravi moje genitalne organe. Udijeli mi nove zdrave organe. Tebi je sve moguće! Molim te, Gospodine, da ozdraviš moju prostatu i želudac, moja crijeva, jetru i bubrege, cijeli moj probavni trakt. U ime Isusa Krista, po snazi njegove Muke i smrti zapovijedam svakom kamencu u bubregu i u žuči da nestane. I molim te, Gospodine, da me ozdraviš od bolesti tuberkuloze i svake slabosti. 

 

Samo reci riječ I nestat će moja uzetost. Sa svojim božanskim svjetlom ozdraVi me od neizlječive bolesti. Ti znaš što mi je potrebno. Očisti me od svega onoga što je nečistO i što ne dolazi od tebe. Ojačaj moj imuni sustaV i udalji od mene svaku vrstu zarazne bolesti. Gospodine, obnovi moje zdravlje u tijelu i duši, tako da ti ja od sada mogu služiti cio život.  

 

Isuse, molim te iscijeli korijen moga problema i udijeli mi potpuno ozdravljenje.
Osjećam tvoju slatku toplinu koja mi obuzima srce. Zahvaljujem ti Gospodine što si sa mnom i što me ozdravljaš.  

 

Molim, Gospodine, da ozdraviš i sve bolesne u mojoi obitelji i sve moje prijatelie.
Pohodi sve one koji leže u bolnicama. Daj da ozdrave po lijekovima i terapijama koje uzimaju. Budi s njima na poseban način. Posveti ih. Položi svoje probodene ruke na njih. Ozdravi ih ovoga časa. Ti si Bog Obnove. U potpunosti ih obnovi. Promijeni u njima ono što treba biti promijenjeno. Daruj im milost rasta u vjeri, nadi i ljubavi. To te molim po zagovoru Marije, tvoje Majke, koja je bila pod križem i koju si nam dao za Majku.   Hvala ti i slava, Isuse!

 

Fra Ivo Pavić – iz knjige Molitvom do zdravlja

 

 

2. MOLITVA ZA FIZIČKO OZDRAVLJENJE

 

Gospodine Isuse, klanjam Ti se i zahvaljujem, po vjeri koju si mi dao na krštenju. Ti si Mesija, Spasitelj. U ovome trenutku želim Ti reći kao Petar: Nema pod nebom drugoga imena dan kao Petar: po kojemu se možemo spasiti!
Prihvaćam Te, Gospodine Isuse, u svome srcu i u svome životu, želim da budeš moj apsolutni Gospodar!
Oprosti moje grijehe, kao što si oprostio grijehe onome uzetome u Evanđelju.
Očisti me Svojom božanskom Krvlju! Pred Tvoje noge stavljam  svoje trpljenje i svoju bolest.
Ozdravi me, Gospodine, po moći Tvojih proslavljenih Rana, po Tvome Križu, po Tvojoj Predragocjenoj Krvi!
Ti si Dobri Pastir, a ja sam jedna od ovaca iz Tvoga stada: imaj smilovanja prema meni!
Ti si Isus koji je rekao: Molite i dat će vam se.


Gospodine, galilejski je narod dolazio i stavljao svoje bolesnike pred Tvoje noge i Ti ih ozdravljao.
Ti si uvijek isti.
Ti imaš uvijek istu snagu.
vjerujem da me možeš ozdraviti, jer imaš istu onu sućut koju si osjećao prema bolesnicima koje si susretao, jer Ti si Uskrsnuće i Život. Hvala Ti, Isuse, za ono što ćeš učiniti.
Prihvaćam plan Tvoje ljubavi za mene.
Vjerujem da ćeš mi objaviti Svoju slavu.
I još prije negoli znam kako ćeš mi pomoći, zahvaljujem Ti i hvalim Te. Amen.

