.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

krunica ODS-a 300 metaraOve godine povodom 300 godina čudotvorne Gospe Sinjske redovnom organiziranom hodočašću mladih Splitsko-makarske nadbiskupije iz Solina u Sinj, u subotu uoči blagdana Velike Gospe, na jedinstven način priključit će se i članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome iz ove Nadbiskupije.

Naime, kako bi simbolično zahvalili Majci, članovi zajednica izradili su veliku krunicu-ružarij (sva 4 otajstva). Krunica je sačinjena od 300 metara ukupne dužine konopca, drvenog križa od 2 m i alke u sredini koja ima lik Gospe Sinjske ugraviran na drvo.
Na samom početku hodočašća na Gospinom otoku u Solinu (u subotu 08. kolovoza od 19.30 sati), zajedno s tisućama mladih hodočasnika, članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome, sudjelovat će na misi koju vodi nadbiskup mons. Marin Barišić. Tada će se snimati i kadrovi za spot pjesme „Zauvijek okrunjena“ koja je nastala povodom ove obljetnice. Članovi će formirati srce i riječ MOLI ispred crkve u Solinu.
U Sinju će zajedno sa drugim vjernicima sudjelovati na jutarnjoj misi koju vodi generalni vikar mons. Miroslav Vidović kada će krunica biti predana i kao poklon trajno ostati u sinjskom franjevačkom samostanu.
Iz Obnove u Duhu Svetome se ističe da je ovo čin zahvalnosti Majci za sve molitve kojima je izmolila brojne blagoslove u životima vjernika. Ovaj izraz zahvale je plod zajedništva na koje uz svoga sina Isusa i Ona poziva. Krunicu su izradili sami članovi zajedničkim radom, molitvom i među sobom prikupljenim sredstvima. Zato članovi zajednica hodočaste s ovom krunicom u ime cijelog hrvatskog naroda, a putem do Sinja, nošenjem krunice i križa, mogu im se priključiti svi koji to žele.
Zajednice Obnove u Duhu Svetome, u suradnji s našim ocem Nadbiskupom mons. Marinom Barišićem, pokrenule su povezivanje i koordinirano djelovanje prije nekoliko godina. Do sada su u svrhu povezivanja ali i evangelizacije počeli s organizacijom više projekata i u mnogim sličnima sudjelovali. To su projekti poput redovitih susreta u Biskupijskom sjemeništu u Splitu, organizirane posjete župama u Nadbiskupiji, hodočašća u Rim na susret zajednica Obnove sa Svetim Ocem Papom Franjom, karitativne akcije i brojni drugi.

ZAUVIJEK OKRUNJENA
Donijeli nam pređi Majko
Na Tvrđavu sliku tvoju
Molili se oni tebi
I branili Sinj u boju

Spasila ih milost tvoja
Za blagdana slavnog tvoga
Pobjedu im ti udijeli
Nado roda cetinskoga

Advertisements

Zauvijek okrunjena
Od iskona Djevo čista
S tobom puk tvoj slavi slavlje
Tri stoljeća Gospe Sinjska

A na Gradu starom i sad
Naš se sveti barjak vije
Njega Majka vjerno čuva
I nad Sinjem svojim bdije

Čuvaj Majko djecu svoju
I Hrvatsku zemlju milu
Odvjetnica ti si naša
Ponosni smo u tvom krilu

Zauvijek okrunjena
Od iskona djevo čista
S tobom puk tvoj slavi slavlje
Tri stoljeća Gospe Sinjska

IN PERPETUUM CORONATA TRIUMPHAT
Videozapis koji prikazuje izradu krunice

 

 

FOTO ALBUM

 


Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •