.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

 

Oče, oprosti im, ne znaju što čine. (Lk 23,34) 
MOLITE POLAKO: Za vrijeme ove molitve može se dogoditi da se dotaknu neka zaista bolesna područja našega bića. Ne žurite, molite polako. Opustite se i mislite na to da je u ovom slučaju Isus poput arheologa koji prodire u naše dubine. Mi sami ne moramo kopati. Sveti Duh donijet će na površinu ono što je spremno za iscjeljenje.

Molitva

 
ROĐEN ZA SLOBODU: Gospodine Isuse, danas Ti zahvaljujem za Tvoju prisutnost u svom životu. Znam da me ljubiš i da si me zazvao imenom. Ti si došao osloboditi sužnje. Hvala Ti na Tvojoj ljubavi i milosrđu kojom me stalno zoveš da iz ropstva izađem u Tvoj život u izobilju. Slavim Te. Blagoslivljam Te. Klanjam Ti se. Gospodine, stavljam se pod Tvoju zaštitu i zaštitu Tvoje Predragocjene Krvi i molim sve anđele, svete i Tvoju Blaženu Majku da mole za mene. Jer on će te osloboditi od zamke ptičarske, od kuge pogubne. Svojim će te krilima zaštititi, i pod njegova ćeš se krila skloniti. (Ps 91,3-4) 

IAKO SI MI NANIO BOL: Gospodine, želim svima oprostiti i očistiti se od korijena svake gorčine i zamjeranja. Svoju molitvu sada usmjeravam prema osobi koja me najviše uzrujala prošloga tjedna. Opraštam joj iz dubine svoga srca. Molim blagoslov za tu osobu. Odrješujem od krivnje svaku osobu koja me je povrijedila protekloga mjeseca. Zbog Tvoje ljubavi, Isuse, tim ljudima govorim: “Iako si mi nanio bol, ja tebe ne želim povrijediti. Predajem te Isusu. Opraštam ti, prihvaćam te i volim onakvoga kakav jesi”. Svojom slobodnom voljom opraštam svima koji su mi nanijeli bol sve od početka ove godine. Isuse, blagoslovi ih.
Daleko od vas svaka gorčina, i srdžba, i gnjev, i vika, i hula sa svom opakošću! Naprotiv! Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti. (Ef 4,31-32)

Advertisements

ZA OSOBU KOJA ME NAJVIŠE POVRIJEDILA: Gospodine, sada molim za osobu koja me najviše povrijedila u mome životu, za onu osobu koja mi još uvijek uzrokuje bol. Prikazujem je Tebi da je blagosloviš.  Podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu. (Kol3,13)

OPRAŠTAM SEBI: Gospodine Isuse, molim Te za milost da istinski oprostim sebi svoj najveći grijeh, najveći prekršaj koji sam počinio u odnosu s Tobom. Ja opraštam sam sebi, Gospodine. Ti si mi oprostio i sada od Tebe primam milost da istinski oprostim i sam sebi. Mir Kristov neka upravlja srcima vašim. (Kol 3,15)

MOJA ISPRIKA ZA NJIH, GOSPODINE: Gospodine, dolazim pred Tvoje lice u ime svih s kojima sam povezan krvnom vezom, a koji nisu u savršenoj ljubavi s Tobom. Gospodine, primi moju ispriku za sve njihove grijehe. Moju molitvu združujem s onom proroka Danijela kada je zagovarao za svoj narod: Ah, Gospodine moj, Bože veliki i strahoviti, koji čuvaš Savez i naklonost onima koji tebe ljube i čuvaju zapovijedi tvoje! Mi sagriješismo, mi bezakonje počinismo, zlo učinismo, odmetnusmo se i udaljismo od zapovijedi i naredaba tvojih. (Dn 9,4-6) Jahve, stid na obraz nama… jer sagriješismo protiv tebe! U Gospoda je Boga našega smilovanje i oproštenje. (8,9) A sada poslušaj, o Bože naš, molitvu sluge svoga i usrdne molitve njegove. Neka tvoje lice zasja nad svetištem tvojim opustošenim -zbog tebe Gospode! Prikloni uho svoje, Bože moj, i slušaj! Otvori oči te pogledaj našu pustoš… Jer mi te ne molimo zbog svoje pravednosti, već zbog velikih smilovanja tvojih! Gospode, čuj! Gospode, oprosti! Gospode, poslušaj i čini! Ne oklijevaj – zbog sebe, Bože moj, jer se tvojim imenom zove grad tvoj i narod tvoj! (17-19) 

U molitvi ustrajte… (Kol 4,2)
ISUS JE GOSPODIN: Gospodine, stojim pred Tobom i priznajem da su se moji preci bavili okultnim praksama – zazivanjem duhova, vračanjem i drugim oblicima traženja znanja iz nedopuštenih izvora. Gospodine, oprosti. U ime Isusa Krista i po sili Duha Svetoga ja sada uzimam vlast koju si mi, kao Duhom ispunjenom kršćaninu, predao. Tom vlašću sada slamam silu zla nad mojim precima. Slamam sva prokletstva, čini, proklinjanja, uroke, zapise, zle želje, voodoo lutke, crnu magiju, zlo naslijeđeno od predaka, znano i neznano. Ustajem protiv svih sotonskih urota, nagodbi, duhovnih vezanosti; protiv svih okova u kojima se nalaze duše po sotonskim silama i prekidam utjecaj takvih veza koje dolaze po mojim precima. Ustajem protiv posljedica svih vezanosti koje dolaze od vračara, gatara, astrologa, medija koji zazivaju mrtve, bioenergetičara, okultista i proricatelja sudbine. Odričem se svih vrsta okultnih praksa tarot karata, zazivanja duhova i svega što je okultno. Odričem se svega lošega po čemu bi me đavao mogao držati u ropstvu. Lomim utjecaj svih đavolskih djela koja dolaze po mojoj krvnoj liniji. Gospodine, molim Te odstrani od mojih predaka sve posljedice bavljenja okultnim. Sva područja koja su moji preci predali Sotoni ja uzimam natrag i stavljam pod vlast Gospodina Isusa Krista. Gospodine, molim Te da u mojoj krvnoj vezi podigneš svete, pobožne ljude koji će biti stvarno i duboko posvećeni Tvojoj Istini.  Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. I svaki će jezik priznati: Isus Kris jest Gospodin – na slavu Boga Oca. (Fil 2,9-11) 

DOTAKNI, OZDRAVI I OBNOVI: Sada molim da vode moga Krštenja poteku natrag kroz naraštaje, sve do korijena moga obiteljskog stabla. Neka Isusova Krv koja čisti i daje život poteče svakim naraštajem – prvim, drugim, trećim, četvrtim, petim – sve do početka. Neka Isusova Krv s križa poteče kroz svu djecu i njihove roditelje, i njihove roditelje, sve do dvanaestoga naraštaja, dotičući, ozdravljajući i obnavljajući. Sada uzimam križ Isusa Krista i stavljam ga između sebe i svakoga naraštaja moje krvne veze, prekidajući prijenos svake negativne veze protiv mene, u meni ili po meni. Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva za otpuštenje grijeha (Mt 26,28).

CJELOVITOST U BRAČNOM ŽIVOTU: U ime Isusa Krista ustajem protiv svih duboko ukorijenjenih oblika bračne nesreće u mojoj krvnoj vezi. Odlučno govorim “NE” svakom obliku gušenja bračnoga druga i svim oblicima nedostatka bračne ljubavi. Zaustavljam svu mržnju, želje da bračni drug umre i sve zle želje i namjere u bračnim odnosima. Sada prekidam prijenos svakoga nasilja, osvetolju-bivog i negativnog ponašanja, kao i prijenos bračne nevjere, prijevare i neiskrenosti. Zaustavljam svaku negativnost koja priječi dugotrajne bračne veze. U ime Isusovo odričem se svih oblika obiteljskih napetosti, rastava braka i tvrdokornosti srca. Dovodim kraju sve duboko ukorijenjene oblike osjećaja zarobljenosti u nesretnim brakovima i sve osjećaje praznine i promašenosti. Oče, oprosti mojim precima što sakramentu Svetoga braka nisu davali dužno poštovanje. Molim Te, daruj mojim krvnim srodnicima mnogo svetih brakova ispunjenih ljubavlju, vjernošću, odanošću i nježnošću. Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti. (Pj 8,7)

