.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Jesmo li se ikad zapitali: Zašto toliko katolika prima Euharistiju, izvor svih milosti i znak zajedništva s Katoličkom Crkvom, a s druge strane podržavaju kontracepciju?

Katolici koji koriste kontracepciju, a primaju sv. Pričest mogu voljeti Gospodina i željeti biti jedno s Njim, no ta ljubav dolazi s onim ,,ali”- ,,Ali ne dovoljno da se podredim Tebi kroz učenja Tvoje Crkve; ne dovoljno da Ti predam kontrolu nad svojim tijelom te nad plodovima svojih djela.”

Peter Kreeft je ukazao na dijaboličko izrugivanje riječi našeg Gospodina kada se ,,pro-choice” mantrom brani pravo na pobačaj govoreći: ,,Ovo je MOJE tijelo.” U manjoj mjeri, ali ovo je istina i za katolike koji koriste kontracepciju. Prkos i dalje postoji, namjerno ili ne – ,,Ovo je MOJE tijelo.”

Ovo se isto odnosi i na muškarce. Muškarci se ne mogu osloboditi svoje krivnje tako da kažu: ,,Ona to hoće.” Poncije Pilat je pokušao oprati svoje ruke od smrti našeg Gospodina koristeći istu ispriku. Nije vrijedilo ni za njega.

Advertisements

Crkva je tijelo Kristovo. Njena učenja su Kristova učenja. Ako netko to ne vjeruje, onda je i sudjelovanje na Misi samo gluma i pretvaranje. Kao katolici mi vjerujemo da su tijelo i duša otajstveno, ali istinski povezani. Mi vjerujemo u uskrsnuće tijela. Koristiti kontracepciju i primati sv. Pričest je isto kao staviti prepreku ne samo za tijelo našeg supružnika, već i za njegovu dušu.

Izvor: zenavrsna.com

 

Slične teme: 

Ženino tijelo svetište ili smetlište?


Podijelite ovo s prijateljima!