.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Kako moliti za ozdravljenje?

Svoju bolest donesi Gospodinu koji ozdravlja i predaj mu je s vjerom. Isus te ljubi i želi te ozdraviti i to već kad moliš ili kasnije.
I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali. (Iv 5,15)
Kada povjeruješ da te Gospodin izliječio, ne ustručavaj se to posvjedočiti i pred drugima. Sjeti se žene koja je bolovala od krvarenja. Kada je osjetila ozdravljujuću silu koja je izišla iz Isusa, pred narodom je posvjedočila kako Ga je dotakla i istog trenutka bila ozdravljena od svoje bolesti (v. Lk 8,47).

 

 

MOLITVA ZA GLAVU I

Gospodine svevišnji, svemogući, tajanstveni Stvoritelju moj. Prikazujem ti danas svoju glavu i zahvaljujem ti na njoj. Kako često kažem: „Sve je u glavi!“. Sada je u miru želim zahvalno posvetiti tebi kao dragocjen, najdragocjeniji dar koji si mi povjerio. Odavde izviru svi signali koji pokreću sav moj život.

Na mojoj glavi je kosa. Kad se šišam najbolje osjećam kako sam biće od zemaljskoga praha sazdano i vrlo prolazno. Kosa mi sijedi i otpada da me podsjeti kako nijedna vlas nije bez tvoje svete volje, Oče nebeski.

Advertisements

Kad mislim na svoju lubanju, tu veliku, krutu i čvrstu, ali isto tako osjetljivu moju kost, sjećam se svetih pokornika koji su na lubanju gledali i mislili na svoju smrtnost. Taj važan dio mojega tijela podsjeća me i na sveto mjesto tvoje muke i smrti na križu – Lubanjsko mjesto.

Hvala ti, Gospodine na tom važnom plaštu koji čuva glavni dio moga organizma – to još uvijek toliko tajnovito, čudesno stvorenje, moj mozak iz kojega se upravlja cijelo tijelo, u kojem se pohranjuju sva moja iskustva i znanja. Ovdje žive moje misli i osjećaji.

Evo, Gospodine, tu je moje čelo i iza njega onaj, kako kažemo, prednji režanj na kojem počiva moja pamet i sposobnost da shvatim i prihvatim, da uspostavim kontakt i mudro postupim. Daj mi da se u tvojem Duhu svojim razumom služim.

Tu, sasvim otraga, pri dnu nalazi se i ono što zovem moj mali mozak, gdje su upisane moje navike i sve ono što mi tako dobro od ruke ide kao da mi je u dušu upisano. Oslobodi me, dobri Gospodine, loših navika koji mi kradu slobodu i ljubav. Daruj mi dobre navike koje me vode k tebi.

Ovdje se kriju, ovdje žive sve moje emocije, ti osjećajni, čuvstveni pokreti koji se razlijevaju po cijelom mojem organizmu i svega me prožimlju, ispunjaju. Ako ih poznajem i cijenim,  mogu mi biti dobri prijatelji. Čuvaj me, Gospodine, da ne budem žrtva i rob svojih osjećaja nego da se njima za pravu svrhu brižljivo, pažljivo, s ljubavlju i zahvalno služim. Po svojoj svetoj volji ispuni me danas osjećajima, željama i nakanama svojega presvetoga Srca.

Stvoritelju svijeta, dobri Gospodaru svih stvorenja, ovo je moja glava. Tebi je posvećujem, tebi je na službu predajem.

Amen.

 

MOLITVA ZA GLAVU II

Gospodine Isuse, ja vjerujem da me ljubiš. Klanjam Ti se i slavim Te kao moga jedinog Gospodina i Gospodara. Molim Te da me ozdraviš od moje bolesti i da me potpuno oslobodiš. Stavi svoje probodene ruke na moju glavu da Tvoja ozdraviteljska sila poteče mojim tijelom, da bolesni dio mog tijela osjeti izvanrednu snagu Tvog dodira koji ozdravlja.
Molim te sada da me ozdraviš od svih bolesti glave. Osobito te molim da me ozdraviš od česte glavobolje, migrene, vrtoglavice i nesanice. Položi svoje ozdravljujuće ruke na mene. Molim te da me ozdraviš od epilepsije i psihičke bolesti. Pomaži moju glavu svetim Duhom i udijeli mi dar razumijevanja i dobro pamćenje.

Molim te za ozdravljenje moga grla i glasnica. Odstrani ono što nisi ti i što nije od tebe. Oslobodi me od nasljednih bolesti. Gospodine ti si slijepcu Bartimeju vratio vid. Ti si Ljubav koja spašava. Molim te da ozdraviš moje fizičke oči. Smiluj mi se ovoga časa. Ozdravi i moju unutarnju sljepoću da te mogu prepoznati u Crkvi i u bližnjima. Molim te da mi ozdraviš sluh. Gospodine, ozdravi i duhovne uši moga srca kako bih mogao čuti tvoju blagu vijest i živjeti po njoj. U ime Isusovo neka odstupi svaki duh bolesti gluhoće i sljepoće.

Molim te, Gospodine, za ozdravljenje sinusa, od svih upala i prehlade. Dodirni moju kožu na licu i ozdravi je svojom ljubavlju. Odstrani suvišne madeže i izrasline. Donosim ti i moje teškoće i bolesti na zubima, desnima, ustima i jeziku i molim te da ih ozdraviš po svom Duhu. Neka u ime Isusovo nestane tumor na jeziku i na mozgu. To te, Gospodine Isuse, molim po zaslugama tvoje trnove krune na glavi.

Ojačaj me Gospodine da mogu hoditi Tvojim putovima i sve svoje obveze obavljati u skladu s Tvojom svetom voljom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse! Aleluja! (Ako želiš, ponovi molitvu više puta).

Poslije molitve za ozdravljenje pokušaj provesti jedno vrijeme slaveći Isusa i moli u jezicima ako imaš taj dar.


Podijelite ovo s prijateljima!