.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Zapovjednik Heinrich je izrešetao raspelo

Dogodilo se to u Molini, srednjoj Italiji godine 1944. Enzio Graziani imao je gostionicu, i u nju su zalazili njemački vojnici. Jednoga dana ušao je zapovjednik Heinrich Lohse sa svojim časnicima. Heinrich je pio, ludovao i vrijeđao. A onda je povukao samokres i pucao na raspelo što je bilo na zidu.

Prvi metak je smrvio Isusu prste lijeve ruke, drugi metak je prostrijelio nogu, a treći metak pogodio desni kut trbuha. Heinrich je rastegnuo od sreće usta do ušiju, gušio se u grohotnom smijehu. Zatim je skinuo raspelo sa zida, na nj pljunuo, bacio ga na pod i izbljuvao nekoliko prljavih psovki.

Osam dana kasnije vozio se Heinrich sa svojim vozačem Georgisom u Firencu. Na putu ih napadoše američki zrakoplovci. Vozač je zaustavio vozilo i pobjegao u grmlje, a Heinrich se valjao po cesti. Prvi metak raznio mu je prste, drugi desnu nogu, a treći mu prostrijelio trbuh.

Advertisements

Heinrich, tako svjedoči njegov vozač, u agoniji govoraše: “Kruzifix… Kruzifix…” Raspelo!

Taj izrešetani križ čuva se i danas u Molini pod staklom.

† † †

“Daleko bilo od mene da se ičim ponosim, osim križem Gospodina našega Isusa Krista, po kome je meni razapet svijet i ja svijetu!” (Gal 6,14)

Foto: ktabkbih.net


Podijelite ovo s prijateljima!