.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Karizmatik vlč. Ivica Tolla i laik Matej Živković bili su gosti emsiije More milosrđa, a govorili su o temi oslobođenja i praktičnih savjeta kako se osloboditi u duhovnoj stvarnosti.

Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista i voditelj emisije “More milosrđa” najprije je predstavio laika Mateja Živkovića koji je s gledateljima podijelio svoju priču i upoznavanje s “Unbound” molitvom.

– Prije jedno pet, šest godina Gospodin mi je doslovno jedno jutro rekao “idi u Afriku”. Dugo sam molio, glas je bio sve jači, dok mi jednog dana Bog nije rekao idi s jednim prijateljem na kavu. Ja sam bio poslušan i otišao sam na kavu i pričao mu o tim porukama i on mi je rekao “ja imam jednog prijatelja u Tanzaniji, spojit ću te s njim” – započeo je Matej.

 

Nedugo poslije, Matej je kupio kartu za Afriku, sjeo za avion i otišao u stranu zemlju. Tamo ga je dočekao Afrikanac koji je bio glavni koordinator za službu ozdravljanja i oslobađanja za cijelu Tanzaniju. Isto tako, baš u vrijeme Matejevog dolaska bila je organizirana i “Unbound” konferencija.

Advertisements

– Unbound je molitva evangelizacije srca koja primjenjuje istinu Evanđelja da bi nas dovela do slobode i do susreta s Ocem. Slikovito, to je antivirusni program koji nas čisti od svih virusa, od svih prepreka koji nas čisti da služimo svojoj svrsi, onome zbog čega smo i stvoreni. (…) Ono što je važno spomenuti da je u unboundu fokus jedino i samo na osobu. Unbound doslovno izgleda kao kava koja traje oko sat i pol – 90% je razgovor, a 10% se odnosi na samu molitvu – objasnio je Matej.

Iako o “Unbound” molitvi više čujemo u zadnje vrijeme, ona postoji već 2000 godina. U knjizi “Oslobođeni” autor Neal Lozano ju je posložio u 5 ključeva: vjera i pokajanje, opraštanje, odricanje, autoritet i Očev blagoslov. U praktičnom vodiču za oslobođenje, autor je izradio strategiju koja se temelji na njegovom višegodišnjem vlastitu iskustvu, kako bi čitatelji mogli pobijediti utjecaj Sotone u životu. Usredotočujući se na Isusovo djelovanje umjesto na zastrašujuće vidove zlih duhova, “Unbound” molitva i knjiga, između ostalog, pomažu:

– otkriti slobodu od grijeha
– razumjeti biblijski model oslobođenja
– ostati slobodan od grijeha
– voditi druge prema slobodi

U drugom dijelu emisije, gost je bio karizmatik velečasni Ivica Tolla, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog iz Generalskog Stola. Upravo spomenuta knjiga je i ovog gosta upoznala sa tematikom duhovnog oslobođenja.

– Ova knjiga pomaže da osoba osobno upozna koliko naš Otac nas doista voli. (…) U Lukinom evanđelju imamo najbolji primjer milosrdnog oca – tu možemo vidjeti reakciju oca i sina. S jedne strane sin koji je prokockao svoje imanje, s druge strane otac koji mu je dao potpunu slobodu da čini što hoće. U toj slobodi, sin odabire neke krive puteve. Međutim, on je postao svjestan što je učinio i osjeća duboku krivnju te shvaća da mu je jedini izlazak iz toga da se vrati svome ocu. U tom povratku, njemu otac ni u jednom trenutku nije prigovorio, nego mu daje oprost jer vidi da se sin pokajao. Vi kad se pokajete, vi to napravite djelom, nekim činom. I to je blagoslov. Otac sinu zato daje novu haljinu, prsten, tele zaklano, gozbu. Tu se vidi ta očinska ljubav i milosrđe – povezuje vlč. Ivica prispodobu sa “Unbound” molitvom.

No, bez oprosta nema ništa. Najprije je potrebno iskreno od srca oprostiti osobama koje su nas povrijedile, koje su nam zadale duhovne rane, kako bi doživjeli potpuno duhovno oslobođenje, istaknuo je velečasni.

Emisija “More milosrđa”, kao i inače, išla je uživo te su mnoge gledateljice i gledatelji uputili svoja pitanja vlč. Tolli. Velečasni je nekoliko puta naglasio da, kako bi oprostili drugome, trebamo najprije poći od sebe – uvidjeti svoje pogreške, pokajati se za njih i oprostiti sami sebima.

Na kraju emisije, vlč. Tolla izmolio je molitvu za Laudato televiziju, gledatelje i gledateljice kroz pet ključeva “Unbound” molitve.

Ukoliko ste propustili, pogledajte cijelu emisiju:

 

Izvor: laudato.hr 

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •