.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Gospe pomozi!

Uslijedila je strašna eksplozija

Kad se gradila željeznička pruga sv. Gottharda, moralo se dinamitom razbiti na jednom opasnom mjestu golemu pećinu. Radnici su se morali spuštati na jednom užetu s visine kako bi obavili taj posao. Nanizali su čitav jedan veliki niz dinamitskih patrona koji je bio spreman biti zapaljen. Jedan radnik bio je spušten dolje zapaliti ga. Radnik je zapalio vrpcu i dao znak neka ga dignu u vis. Ali eto nezgode. Zatajio vijak i uže se nije micalo s mjesta.

Dolje je visio čovjek između neba i zemlje, a za nekoliko sekundi imala je uslijediti strašna eksplozija. U smrtnom strahu radnik je zavapio: “Gospe pomozi!”

Advertisements

U istom trenutku golema eksplozija zaori zrakom. Potom se čula duga jeka brdom i dolinom, a prašina i kamenje kroz gusti dim padalo je na zemlju. I kad se dim razišao, na najveće iznenađenje svih ugledaju prestrašeni radnici svoga kolegu gdje visi na užetu u zraku bez i najmanje ozljede. Povuku ponovno uže i za trenutak je bio gore.

Srušio se na zemlju kako bi odahnuo od straha i užasa koji je malo prije proživio.

Svima je bilo jasno: Isus ga je spasio po zagovoru svoje Majke Marije.


Podijelite ovo s prijateljima!