OZDRAVLJENJE DJECE: Gospodine, učini da nestane svaki oblik nanošenja boli djeci u mojoj obiteljskoj lozi. Ustajem protiv svih pobačaja, neželjenih trudnoća, neželjene djece i posljedica začeća izvan bračnog saveza. Odričem se svih oblika nepoštivanja života. Odlučno odbacujem sve oblike psihičkog i fizičkog zlostavljanja, napuštanja i otimanja djece. Sada iskazujem odlučno “NIKADA VISE” svim oblicima kompliciranih porođaja i nenormalnih trudnoća. Gospodine, molim Tvoje oproštenje za svaki put kada su moji preci bili uzrokom štete počinjene djeci. Molim Te, Gospodine Isuse, da izliječiš sve rane i zaustaviš nastavljanje svih tih zala. Oče, podari mojoj obiteljskoj lozi ljude koji će ljubiti i poštivati svoju djecu i odgajati ih na način koji je Tebi mio. Neka djeca koja će se u mojoj obitelji rađati spoznaju što znači biti duboko voljen. Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko! (Mt 19,14)

OZDRAVLJENJE NA PODRUČJU SPOLNOSTI: Gospodine, ponovno dolazim Tebi s grijesima mojih predaka. Ovoga trenutka stavljam točku na sve oblike duboko ukorijenjenih grijeha na području seksualnosti. Odlučno kažem “NE” sklonostima prema razgolićivanju, silovanju, preljubu, napastovanju, incestu i raznim perverzijama. Odričem se bestijalnosti, mazohizma, sadizma, nimfomanije, svih oblika požuda i prostitucije u mojoj obiteljskoj lozi. Zaustavljam svaku seksualnu prisilu, poremećaje osobnosti na području seksualnosti, svaku traumu i svaki oblik izopačenog ponašanja. Zapovijedam svakom zlom duhu koji se uvukao preko tih oblika ponašanja da ode u ime Isusa Krista. Uzimam mač Duha Svetoga i njime siječem i prekidam sve lance zla. Oče, oprosti. Gdje je god bila bolest u seksualnom ponašanju, donesi zdravlje i cjelovitost. Oče, neka moja obiteljska loza sjaji ljepotom zdrave seksualnosti. Neka svaki izričaj spolnosti bude čist i Tebi ugodan. Blagoslivljam Te, Gospodine, slavim Te i klanjam Ti se. Hvala Ti što izlijevaš svoje svjetlo, zdravlje i blagoslov na područje spolnosti cijelog mog rodoslovlja.  Doista, ovo je volja Božja… da svatko od vas zna svoje tijelo posjedovati u svetosti i poštovanju… (1 Sol 4,3-5)

MENTALNO ZDRAVLJE: Snagom Krvi Isusa Krista sada prekidam vezu sa svim vrstama psihičkih bolesti koje su postojale među precima u mome obiteljskom stablu. Ustajem protiv svakog nenormalnog, protudruštvenog ponašanja, protiv paranoje, šizofrenije, oblika pasivno-agresivnog ponašanja, poremećaja osobnosti i prisilnih navika. Ustajem protiv svakog krutog ponašanja, čudnih oblika perfekcionizma, manično depresivnog ponašanja i čudaštva. Zaustavljam ranjavanje i potiskivanje muževnoga karaktera. Prekidam i svako potiskivanje i razaranje ženskoga duha u obitelji. Sada skidam pečat sa skrivenih putova samouništenja koji su se provlačili kroz moju obiteljsku povijest. Gospodine, sva ta područja natopi svojim praštanjem i mirom. Oče, neka psihičko zdravlje i cjelovitost budu utkani u tkivo moje obiteljske loze. Daj da svi u njemu posjeduju Kristove misli. Neka na površinu iziđe zdrav razum, jasno razmišljanje, emocionalna ravnoteža i zdravi međuljudski odnosi. Ustajem protiv svih mračnih i dubokih oblika emocionalne i duhovne težine – protiv nesposobnosti za igru, zabavu i izražavanje radosti. Isuse, molim Te da mojoj krvnoj vezi daruješ duh smijeha, vedrine, radosti i svjetla. Hvala Ti, Gospodine Isuse. nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti… (Rim 12,2)