Msgr. Milivoj Bolobanić

 

MOLITVA ZA ZDRAVLJE DUŠE I TIJELA – fra Petar Ljubičić

 

Prije same molitve postanimo svjesni Božje nazočnosti.
Povjerujmo čvrsto u Isusa Krista. Otkrijmo mu sve svoje rane i u povjerenju predajmo mu se posve. Recimo: „Isuse, čvrsto vjerujemo u Tebe! Ako hoćeš, možeš me ozdraviti i u duši i na tijelu. Znam da to možeš i hoćeš. Unaprijed Ti hvala! Isuse, pogledaj na me i smiluj mi se! Iscijeli me i ozdravi…

 

Isuse Kriste, čvrsto vjerujem u Tebe, ufam se i ljubim Te iznad svega! Slavim Te, hvalim i zahvaljujem Ti na svemu! Ti si za mene jedini Put, jedina Istina i Život! Ti si živi kruh koji je s neba sišao; punina života, radost i sreća! Ti si Uskrnuće i Život, zdravije bolesnih! Znam da voliš bolesne i grješne. Ja sam jedan od njih. Znam da si moćan i sve možeš što god zaželiš. Ti si najbolji božanski liječnik koji mi može pomoći i koji liječi sve bolesti.

 

Molim te, blagoslovi mene, ovo mjesto i ovaj prostor. Osposobi me za molitvu. Svojom Krvlju operi me od svih grijeha. Oslobodi me straha i ukloni od mene sve što mi stoji na putu do Tebe. Položi svoju božansku ruku na mene i daruj mi milost, da te iskusim kao svoga Spasitelja i Otkupitelja. Pomozi da sebe vidim onako kako me Ti vidiš. Isuse, Ti si isti jučer, danas i uvijeke! Imaš istu moć danas kao i nekoć. Smiluj mi se i poslušaj ovaj moj vapaj.

 

Isuse, želim biti samo s Tobom, jer si mi najvažniji. Tebi se potpuno predajem. Vodi me kuda hoćeš. Molim Te, dopusti da osjetim i iskusim Tvoju neizmjernu Ijubav i blizinu. Oslobodi me od svakoga straha i tjeskobe, svake sumnje i nepovjerenja! Ti najbolje poznaješ sve korijene mojih muka, nevolja i problema. Ukloni sve ono što mi stoji na putu do tebe. Isuse Kriste, predajem ti se potpuno. Predajem ti svoje boli, patnje i rane. Poznaješ bolesti od kojih bolujem, što sam sve do sada proživio i što me je u životu snalazilo. Znam dobro da imaš moć i vlast pomoći mi. Vjerujem da je Tebi sve moguće. Liječiš dušu, tijelo i psihu. Isuse, čini od mene što god želiš!

 

Marijo, Majko Božja, Kraljice mira, molim Te, zagovaraj me sada svojim moćnim zagovorom. Blagoslovi me i pomozi mi. Svi anđeli i sveci Božji, molite za mene i sa mnom! Isuse, obećao si nam poslati Duha Svetoga koji će nas u svemu poučavati. Dođi, Duše Sveti, i ispuni me svojom snagom! Dođi i pouči me! Dođi i rasvijetli me! Isuse, neka snaga tvoga Duha djeluje u nama i u Crkvi i neka stvara sve novo.

 

Isuse, u ovome Ti trenutku donosim svoju prošlost. Sve tebi predajem, od trenutka svoga začeća. Ti znaš što je u meni ostalo loše od mojih roditelja, pradjedova i prabaka. Izliječi sve to, molim Te. Zahvaljujem Ti za svoju majku i svoga oca! Ja im sve opraštam Te molim i Tebe da im sve oprostiš, svaki i najmanji propust u njihovoj ljubavi prema meni. Spasi i dovedi ih u raj da se raduju s tobom!

 

Isuse, imajući potpuno povjerenje i pouzdanje u Tebe moga Boga i Spasitelja, predajem Ti svu svoju budućnost. Ne znam što me sve u životu čeka. Ti sve znaš. Ti me vodi! U ovome Ti trenutku donosim svoju sadašnjost. Neka ona samo Tebi pripada. Predajem Ti svoju dušu, duh i tijelo, svoj razum i volju, krv i srce, osjećaje i sve duševne moći. Primi moj rad i odmor, uspjehe i neuspjehe, planove i opravdane želje, navike i sve ovisnosti. Primi i usliši moje molitve i sve dobre nakane! Isuse, Tebi predajem grijehe od djetinjstva pa do danas. Žao mi je, Isuse, što sam toliko puta sagriješio i svoga Boga uvrijedio. Znaš da sam slab i grješan… Iskreno se kajem za svaki svoj grijeh.

