.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

.

Švicarski je bračni par bio pozvan u svadbu. Neposredno prije odlaska muž je odjednom zajecao: – Oh, toliko me bole bubrezi, ne možemo ići u svadbu. Jedva ovo podnosim, moram brzo u bolnicu. Supruga se sjetila da u kući ima egzorcizirane, blagoslovljene vode te mu odvrati:

– Sjetila sam se da imamo egzorcizirane, blagoslovljene vode. Hajde probaj, uzmi gutljaj. 

Muž je popio nekoliko gutljaja te blagoslovljene vode i molio zajedno sa ženom: Gospodine Bože, snagom koja djeluje u blagoslovljenoj vodi Ti možeš učiniti da ove boli izazvane bubrežnim kamencem nestanu. Nakon molitve Bog je uslišio njihove želje, bol je ubrzo nestala, a bubrezi bijahu oslobođeni kamenca.
– Sad ipak možemo krenuti u svadbu – radosno reče njegova supruga.
Tijekom svadbenoga ručka suprug je iznova problijedio i rekao:
– Draga, opet me strašno boli, da nisi možda u svoju torbicu stavila onu blagoslovljenu vodu?
Ona ju je brižno spremila u svoju torbicu i sada ju imala sa sobom. Prevrtala je malo po torbici davši suprugu malu bočicu.
On je otišao na hodnik i ponovno popio malo blagoslovljene vode. Unatoč strašnim bolima, molio je. Boli su munjevito nestale i nisu se više vratile, kao ni kamenac.

Advertisements

(Ingeborg und Horst Obereder: Weihwasser)

fra Petar Ljubičić – “Primjeri potiču i privlače, hrabre i opominju”

 


Podijelite ovo s prijateljima!