U LJUBAVI STRAHA NEMA: Neka sada bude kraj svim oblicima straha u mome obiteljskom stablu. Sada uzimam vlast nad svim strahovima odbacivanja i neuspjeha. Govorim “NE” svakom strahu od vode, ljudi, visine, uspjeha, promašaja, strahu od mnoštva, žena, Boga, smrti, napuštanja kuće, zatvorenih ili otvorenih prostora, govorenja pred drugima, strahu od letenja i boli. Gospodine, neka moja obitelj svih naraštaja upozna da u ljubavi nema straha. Neka povijest moga obiteljskog stabla tako ispuni Tvoja savršena ljubav da nestane svako sjećanje na strah. Slavim Te. Blagoslivljam Te, Gospodine. Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah. (1 Iv 4,18)

ISCJELJENJE PRISILNIH NAVIKA: Sada uzimam mač Duha i prekidam sve posljedice prisilnih navika. Sada zaustavljam sve oblike ovisnosti kao što su kockanje, ovisnost o kupovanju, ogovaranju, uzimanju alkohola ili kemijskih sredstava. Sada lomim sve zapreke koje priječe i ugrožavaju talente i svaku vrstu dobra. Ustajem protiv škrtosti i krađe. Oče, u svojoj milosti i darežljivosti oprosti i oslobodi moju obitelj okova svih oblika prisilnih navika. Duh Jahve Gospoda… posla me… da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjima. (Iz 61,1-2)

ISCJELJENJE SVIH BOLESTI: Sada zapovijedam svakoj tjelesnoj bolesti u mojoj obiteljskoj lozi da nestane. Uzimam mač Duha Svetoga i prekidam veze sa svim vrstama bolesti: bolesti srca, krvi, raka, probavnih organa, sklonosti nastajanju čireva i tumora. Ustajem protiv svih ženskih bolesti, menstrualnih problema, hormonske neravnoteže, neplodnosti i seksualne frigidnosti. Prekidam vezu sa svim muškim tegobama na području seksualnosti, kao što su impotencija i naslijeđene bolesti. Ustajem protiv svih tjelesnih deformacija, slušnih problema, nedostatka imuniteta, rijetkih bolesti, slabovidnosti, loših zubi i ravnih tabana. Zaustavljam sve migrene, mentalne retardacije, plućne bolesti, artritis, kožne bolesti i poremećaje kostiju. Sada stavljam točku na sve oblike fizičkih bolesti i trauma koje su genetski upisane u moju obiteljsku lozu. Gospodine, oslobodi me od posljedica svake bolesti koja je postojala među mojim precima. Zaustavi napredovanje tih bolesti. Oče, oprosti osobama u mojoj obitelji sve načine na koje su odabirali bolest umjesto pravoga života; oprosti sve nezdrave putove na kojima su tražili sreću i uspjeh. Neka zdravi stav “ZA ŽIVOT” poteče kao rijeka kroz moju krvnu vezu. Slavim te, Gospodine.  …koji bi ga se god dotakli, ozdravljali bi. (Mk 6,56)

OD ZLOČINA KRISTU: Sada ustajem protiv svega zla koje su učinili varalice, izrabljivači, mučitelji, ucjenjivači i lihvari u mojoj obiteljskoj lozi. Zatvaram vrata svakome zlu i kriminalu bilo koje vrste. Sva pokvarenost i brutalnost u mojoj krvnoj vezi sada mora nestati, u Isusovo ime. Prekidam sve veze s osvetom, nasilnim i eksplozivnim ponašanjem i pakosnim namjerama.  i u svemu se želimo dobro ponašati (Heb 13,18)

ONI KOJI LJUBE, NE MRZITELJI: Snagom Duha Svetoga sada zaustavljam svaki oblik duboko ukorijenjene mržnje, mržnje prema drugima, prema sebi, prema Bogu, rasne mržnje i vjerske netrpeljivosti. Gospodine, daj da moja obiteljska loza obiluje muškarcima i ženama punim ljubavi. Oni neka donose život, neka budu životvorci i ozdravitelji. Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio. (Iv 15,12)

MIRNA I DOBRA SMRT: Molim sada za sve ljude u povijesti moje obitelji koji su umrli prerano, nevoljeni, neoplakani, bez molitve i bez pravoga kršćanskog ukopa. Molim za sve koji su umrli zastrašujućom, groznom smrću – nasilnom smrću, usmrćeni otrovom, vatrenim oružjem, vatrom, eksplozijom, nožem ili mačem; vješanjem, utapanjem, ubijeni u ratu ili rastrgani od životinja. Prikazujem Ti, Oče, sve moje pretke koji su umrli neobjašnjivom i tajnom smrću, nesretnom smrću i samoubojstvom. Neka sve sklonosti prema neprirodnom i ružnom umiranju sada nestanu. Gospodine, neka ih sada nježno dotakne Tvoja ljubav koja oprašta i ozdravlja. I, Gospodine, daj im da spoznaju da postoji dostojanstven i miran način umiranja. Pokaži im kako izgleda prijelaz iz ovoga života u drugi onako kako Ti želiš, na kršćanski način. Gospodine, od današnjega dana ne dopusti ni jednoj osobi moga obiteljskog stabla da umre, a da nije osobno upoznala Gospodina Isusa Krista. Ja sam uskrnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. (Iv 11,25-26)

GOSPODINE, UČINI NAS PRAVOM OBITELJI: Sada zaustavljam sve oblike obiteljskih lomova u mojoj krvnoj vezi. Uzimam vlast nad svim odvajanjima od obitelji i vjere. Podižem zapreku svima koji su bježali od obitelji – djeci, odraslima i roditeljima. Ustajem protiv svakoga bježanja i izbjegavanja braka, služenja vojnoga roka, kao i protiv pristupanja vjerskim sektama. Neka se rastope svi korijeni bježanja, nestajanja i skrivanja u mojoj obitelji. Oče, okruži i zaštiti moje obiteljsko stablo svojim srcem punim opraštanja. Upiši u srca mojih predaka zdrave obiteljske odnose. Neka se drže zajedno. Daj da budemo ljudi koji su otvoreni i sposobni za duboke i trajne veze, pune ljubavi. Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti. (Ps 133,1)

PRAVDA I MILOSRĐE: Sada ustajem protiv svih oblika nepravde među mojim precima. Isusovom Krvlju pečatim sve genetske putove po kojima je došlo do oskudice, ropstva, nepravednog suđenja i robijanja, skrivanja istine, siromaštva i zločina. Ustajem protiv svih oblika političke i društvene nepravde. Odričem se svih oblika društvene i rasne netrpeljivosti. Prekidam veze svih grubosti i odbacivanja ljudi. Ustajem protiv svih oblika bespomoćnosti, kao i svih patnji uzrokovanih vremenskim uvjetima, vrućinama i jakim zimama. Prekidam sve oblike gladi, napuštanja, izdaje i izlaganja javnoj sramoti. Oče, izlij ulje svoga Svetoga Duha na moje pretke i izliječi sve boli i sjećanja. Oče, oprosti svima koji su im nanijeli štetu. Neka svi u mome obiteljskom stablu upoznaju pravdu, zdrave životne uvjete, dovoljno hrane i novca, kao i topli kutak svoga doma. Objavljeno ti je, ćovjeće, što je dobro, što Jahve traži od tebe: samo činiti pravicu, milosrđe ljubiti i smjerno sa svojim Bogom hoditi. (Mih 6,8)

