.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

O Gospinu ukazanju u Roškom polju (mjesto Vojkovići, župa Roško polje), u blizini Posušja, govori don Josip Mužić koji je istraživao Gospina ukazanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, nakon Drugog svjetskog rata. Jedno od devet Gospinih ukazanja o kojima je don Jozo prikupljao podatke bilo je i ovo u Roškom polju, djevojčici Ivi Livaja. Više o ukazanju možete poslušati nakon uvodnih slajdova videa. (Nakon min 2.30).

NA MJESTU UKAZANJA PODIGNUTA JE MALA GOSPINA KAPELICA, A MALO DALJE JE VELIKI KRIŽ.
Ovo, kao i druga ukazanja događala su se u za Hrvate jako teško vrijeme. Zbog komunističkih progona ukazanja su pala u zaborav, a HODOČAŠĆE na mjesto ukazanja 14.6.2020. je i način da se upoznamo sa zaboravljenim ukazanjem te zatražimo od Gospe potrebne milosti.
Don Jozo je poveo grupu hodočasnika iz Splita, iz crkve sv. Filip Neri, a pridružili su se i hodočasnici iz Međugorja.

Crkvu sv. Filip Neri dao je sagraditi biskup NIKOLA BIJANKOVIĆ, koji je umro na glasu svetosti i čiji grob se nalazi u crkvi sv. Marka u Makarskoj.

Iz vremena makarskog biskupa Bijankovića poznata je tamošnja “BUKOVAČKA KATEDRALA”, a radi se zapravo o pećini u kojoj je biskup imao svetu misu na otvorenom i podijelio sakramet krizme. Ono područje također je spadalo pod njegovu upravu.

Advertisements

VIDEO


Podijelite ovo s prijateljima!