.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

U ovoj zemlji BiH puno toga nije dobro, a mi Katolici dužni smo moliti za nju. Obratimo se dans zaštitniku Bosne i Hercegovine sv. Iliji za pomoć, neka on pred Gospodinom zagovara za Bosnu i Hercegovinu. Bogu ništa nije nemoguće pa tako može i ovu našu situaciju promjeniti.
Ispod je molitva, možes to moliti, možes nešto svoje – ako ništa jedan vapaj iz srca Gospodinu

Sveti Ilija zaštitniče Bosne i Hercegovine,

Molimo te priteci u pomoć nama koji živimo u ovoj zemlji i zagovaraj nas u našim potrebama koje imamo. Moli za duhovnu obnovu našeg naroda – da nam Gospodin očisti i obrati srca, da iskorijeni bogopsovku i mnoge druge poroke te da nam udjeli milost obiteljske molitve. Isprosi nam i milost da Gospodin postavi pravedne i sposobne ljude na vlast, da otvori nova radna mjesta i promjeni srca poslodavaca da isplaćuju pravedne place te da iskorijeni svako mito, korupciju i krađu. Pomozi našem narodu da živimo u miru i skladu sa ostalim narodima zemlje te da oprostimo jedni drugima sva zla koja smo si međusobno nanijeli. Molimo te i za tvoj zagovor za mlade – da ih Gospodin vodi u njihovim izborima i putevima i da nam daruje milost da ostanu u ovoj zemlji te pomognu u njenoj obnovi.

(Ovdje slobodno dodaj svoje nakane)
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetom…

Advertisements

Prošnje svetom Iliji
Gospodine, ti si se proroku Iliji objavio u šutnji i samoći: pomozi i nama da, slobodni od svega što nas priječi, čujemo tvoj glas i da te uvijek tražimo i nalazimo, molimo te.

Gospodine, ti si Iliju proroka na putu prema Horebu ispunio snagom: udijeli i nama da, ojačani Tijelom i Krvlju Kristovom, stalno hrlimo tebi u susret, molimo te.

Gospodine, ti si se Iliji objavio u šapatu laganog lahora: daj da u pažljivoj šutnji i spremnoj poučljivosti razumijemo i najblaža nadahnuća Duha Svetoga, molimo te.

Gospodine, potaknut Ilijinom molitvom na gori Karmelu, dao si s neba spasonosnu kišu: ispuni i nas duhom molitve te svijetu izmolimo kišu tvojih darova, molimo te.

Gospodine, proroka Iliju si postavio službenikom pomirenja između otaca i sinova: i nas učini zauzetim vjesnicima mira da bi Kristov mir vladao u svijetu, molimo te.

Gospodine, u ognjenom vihoru uzeo si proroka Iliju k sebi: primi dobrostivo našu pokojnu braću u zagrljaj svoje slave, molimo te.

Molitva
Svemogući vječni Bože, ti si pozvao blaženog Iliju, svoga proroka i našeg zaštitnika, da živi pred tvojim licem i revnuje za tvoju slavu. Daj i nama, svojim slugama, da vazda tražimo tvoje lice i budemo svjedoci tvoje ljubavi. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Bernard i Marija Pavković

Podijelite ovo s prijateljima!