.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

MOLITVA4Kirie eleison. Gospodine, Bože naš, Gospodaru vjekova, svemogući i svemoćni, ti koji si sve sazdao i sve preobražavaš jedino sa svojom voljom; ti koji si u Babilonu pretvorio u rosu sedam puta jače užarenu peć te zaštito i spasio sveta tri svoja mladića; ti koji si učitelj i liječnik naših duša; ti koji si spasenje onima koji se tebi obraćaju, molimo te i zazivamo, uništi, istjeraj, natjeraj u bijeg svaku đavolsku silu, svaku sotonsku prisutnost i zavođenje, svaki zao utjecaj i čaranje ili zlo oko zlih i opakih ljudi koji su učinjeni nad tvojim slugom…

Daj da umjesto zavisti i čaranja dođe obilje dobara, snaga, uspjeh i ljubav. Ti, Gospodine, koji ljubiš ljude, pruži svoje moćne ruke i svoje uzdignute i moćne mišice, te dođi u pomoć i pohodi tu svoju sliku, i pošalji joj Anđela mira, snažnoga, da zaštiti dušu i tijelo i da udalji i potjera svaku zlu silu, svaki otrov i urok pokvarenih i zavidnih ljudi; tako da ti, pod tvojim okriljem, tvoj proseći štićenik sa zahvalnošću može pjevati: „Gospodin je moj pomoćnik i neću se bojati onoga što bi mi mogao učiniti čovjek”;  i još: „Neću se bojati zla jer si ti sa mnom, ti si moj Bog, moja snaga, moj moćni Gospodar, Gospodar mira, otac budućih vjekova”. Da, Gospodine, Bože naš, smiluj se svojoj slici i spasi slugu svoga … (ime osobe za koju molimo) od svake štete ili prijetnje od uroka, zaštiti ga i postavi iznad svakoga zla; po zagovoru više nego blagoslovljene, slavne Gospe, Majke Božje i vazda Djevice Marije, sjajnih arkanđela i svih svetih tvojih. Amen!


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*