.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Mr.sc. fra Ivo Pavić istražio je povijest molitve za ozdravljenje i zato je upisao studij duhovnosti u Rimu da bi i sebi, i svima oko sebe, potvrdio pretpostavku kako je molitva za ozdravljenje duboko ukorijenjena u Svetom pismu, sakramentima, u crkvenoj tradiciji i liturgiji.  Fra Pavić je magistrirao pri Institutu za duhovnost Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu. Rezultate svojih istraživanja opisao je u magistarskom radu La guarigione per mezzo della preghiera (Ozdravljenje po molitvi). Na taj način je i na akademskoj razni obranio legitimnost ozdravljenja koja se događaju po Duhu Svetom danas kao i nekad. 

Molitva za ozdravljenje doživjela je procvat u okviru karizmatskog pokreta i mnogi na nju gledaju kao na jednu od karakteristika karizmatika. Međutim, postoje činjenice na temelju kojih molitva za ozdravljenje ide u glavnu struju života opće Crkve od njezinih početaka do danas. Jer je to struja spasenja.

To je voda koja struji u život vječni; „A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni.“ (Iv 4,14).

Svećenik mr. sc. fra Ivo Pavić osvojio je srca mnogih vjernika i nevjernika, katolika i pravoslavnih, protestanata i muslimana, jer poziva na opraštanje, odvraća od idola kod kojih su mnogi zaradili svoje nevolje, poziva sve da vjeruju Isusu Kristu, i moli u ime Isusovo za duhovno, duševno i tjelesno zdravlje kao što Isus to traži od svojih svećenika. Kad se preko molitve uvjere u snagu Božje milosti i Božju veliku želju da nas usreći i spasi, da ozdravi dušu, duh i tijelo, mnogi se obrate k pravome i jedinome Bogu Isusu Kristu jedinom Spasitelju. To svjedoče župnici koji imaju mnogo više ispovijedi nakon fra Ivine duhovne obnove i mnogo više vjernika pohađa crkvu, kao što je posvjedočio župnik jedne bosanske župe da 80% domaćih župljana sada dolazi na misu.

Advertisements

Radost zbog velike Božje ljubavi koja se pokazuje u ozdravljenjima, tolike obrisane suze, obraćenja i bolja kvaliteta života pojedinaca i njihovih obitelji, poticaj su i samom fra Ivi Paviću da odgovara i dalje na potrebe ljudi.  Uvjeren da je došlo kraljevstvo Božje jer se spasenje događa pred njegovim očima, nepokolebljivo naviješta Spasiteljevu ljekovitu ljubav usprkos svim protivštinama koje dolaze od skeptika i koje ga nisu pokolebale jer ih prihvaća kao izazov.

Dr. sc. Marica Čunčić

 

Molitva fra Ive Pavića za fizičko zdravlje 

Ako smo bolesni u duhu, duši i tijelu Gospodin nas po ovim molitvama sada može ozdraviti od svake fizičke bolesti, može nas osloboditi od zlih duhova, udijeliti nam mir u srcu i duši.

Kaže sv. Pavao; „Ako pati jedan ud, s njim pate svi udovi. Ako se jednom udu ukazuje čast, s njim se raduju svi udovi“ (1 Kor 12,26).

Gospodine Isuse Kriste vjerujem da si živ. Ti si Uskrsnuće i Život. Ti si Zdravlje bolesnih. Ti me poznaš od vječnosti. Ti si Dobar Pastir, milosrdan Samarijanac. Vjerujem da me ljubiš i želiš ozdraviti tijelo koje si stvorio jer imaš istu onu sućut koju si osjećao prema bolesnicima, koje si susretao. Molim te da djeluješ u meni, da me izliječiš. Sada svoju bolest donosim Tebi. Vjerujem da si ti Bog koji ozdravlja.

Molim te sada da me ozdraviš od svih bolesti glave. Osobito te molim da me ozdraviš od česte glavobolje, migrene, vrtoglavice i nesanice. Položi svoje ozdravljujuće ruke na mene. Molim te da me ozdraviš od epilepsije i psihičke bolesti. Pomaži moju glavu svetim Duhom i udijeli mi dar razumijevanja i dobro pamćenje.

Molim te za ozdravljenje moga grla i glasnica. Odstrani ono što nisi ti i što nije od tebe. Oslobodi me od nasljednih bolesti. Gospodine ti si slijepcu Bartimeju vratio vid. Ti si Ljubav koja spašava. Molim te da ozdraviš moje fizičke oči. Smiluj mi se ovoga časa. Ozdravi i moju unutarnju sljepoću da te mogu prepoznati u Crkvi i u bližnjima. Molim te da mi ozdraviš sluh. Gospodine, ozdravi i duhovne uši moga srca kako bih mogao čuti tvoju blagu vijest i živjeti po njoj. U ime Isusovo neka odstupi svaki duh bolesti gluhoće i sljepoće.

Molim te, Gospodine, za ozdravljenje sinusa, od svih upala i prehlade. Dodirni moju kožu na licu i ozdravi je svojom ljubavlju. Odstrani suvišne madeže i izrasline. Donosim ti i moje teškoće i bolesti na zubima, desnima, ustima i jeziku i molim te da ih ozdraviš po svom Duhu. Neka u ime Isusovo nestane tumor na jeziku i na mozgu. To te, Gospodine Isuse, molim po zaslugama tvoje trnove krune na glavi.

