.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Ona bez vjere nije mogla živjeti

Dr. Gorbach u svojoj knjizi „Mir u kući“ govori o radniku koji je nakon jednogodišnjeg nastojanja odvratio svoju ženu od pohađanja crkve. Hvalio se pred svojim kolegama kako joj je uspio izbiti iz glave “fratarske i popovske izmišljotine.” Za njega nema ni Boga, ni duše, ni neba, ni pakla.Taj svoj “veliki uspjeh” proslavio je u krugu svojih prijatelja.

Kad je kasno došao kući, našao je ženu i djecu mrtve, otrovane. Kraj njih je pronašao ceduljicu na kojoj je žena napisala svoje posljednje riječi: “Dok sam vjerovala u Boga, imala sam snage strpljivo podnositi sve nevolje i poteškoće pouzdavajući se u Njega. Ali otkad mi je moj muž – ne muž, nego krvnik! – iščupao vjeru iz srca, ne mogu više izdržati, postala sam nesretna. Stoga si oduzimam život, a jer se bojim da bi i moja djeca mogla biti nesretna kao i ja, uzimam i njih sa sobom!”

†  †  †

Advertisements

Bez vjere u Boga čovjek je nesretno i bijedno biće. On nije kadar podnijeti sve životne udarce. On ne vidi smisla svome životu, ne zna zašto živi. Jedan filozof naših dana je rekao: “Ja sam nesretan čovjek jer ne vjerujem. Vjernici su sretni ljudi, jer vjeruju!” Doista je tako. Čvrsto vjerujmo i molimo kako bi naša vjera bila još čvršća i jača.

“Zaista, zaista vam kažem: Tko sluša moju riječ i vjeruje onome koji me poslao, ima vječni život i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.” (Iv 5, 24)

“Bez vjere nemoguće je svidjeti se Bogu; jer, onaj koji hoće pristupiti Bogu mora povjerovati  kako Bog postoji i nagrađuje one koji ga traže.” ( Hebr 11, 6)

„Neka vam bude prema vašoj vjeri!” (Mt 9, 29)

Fra Petar ljubičić / Rastimo u Gospodinu


Podijelite ovo s prijateljima!