.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

U srpnju 1999. godine svečano je blagoslovljen Biskupijski duhovno pastoralni centar ”Sv. Josip” u župi Lištani u Livanjskom polju. To je veliki Božiji dar, ne samo livanjskom dekanatu i banjalučkoj biskupiji, nego mnogima iz drugih biskupija s područija Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ovaj je Centar dragocjena ”oaza mira”, pogodna za sabranost, razmišljanje, molitvu, osobne duhovne razgovore, kao i za jednodnevna i višednavna duhovno-pastoralna okupljanja raznih crkvenih i vjerničkih skupina na duhovne obnove, duhovne vježbe, seminare, predavanja dr.

Duhovno-pastoralni centar ”Sv. Josip”, koji je uz ljubav i velikodušnost mnogih članova Kristove crkve iz domovine i inozemstva, nastao dodatnim zalaganjem domaćih kršćanskih laika, sa svojim aktualnim ponudama sigurno može pridonijeti duhovnoj okrepi, istinskoj sreći i duševnom zadovoljstvu svih onih koji to traže i trebaju.

Centar raspolaže sa 35 ležaja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i apartmanima, s toplom i hladnom vodom i centralnim grijanjem.
Za jednodnevne susrete centar može primiti do 50 osoba.
U dvorištu centra je lijepo urađena crkva, izgrađena na temeljima crkve iz 1878. godine, a župna crkva i župni stan su udaljeni oko 200 metara.
U neposrednoj blizini Centra urađen je višenamjenski sportski teren.
Centar okružuje atmosfera blagotvorne tišine koju remeti žuborenje vodoskoka i pjev ptica pjevica i zrikavica, a pogled ”puca” duljinom i širinom livanjskog polja, sve do okoline planina Dinare i Golije.

Advertisements

 

Biskupijski duhovno-pastoralni centar Sv. Josip
BiH – 80 204 Lištani (Livno)
Tel.: + 387 (0) 34 263 102
Fax: + 387 (0) 34 263 101
http://www.pace-livno.com/ 

 

Fotoalbum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Podijelite ovo s prijateljima!