 

Sada, ovdje, pred Tobom, odričem se svakoga grijeha, svake loše misli, riječi djela. Odričem se svake nevjere, kletve, nemorala, neprijateljstva. Odričem se vračanja, magije, straha… Isuse, hvala Ti što čuješ ovu molitvu. Hvala Ti što me voliš i što mi želiš pomoći! Hvala Ti što me primaš upravo ovakvog kakav jesam. Hvala Ti što znaš da onako kako tražiš od mene!želim biti drukčiji i da želim živjeti Isuse, snagom Tvoje milosti prihvaćam život i zahvaljujem Bogu na svakome daru! Molim za oproštenje što uvijek nisam prihvaćao život i ono što mi je život donosio onako kako želiš. Srdio sam se i bunio. Bio sam zavidan i ljubomoran. Ne želim više biti takav. Isuse, pomozi mi!

 

Prihvaćam sebe onakvim kakav uistinu jesam. Opraštam sebi sve ono što do sada nisam mogao oprostiti. Znaš da sam imao takvih teških i mučnih životnih prilika. Sve si mi oprostio. Zato i ja sebi opraštam. Želim od sada živjeti u svjetlu vjere i u ozračju Tvoje milosti. Ovom prigodom opraštam svima koji su me ikada povrijedili, bilo svjesno ili nesvjesno. Oprosti im, Isuse! Milosrdni i dobri Isuse, molim Te: Pomozi mojoj slaboj vjeri! Izliječi moju mlaku vjeru! Obnovi i uvećaj moju vjeru! Daj mi neograničeno pouzdanje i povjerenje u tebe! Daj mi onu i onakvu vjeru kakvu si tražio od svojih suvremenika!

 

Ojačaj i učvrsti moju nadu! Daj da se mogu nadati da ćeš svaku nevolju okrenuti na dobro! Rasplamsaj oganj svoje božanske ljubavi u nama prema sebi i prema svomu Ocu i Duhu Svetome te prema braći ljudima! Daj da nas ljubav vodi u našim pothvatima, u radu i životu! Hvala Ti, Isuse, što si naše grijehe, bolesti i patnje na sebe uzeo. Izmirio si nas s Bogom te smo tako čudesno otkupljeni i spašeni tvojim presvetim ranama! Ti nas i danas snagom milosti, koju si nam zaslužio svojim ranama, liječiš i ozdravljaš.

 

Živom vjerom i potpunim pouzdanjem molim Te, Isuse, svojom Presvetom Krvlju očisti me od svakoga grijeha. Ukloni od mene svaki nedostatak. Sve ono što me sada od Tebe dijeli. Molim Te, oslobodi me svake grješne ovisnosti, svakoga prokletstva; oslobodi me svake spolne ovisnosti od demonskih utjecaja i okova, magije, čarobnjačkih čina (gledanja u karte, čitanja dlana, horoskopa, praznovjerja). Oslobodi me svakoga idolopoklonstva, svakoga lošeg utjecaja, srdžbe, raznih opterećenja manje ili veće vrijednosti… Oslobodi me napasti da druge korim i o drugima zlo govorim. Oslobodi me prekomjerna uživanja alkohola i svake druge ovisnosti. Oslobodi me i izliječi od svake grješne navike…

 

Isuse, Ti si moj Brat, moj Bog i Gospodar. Ti si moj najbolji liječnik! Ti si onaj koji me nikada neće iznevjeriti. Uvijek pomažeš! Hvala što si tako dobar i strpljiv, milosrdan i blag! U živoj vjeri i potpunome pouzdanju utječemo Ti se, dobri Isuse, i, molimo Te, položi svoju božansku ruku na nas i liječi skršena srca naša. Položi svoju svetu ruku na svaku ranu koja nas peče i boli. Reci samo jednu riječ i svaka će rana zacijeliti! Dostatna je samo jedna riječ! Ti si Bog koji može sve!!! Izliječi, Gospodine Isuse, moje bolesno tijelo! Izliječi svako bolesno mjesto na mome ispaćenome tijelu!

 

Po svom svetome križu i svojoj Presvetoj Krvi koju si za nas prolio i snagom svojih svetih rana ozdravi i izliječi našu dušu, našu psihu, duh… Zbog trnove krune i boli koje si pretrpio, izliječi svaku bolest glave, mozga, kralježnice i živaca… Stavi svoju božansku ruku na nas i izliječi svojim božanskim svjetlom i snagom svaki tumor, svaku neizlječivu bolest. Neka sve stanice moga bića budu kakve mi je Bog u početku dao. Dodirni svojim prstima moje uši i otvori ih da mogu Tebe čuti i prihvatiti Tvoju riječ. Zbog svojih rana na rukama i nogama te boli koje si pretrpio, uzmi od nas sve bolesti zglobova, mišića, tetiva, kostiju… Isuse, reci samo jednu riječ i svi moji bolesni udovi dobit će novu snagu…

 

Pruži svoju ruku i dotakni svako bolesno mjesto moje kože. Daj da budem čist i zdrav! Neka nas voda koja je potekla iz tvoga boka očisti i obnovi. Neka postane blagoslov. Ojačaj naše srce, očisti krv, ozdravi bolesne krvne žile… Izliječi bolesne bubrege, mokraćne kanale, spolne organe. Izliječi žlijezde i hormone. Izliječi nas od bolesti želudca, crijeva, jetre i žuči… Izliječi naša bolesna pluća. Ukloni sve smetnje pri disanju. Sve što je u nama slabo, ti ojačaj! Sve što je nerazvijeno, ti razvij. Ukloniod nas svaku pošast i zarazu! Daj da budemo otporni na svaki pogibeljni virus…

 

Gospodine, u ovom trenutku donosimo ti i prikazujemo sve bolesnike koji su nas molili da za njih molimo. Ti ih sve poznaješ. Znaš od čega boluju i koliko pate. Molimo te: Sve ih blagoslovi, ublaži njihove boli, vrati im zdravlje, izliječi ih od svih rana! Imaj samilosti prema svima! Budi im blag i milostiv. Sve te molimo po zagovoru tvoje i naše Majke, Kraljice mira… Ti si nam nju darovao za Majku i poslao je k nama. Marijo, Majko naša, moli za nas, zagovaraj nas! Isuse, molimo Te i zbog slave tvoga nebeskoga Oca, blagoslovi i posveti, rasvijetli i oslobodi, iscijeli i izliječi i spasi sve nas. Sve bolesne, sve koji slušaju i mole ovu molitvu.

 

Proslavi ime svoga nebeskoga Oca u svima nama! Neka tvoje kraljevstvo istine i života, svetosti i milosti, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira dođe u naša srca i vlada njima! Neka volja Božja bude s nama i neka se uvijek ispunjava! Daruj nama i svim ljudima kruha svagdanjega te sve ono što je za naše dobro i vječno spasenje! Udijeli nam milost kako bismo spremno opraštali onima koji nas povrijede. Neka svaka napast bude što dalje od nas! Ako po nesreći pristanemo na napast, pomozi nam da se što prije oslobodimo. Izbavi nas od svakoga zla i svih nevolja!

 

Daj da ispunjeni snagom tvoga Duha, u Tebi imamo život, i to u punini. Daj mir svakomu pojedincu i svakomu narodu. Daj da rastemo u vjeri, nadi i ljubavi, iz dana u dan! Ti sve možeš i hoćeš to učiniti, jer si Bog koji nas voli. S nama si uvijek. Bez Tebe ništa ne možemo. S tobom možemo sve. Zato u Tebe vjerujemo. U Tebe se ufamo, Tebe iznad svega ljubimo! Tebe molimo, budi uz nas, brani nas, štiti nas i vodi sigurnim putem spasenja! Zagovorom naše nebeske Majke i svih svetih mučenika i blaženika, neka nas sve blagoslovi, posveti, izliječi na duši tijelu i spasi svemogući Bog Otac, Sin i Duh Sveti. Amen.

 

 

 

Možda vas još zanima:

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*