.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Isus ljubi covjeka

 

Hvaljen Isus i Marija! Brate i sestro! Želio bi da ovo shvatiš jednom zauvijek! Nije Božja ljubav ovisna o tome je si li ti ili ja grešnik ili si svet. Ma Bog te ljubi kao što majka ljubi svoje dijete, i kad se zaprlja rado ga opere, tako isto i Bog. On čim se uprljaš, oblatiš, trči da te što prije učini čistim. Svaki dan imaš mogućnost da te tvoj Otac zagrli, opere, očisti od grijeha, da te uvije u svoju ljubav. Ne čekaj, iskoristi taj dar.

Svi znamo priču koju Isus priča o čovjeku koji je imao dva sina. Mlađi sin je rekao ocu : Oče daj mi ono što mi pripada i ja odlazim od tebe .Uskoro je sve potrošio živeći razvratno. To je dragi moji, opisan naš odlazak od Boga .Taj Otac to je Bog. Važno je prepoznati da sam pogriješila, otišla od svoga Oca. Kaže evanđelje, živio je razvratno, mislio je da je to to. Pa nije to život. Mnogi mi se danas žale da ih je tv ili facebook zarobili da ne mogu više bez njih. Daleko su od izvora života, izvora ljubavi. Što uraditi? Prvo shvatiti gdje sam ja to, a onda donijeti odluku. Odričem se , neću više ovako. Poći ću svom Ocu i reći mu Oče sagriješih protiv Neba i pred tobom. Nisam više dostojan zvati se sinom svojim. Primi me kao jednog od svojih najamnika.

Prepoznati svoj grijeh, prepoznati svoju situaciju i odlučiti vračam se Ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča i padu me oko vrata i izljubi ga . To je naš Bog. Sin će mu : Oče sagriješih protiv neba i pred tobom, nisam više dostojan zvati se sinom tvojim, a Otac reče slugama: Brzo iznesite haljinu najljepšu, obucite ga, tele ugojeno. Sin ponovo ima svu čast koju je imao i prije. On je sin svog Oca. Dragi moji! Bog je taj koji čeka da se ja njemu vratim , koji gleda hoću li se vratiti i kad vidi da se vračam on se gane, on meni trči, on mene grli, ljubi i vraća mi opet dostojanstvo djeteta Božjeg.

Dok budeš molio Očenaš, znaj da s tobom moli Isus, ali s tobom moli i čitavo nebo i mnoštvo ljudi koje je nakon njega kroz stoljeća i tisućljeća molio tu molitvu. Ta je molitva postala srce svih kršćana živih i pokojnih. Moleći Očenaš ti nisi sam u molitvi, uključen si u bezbroj pokoljenja koja s tobom mole. Moliti Očenaš znači najprije stati pred Boga i u svijesti razmisliti o Njegovu liku, podsjetiti se da te obasjava Njegov očinski pogled. Bog čuje tvoj glas. Želiš li da te obasja Božje svjetlo, da s Bogom postaneš prijatelj, želiš li da pobijediš zlo i da se izliječi rana koju ti je zadao onaj koji te povrijedio, onda je jedini način da se vratiš svome Ocu i moliš ga da te obuče u sebe. Mir vama!

Advertisements

 

fra Velimir Bavrka

 

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*