.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

MOLITVA ZA SILU I SNAGU DUHA SVETOGA O, Bože, stvorio si nas po dahu svoga Duha; otkupio si nas po dahu svoga Duha; posvećuješ nas u svojoj Crkvi po dahu svoga Duha! Na krstu si od nas učinio novo stvorenje dahom svoga Duha, u potvrdi si usadio u naša srca dah svoga Duha! Daj nam da budemo ljudi istog daha, da naše tijelo i naša krv, da naš život, naše djelovanje i naša trpljenja budu neprestano nadahnjivani dahom Tvoga Duha, ne zbog nas, nego zbog spasenja svijeta!

 

Nismo pozvani kako bismo prestrašeni ostali u Tebi; nismo pozvani da se sakrijemo u Tebe; Pozvani smo da budemo u Tvojoj ljubavi, kako bi nas odozgor pokrenuo, kako bi nas razasuo snagom vihora, kako bi nas bacio na sve četiri strane svijeta. O, Bože, znamo i priznajemo: nismo bolji od Židova u davnini koji su se opirali dahu Tvoga Duha. I mi se suprotstavljamo tom Duhu; ostajemo kruti, zatvoreni za Tvog Duha. 

 

Gospodine, trebaš doći sa svojom silinom.
Gospodine, trebaš doći sa svom silom svojom.
Gospodine, trebaš doći sa svojom svemoći.
Gospodine, neka se i na nama dogodi Pedesetnica!

 

Zato Ti zahvaljujemo, Gospodine,čim počinjemo osjećati Tvoga Duha koji tutnji i djeluje, koji nas prisiljava i gura naprijed, koji nas svom žestinom želi odnijeti. Gospodine, pa i kad nas tjeskoba sažiže, pa i kad nas kukavičluk izjeda, ipak Te molimo: ne slušaj naš tjeskobni glas, ne slušaj našu bojažljivost, zahvati nas potpuno, zahvati nam meso i krv, zahvati nam tijelo i dušu, zahvati nam srce i duh. Amen.

Advertisements

 

 

Vjerujem u Duha Svetoga

Vjerujem u Duha Svetoga!
Vjerujem, da može raspršiti moje predrasude!
Vjerujem, da može izmijeniti moje navike!
Vjerujem, da može nadjačati moje nehaje!
Vjerujem, da me može ispuniti maštovitom ljubavlju!
Vjerujem, da mi pred zlom može pružiti zaštitu!
Vjerujem, da mi za dobro može uliti hrabrosti!
Vjerujem da može rastjerati moje žalosti!
Vjerujem, da mi može usaditi ljubav prema Božjoj riječi!
Vjerujem, da može otkloniti moj osjećaj manje vrijednosti!
Vjerujem, da mi može snagu za život pružiti!
Vjerujem, da mi može dobra prijatelja naći!
Vjerujem da moje cijelo biće može prožeti!

 

Molitva za sedam darova Duha Svetog
Gospodine, Bože moj, Ti svojim Duhom proničeš sve, pa i dubine moga srca. Daruj mi mudrost da Tvoju Riječ mogu primiti u svakodnevnom životu, razum da spoznam Tvoj put, da te uvijek mogu slijediti. Daj mi znanje da uvijek tražim ono što je gore, da ne potratim svoj život tražeći samo ono što je svjetsko. Ispuni moj um darom savjeta da pronađem istinu koju ću darivati drugima, ispuni me pobožnošću da Te ljubim, moj Bože, svim svojim srcem i da Ti se klanjam u Duhu i Istini. Daj mi jakosti da stojim čvrsto i hrabro kad dođu đavolski napadi svijeta i tijela. Na kraju, obdari me i strahom Božjim da nikada ne odem od Tebe, već da Ti ostanem blizu uvijek, u vrijeme radosti i u vrijeme tuge. Uvijek i u svemu daruj mi svoje misli, Spasitelju, da mogu kročiti prema Tvome kraljevstvu čineći Tvoju svetu volju. Amen.

Molitva Duhu Svetom 3
O, Duše Sveti, po Mariji Te danas zazivam za Gospodara cijelog svoga bića, s vjerom i nadom u Tvoju beskrajnu ljubav, koja se u Mariji tako divno očitovala. Odričem se svakoga zloga duha i njegova djelovanja, a prihvaćam Tebe, Duše svjetlosti, ljubavi, mira i reda. Posvećujem Tebi sve svoje sposobnosti i u Tvome svjetlu želim djelovati.

 

Duše molitve, nauči me moliti, očisti mi srce da mogu dostojno moliti, te da uvijek nađem vremena za molitvu. Duše Istine, istinom me svojom prosvijetli da mognem živjeti istinu ljubavi, mira i pravednosti. Spusti se svom svojom snagom nad mene da mognem biti zahvalan i za male stvari, da znadem zahvaljivati i za križ svoj i za poteškoće.

 

O Duše života, razvij u meni božanski život, koji mi je darovan po tebi, već u krilu majke. Izlij se na mene darom mudrosti, da mogu u svemu što radim i mislim, što osjećam i odlučujem, uvijek u tvom svjetlu misliti, odlučivati i raditi. Izlij se darom ljubavi u moj život, da od sada u tebi mogu ljubiti Boga, iznad svega, i bližnjega svoga kao sebe.

 

Ognju božanski, zagrij vatru božanske ljubavi u mojim grudima, da iz njih isčezne tama i led grijeha, te moli u meni i zazivaj: Abba, Oče, i daj mi milost molitve srcem. Duše, molim te sada s Marijom koja me pozvala da Ti se molim. Izlij se na mene svim svojim darovima.

 

Marijo, kraljice Ljubavi, Kraljice mira, i ja želim otvoriti svoje srce Duhu Svetom kako si ti svoje otvorila, kako si me pozvala:Dođi, Duše Presveti,izlij na nas bujice svojih milosti i stvori nove Duhove u svojoj Crkvi, u svojim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjernicima, nevjernicima, grešnicima i svima nama, u svim narodima svijeta, u svim rasama, klasama i staležima!
Potresi nas svojim božanskim vihorom, očisti nas od svakoga grijeha i zablude i od svega zla!
Raspali nas svojim ognjem, učini da gorimo i izgaramo tvojom ljubavlju!
Nauči nas da shvatimo da je Bog sve, sva naša sreća i radost, da je samo u njemu naša sadašnjost i budućnost, naša vječnost.
Dođi k nama o preobrazi nas, Obrati nas, spasi nas, pomiri nas, složi nas, posveti nas.
Nauči nas da budemo potpuno Kristovi, potpuno Tvoji, potpuno Božji, po zagovoru i posredovanju, pod vodstvom i zaštitom Bezgrešne Djevice,
Tvoje prečiste Zaručnice, Isusove i naše Majke Marije, Kraljice mira! AMEN.

 

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*