.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

molitva za obitelj

 

 

Gospodine Isuse, zahvaljujem ti za svakog člana svoje obitelji.

 

Vjerujem da je svaki od njih Tvoj posebni dar za mene i poziv da ih nastojim usrećiti. Svoju si ljubljenu djecu podario meni da budu moja djeca, moji ukućani. Oprosti mi što toliko puta nisam s njima postupao(la) kao s Tvojom djecom. Oprosti svakome od nas grijehe koje smo počinili jedni protiv drugih, protiv Tebe.


Gospodine, predajem Ti sve obiteljske probleme, i molim Te, da nam dadneš mudrosti i snage da ispravimo sve što je sebično, što nije u ljubavi, što je krivo i neispravno u našoj obitelji, sve što nije po Tvojoj volji i što razara našu obiteljsku ljubav i sreću.
(Ovdje se mogu staviti posebne nakane odgovarajuće obiteljskoj situaciji:
– Razdijeljenost tjelesna ili duhovna u obitelji;
– Nedostatak ljubavi i razumijevanja;
– Neplodnost ili spontani pobačaji;
– Tvrdoglavost ili neposlušnost djece;
– Kad djeca ne mogu naći bračnog druga;
– Loše navike članova obitelji (alkoholizam, droga, pušenje…;
– Nezaposlenost i siromaštvo;
– Bračna nevjera, opasnost od rastave, razoren brak…;
– Bezbožnost i nedostatak molitve i života po vjeri;
– Nedostatak zdravog poštovanja i međusobna neodgovornost ;
– Loši međususjedski odnosi;
– Nepoštivanje zakona i svaka druga nakana…)
Dođi, Gospodine Isuse, dođi u moj život, uđi u moje obiteljske probleme. Okruži svakog člana moje (ove) obitelji svojim anđelima, zaštiti nas od napasti svakog zla, čuvaj nas od svake opasnosti i stradanja. Pošalji svoga Duha u izobilju da bi svaki član obitelji bio obnovljen na Tvoju sliku. Neka mir Duha Svetoga ispuni ovu kuću i ostane s nama sada i uvijeke. Vjerujem Riječi Tvojoj, Gospodine: “Vjeruj u Gospodina Isusa i bit ćeš spašen ti i Tvoj dom!” (Dj 16,31)

 

MOLITVA PRESVETOM TROJSTVU ZA OBITELJ
Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi. Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscjelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom. Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi. Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu Obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji – da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen !

Advertisements

 

 

ZAŠTITNIČKA MOLITVA ZA OBITELJ

Gospodine Isuse, u rane tvoga presvetoga Srca stavljam sebe i sve članove svoje obitelji. Ponizno te molim, oprosti nam sve naše grijehe i učini naša srca po svojem Srcu, blagim i poniznim.

Molim te da svojom predragocjenom Krvlju prekriješ, ispuniš i zaštitiš mene i sve članove moje obitelji. Isuse Kriste, ti si jedini Gospodin i naš Gospodar; samo ti imaš svu vlast nad svima nama.

Gospodine Isuse, opečati svojom presvetom Krvlju sve članove moje obitelji, prostore u kojima živimo i radimo, sve ljude s kojima se susrećemo i surađujemo, sva prijevozna sredstva kojima se služimo, sve izvore dohotka i sva materijalna sredstva koja su nam od Boga namijenjena i koja već posjedujemo.

Isuse, ulij nam svoju ljubav za sve ljude, osobito one koje teško prihvaćamo i one koji nas ne vole. Neka tvoja sveta Krv, Isuse, slomi snagu svake loše navike među nama, svih negativnih riječi, misli, želja, osjećaja i postupaka. Otkloni od nas posljedice negativnosti iz prošlosti.

Po svojoj muci i uskrsnuću učini nas otvorenim za sve što nam želiš dati. Neka nas tvoja Krv opere i iscijeli sve naše rane. Neka snaga tvoje Krvi slomi u nama i među nama sva negativna naslijeđa duha i duše koja se žele prenijeti na nas od pokojnih članova naše obitelji (zastati i nabrojiti).

Isuse, svojom svetom Krvlju operi ih i otkupi kod nebeskog Oca i uvedi ih u svoju slavu. Hvala ti za tvoju i našu Majku, za svete zaštitnike moje obitelji, za anđele čuvare svakog od nas, za njihovu neprestanu pomoć i zaštitu. Slava tebi, Gospodine Isuse! Amen.
Slava Ocu…

 

MAJKO MARIJO u plamen ljubavi Tvoga bezgrešnog Srca stavljam najprije sebe, zatim sve čanove svoje obitelji! Uzmi nas sve u svoje naručje i prekrij nas sve svojim plaštem i zaštiti nas od svakoga zla na duhu, duši i tijelu! Budi naša Majka, zagovornica i zaštitnica.

SVI BOŽJI ANĐELI: sveti Mihovile, sveti Rafajele, sveti Gabrijele, sveti Anđeli čuvari i sve Legije Božjih Anđela učinite nas neozljedivim i nevidljivim pred svim našim vidljivim i nevidljivim neprijateljima.
Zaštitite mene i sve članove moje obitelji od nasrtaja palih i zlih anđela na duhu, duši i tijelu. Vodite nas kroz ovaj život i dovedite nas u život vječni.

 

SVI SVECI BOŽJI: sveti Maksimilijane Kolbe, sveti Josipe, sveti Ante, sveti Frane, sveti Ivo, svi sveci roda hrvatskoga: sveti Nikola Taveliću, sveti Leopolde Mandiću, sveti Marko Križevčanine, blažena Ozana Kotorska, blaženi Augustine Kažotiu, blaeni Alojze Stepinac i svi ostali sveci i svetice Božje molite se za me, molite se sa mnom, molite se za sve članove moje obitelji i svih njezinih članova, sačuvajte nas od svakog zla na duhu, duši i tijelu. AMEN!

 

(ova molitva pretpostavlja redoviti sakramentalni život (Ispovijed i Euharistija), odlazak na sv. misu i krepostan život)

 

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!