Pred tvoje noge stavljam svoje trpljenje i svoju bolest. Po svome trpljenju ozdravi moje trpljenje. Sada te molim da ozdraviš moju vratnu kralježnicu i oslobodi me od svih bolova u ramenima. O, Gospodine, molim te ozdravi moje ruke, laktove, šake i prste. Daj da mogu dignuti ruke i tebe slaviti. Daj da ih mogu otvoriti. Posveti moje ruke. I molim te da me ozdraviš od svih bolesti i tegoba u nogama da mogu hodati u svetosti života. Ozdravi Gospodine moje kukove. Ojačaj moje kosti. Neka u tvoje ime nestane svaka bol u mojim koljenima. Neka Gospodine tvoja Presveta Krv prostruji mojim nogama i rukama i neka ih ozdravi. Molim te da ozdraviš moja ravna stopala i da mi udijeliš nove lukove na njima. Molim te da me ozdraviš od bolesti artritisa, artroze i parkinsonove bolesti. Znam da je tebi sve moguće. To te Gospodine molimo po zaslugama tvojih probodenih ruku i nogu i tvojih presvetih rana.

Molim te sada Isuse da ozdraviš moju krv. Udijeli mi transfuziju svoje Presvete Krvi i novi krvotok. Neka tvoja Krv, koja donosi zdravlje, prostruji mojim venama. Prikazujem ti i svoja pluća i poteškoće s disanjem. Pročisti ih i ozdravi kako bi mogao udahnuti tvoj dah, tvoga Svetoga Duha. Odstrani svaku bolest bronhitisa i astme. Neka u ime Isusovo nestane duh dijabetesa, skleroze multiple, slabosti i leukemije. Izliječi Gospodine svaku upalu i infekciju.

Sada te molim, Gospodine, da me ozdraviš od bolesti kralježnice. U ime Isusovo zapovijedam kralježnici da se ispravi i da bude uspravna. U Isusovo Presveto ime, u snazi i sili Duha Svetoga zapovijedam svim kralješcima da dođu na svoje mjesto. Neka u ime Isusa iz Nazareta nestane svaka bol u leđima, neka u Isusovo ime ode duh reume i išijasa. To te Gospodine molim po zaslugama tvoga svetog bičevanja.

Gospodine Isuse, tvoje srce koje je oaza ljubavi, na Kalvariji je bilo probodeno, iz tvoga srca se istočila Krv i voda. Po zaslugama svoga probodenog Srca, molim te sada da ozdraviš moje srce. Ozdravi me od visokog i niskog tlaka, od loše cirkulacije. Ti si obećao po proroku Ezekijelu; „dat ću vam novo srce i nov Duh ću udahnuti u vas da oživite“.  Po svom obećanju udijeli mi novo fizičko i duhovno srce. Tvoja Krv je tako jaka i donosi zdravlje. Neka tvoja Krv uđe sada u moje srce i neka ga ozdravi. Neka moje srce kuca za Tebe.

Molim te, Gospodine, da tvoja snaga uđe sada u moje tijelo i neka ozdravi sve moje unutarnje organe. Neka u  tvoje ime nestane duh tumora i bolesti raka iz mojeg tijela. U Isusovo moćno Ime proklinjem svaki bolesni korijen i bolesno sjeme raka. U ime Isusa iz Nazareta zapovijedam svakoj cisti i ožiljku da se otopi i nestane. Gospodine, ozdravi moje genitalne organe. Udijeli mi nove zdrave organe. Tebi je sve moguće. Molim te, Gospodine, da ozdraviš moju prostati i želudac, moja crijeva, jetru i bubrege, cijeli moj probavni trakt. U ime Isusa Krista, po snazi njegove Muke i smrti zapovijedam svakom kamencu u bubregu i u žuči da nestane. I molim te, Gospodine, da me ozdraviš od bolesti tuberkuloze i svake slabosti.  Samo reci riječ i nestat će moja uzetost. Sa svojim božanskim svjetlom ozdravi me od neizlječive bolesti. Ti znaš što mi je potreno. Očisti me od svega onoga što je nečisto i što ne dolazi od tebe. Ojačaj moj imuni sustav i udalji od mene svaku vrstu zarazne bolesti. Gospodine, obnovi moje zdravlje u tijelu i duši, tako da ti ja od sada mogu služiti  cio život.

Isuse, molim te iscijeli korijen moga problema i udijeli mi potpuno ozdravljenje. Osjećam tvoju slatku toplinu koja mi obuzima srce. Zahvaljujem ti Gospodine što si sa mnom i što me ozdravljaš.

Molim, Gospodine, da ozdraviš i sve bolesne u mojoj obitelji i sve moje prijatelje. Pohodi sve one koji leže u bolnicama. Daj da ozdrave po lijekovima i terapijama koje uzimaju. Budi s njima na poseban način. Posveti ih. Položi svoje probodene ruke na njih. Ozdravi ih ovoga časa. Ti si Bog Obnove. U potpunosti ih obnovi. Promijeni u njima ono što treba biti promijenjeno. Daruj im milost rasta u vjeri, nadi i ljubavi. To te molim po zagovoru Marije, tvoje Majke, koja je bila pod križem i koju si nam dao za Majku.

Hvala ti i slava, Isuse


Podijelite ovo s prijateljima!