SLUŽITI SAMO JEDNOMU BOGU: Sada ustajem protiv idolopoklonstva svih naraštaja. Prekidam sve veze koje me zarobljuju u idolopoklonstvo mojih predaka prošlih stoljeća. Ustajem protiv svih kućnih idola i oblika štovanja vlasti, ljudi, novca, zemlje, zlata i dragoga kamenja, prijevoznih sredstava, hrane, pića, titula i naslova, štovanja životinja i svih oblika dobara. Oče, oprosti. U ime svoga obiteljskog stabla odlučujem da ćemo štovati samo jednoga i svetoga Boga – živoga Boga.  danas izaberite kome ćete služiti… Ja i moj dom služit ćemo Jahvi. (Jš 24,15).

PATNJE ZBOG RAZLIČITOSTI: Odričem se svih posljedica različitosti upisanih u moju obiteljsku baštinu. Sada preuzimam vlast nad svim različitostima: boje očiju, kose, veličine, oblika tijela i talenata. Prekidam prijenos svih patnji uzrokovanih različitim jezikom, kulturom, rasom, bojom kože; patnji uzrokovanih kožnim problemima, osjećajima ružnoće; patnji kod onih koji su imali čudne roditelje. Sada zatvaram vrata patnji zbog tjelesnih nedostataka, deformacija i retardiranosti. Oče, osjećaji boli zbog takvih i drugih različitosti mogli su ući putem krvne veze s mojim precima. Zaustavi tu vezu, Gospodine, i oprosti onima koji su uzrokom boli. Pošalji svoju ljubav i dotakni nas, ozdravi i učini cjelovitima. Hvala Ti, Isuse. Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu. Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su dijela tvoja predivna. (Ps 139,13-14).

ISCJELJENJE JEZIKA: Sada ustajem protiv prijenosa svih poremećaja komunikacije, nesposobnosti za komunikaciju, straha od govorenja, govornih nedostataka, posebno mucanja. Hvala Ti, Gospodine, što ozdravljaš svoj narod. Ustajem protiv svih oblika verbalnog ranjavanja drugih ljudi, izgovaranja svetogrđa i svih izgovorenih izdaja. Oče, oprosti. U mojoj krvnoj vezi podigni zdrave ljude koji će biti sredstvo prenošenja zdravlja i cjelovitosti. Hvala Ti, Gospodine.  I moj će jezik svagda slaviti pravdu tvoju… (Ps 71,24)

SJEKIRU NA KORIJEN STABLU: Sada ustajem protiv svih oblika beskrajnih patnja, uključujući i nerazumnu potrebu za patnjom i promašenošću. Slamam sve putove patnje koja dolazi od osjećaja nekorisnosti, nevrijednosti i beznađa. Ustajem protiv svih oblika patnje koja uzrokuje slomljena srca i osjećaj nepripadnosti. Ustajem i protiv svakoga očaja, nevrijednostl, emocionalnih trauma i zakočenosti. Odlučno govorim “NE” svakom odbacivanju, gorčini, zamjeranju i nepraštanju. Odričem se svih zlih putova, negativnosti i nedostatka ljubavi mojih predaka, U ime Isusa Krista. Gospodine, sada te molim da u moje misli doneseš svaki uvriježeni oblik ponašanja koji hoćeš ozdraviti – svaki sram, bol ili žalost. Otkrij mi sve ono negativno što dolazi od mojih predaka, sve za što Ti govoriš: “Sada je vrijeme izbavljenja”. Već je sjekira položena na korijen stablima… (Lk 3,9). Gospodine, molim Te da po svemogućoj snazi svoga Svetoga Duha pošalješ svoje božansko praštanje u sve naraštaje moga obiteljskog stabla. Hvala Ti za Tvoj dodir koji ozdravlja i vraća cjelovitost. U ISUSOVO ime. Amen.

 

Preneseno iz -„Ozdravljeni kroz naraštaje“ O Robert DeGrandis. ( osobna molitva za obiteljsko stablo )

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!