.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

ogovaranje 2

Đavao je taj koji sije sjeme ogovaranja, koje je poput bombi koje uništavaju život drugih ljudi, ali i život Crkve – istaknuo je papa Franjo na misi koju je za Oružništvo Države Grada Vatikana služio u kapeli Uprave Države Grada Vatikana – objavio je vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano. U središtu je Papine propovijedi bio lik zaštitnika Vatikanskoga oružništva, svetoga Mihaela Arkanđela, koji nas – kako je rekao Sveti Otac – poučava toj krjeposti zaštite.

Poziv je Vatikanskoga oružništva štititi tu državu koja je u službi slobode Crkve, i u službi Pape, kako bi mogao biti slobodan – napomenuo je papa Franjo ističući da je primjer zaštite arkanđeo koji slavi Boga. Vi štitite od đavla, od kušnji koje su vani – rekao je Sveti Otac. L’Osservatore Romano potom piše da je, osvrćući se na navodne terorističke prijetnje upućene Vatikanu, o kojima su ovih dana pisali mediji, Papa istaknuo budnost kao zadaću oružnikâ. Nadzirete vratâ i prozore da ne bi ušla neka bomba, ali unutra ima vrlo opasnih bombî – primijetio je Papa te ih potaknuo – Budite pozorni, molim vas, jer u tmini mnogih loših života, neprijatelj je posijao razdor. Svako je sjeme razdora bomba koja uništava – istaknuo je Sveti Otac. A bombî ima mnogo, iako je ona najgora, koja se nalazi u Vatikanu, ogovaranje, koje svakoga dana ugrožava život Crkve i Države, jer svaki čovjek koji ovdje unutra ogovara, sije bombe, budući da uništava život drugih ljudi. Pa iako njegove riječi odgovaraju istini, on svejedno nema pravo govoriti to svima, nego samo onomu tko je odgovoran za to – rekao je papa Franjo te potaknuo oružnike da stražare nad onima koji ogovaraju.

I dok brojni laici, brojni svećenici, brojne redovnice, Bogu posvećene osobe i biskupi siju dobro sjeme, đavao iskorištava i laike, neke svećenike, Bogu posvećene osobe, redovnice, biskupe i kardinale, pa čak i pape, kako bi posijao razdor. Opasnost je to u kojoj se i ja nalazim – primijetio je papa Franjo – jer đavao u tebe ulije želju. Stoga je Sveti Otac ponovno pozvao sve da ne siju takve bombe, a oružnike potaknuo da bdiju, i to tako da imaju također hrabrosti pozvati osobe s kojima se susreću – laike, redovnike, redovnice, biskupe, kardinale i pape – da ne ogovaraju, upozoravajući ih da se to ne smije raditi!
Podsjetivši na kraju da ogovarači čine nepravdu te da će, kako kaže prorok Danijel, biti osuđeni na sramotu i vječnu ljagu, papa je Franjo izrazio želju da na posljednjoj stranici našega života bude zapisano: „sijao je dobro sjeme“, a ne „bombu razdora“.

 

Izvor: Radio Vatikan

Advertisements


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*