.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Pozivamo vas na MOLITVU i POST kroz 9 tjedana do Božića

S Velikom devetnicom Božiću počinjemo u SRIJEDU 25 listopada. Od toga dana svakodnevno molimo krunicu  RASTIMO U GOSPODINU postimo SRIJEDU i PETAK (petak 27.10) o kruhu i vodi.

ZNAČI: kroz 9 tjedana:

Advertisements

  • svakodnevno molimo krunicu RASTIMO U GOSPODINU,
  • postimo sve 9 srijeda do Božića (zadnja srijeda posta je 20.12)
  • postimo 9 petaka do Božića (zadnji petak posta je 22.12.)  
  • Badnjak također postimo.

Bilo bi poželjno postiti srijedu i petak o kruhu i vodi a ako netko ne može postiti dva dana neka onda posti bar svaki petak o kruhu i vodi. (Svi oni koji poste utorke kroz godinu mogu nastaviti postiti utorke umjesto srijeda kroz devetnicu ako tako žele).

Jedini traženi uvjet kako bi ova devetnica bila “važeća” jest da se moli KRUNICA svakodnevno, bez prestanka kroz devet tjedana i posti u određene dane, ali ne zbog toga što je riječ o magijskoj formuli da ne preskačemo svakodnevnu molitvu krunice, nego kako bismo se vježbali u postojanosti i vjernosti u molitvi.

Kako uči sveta majka Crkva, duhovni život i vježbe pobožnosti usko su povezani sa sakramentalnim životom te su to učinkovitije i plodonosnije što više odgovaraju milosti Gospodnjoj. Stoga je za vrijeme svake devetnice poželjno primiti sakrament pomirenja i pokore (ispovjediti se) kako bi se od Boga zadobilo oproštenje vlastitih grijeha: poželjno je i svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi (ako je moguće) i primanje svete pričesti, izvora i vrhunca svega kršćanskog života.

 Velika devetnica Božiću doista je vrlo učinkovita ako se čvrsto vjeruje. Moli se kako bismo nadišli trenutke trpljenja, bolesti, tjeskobe, moralne propasti, obiteljskih nesreća; kako bismo bili prosvijetljeni u najtežim odlukama koje treba donijeti; kako bismo bilo ozdravljeni, utješeni te kako bismo mogli zatražiti pomoć u velikim i malim poteškoćama svakoga dana; ali također se moliti kako bismo zahvalili za neizmjerne milosti koje neprestano primamo od Gospodina.

Pošaljite nam svoje svjedočanstvo i napišite ukratko, što je Bog učinio u vašem životu kroz i životu vaše obitelji kroz devetnicu koju ste obavljali. Želimo objaviti vaša svjedočanstva na našoj stranici i tako potaknuti i ohrabriti druge na svakodnevnu molitvu i post i duhovni rast u Gospodinu.

Kliknite riječ svjedočanstvo i napiši svoje SVJEDOČANSTVO

 KAKO MOLITI KRUNICU?

S krunicom “Rastimo u Gospodinu” počinjemo od srijede 25. listopada,  i molimo je svakodnevno do Božića 26. prosinca . Ovo je prilika da se kroz 9 tjedana cijele obitelji pripreme za Božić moleći zajedno ovu predivnu krunicu razmatrajući Isusov život od rođenja, djelovanja u svijetu, smrti i uskrsnuća. Ova se krunica treba nastaviti i dalje moliti da zaživi u našim obiteljima. 

Kako se moli krunica RASTIMO U GOSPODINU

 

 KAKO POSTITI?

Post se preporuča o kruhu i vodi (tko može), a tko ne može postiti o kruhu i vodi neka posti obično tj. neka prakticira u te dane post i nemrs, ali pokušajte postiti o kruhu i vodi bar petke, vidjet ćete napredak ubrzo.  Zašto postiti?

 

ZAJEDNIČKE NAKANE I VAŠE NAKANE

U ovoj devetnici krunice i posta molimo i postimo za naš duhovni rast, za vaše i naše nakane. (Svih nas koji smo uključeni u ovu devetnicu posta i krunice) za naše obitelji i druge nakane koje imate i koje donosite u devetnicu i za sve ostale nakane i osobe koje su se preporučile u naše molitve.
Molit ćemo i postiti za naše svećenike da ih Bog osnaži darovima i plodovima Duha Svetoga. Molit ćemo i postiti za prognane kršćane, za kršćane i sve one koji su ugroženi ratom. Slobodno i vi koji ste se odlučili na ovu Veliku devetnicu krunice i posta recite Bogu svoje nakane. 

Nijedna se molitva ne može mjeriti sa jednom svetom Misom, stoga vas sve pozivamo da ovu devetnicu započnemo sv. Misom i da što češće čak i radnim danom odlazimo na svetu Misu, (ako ste u mogućnosti i svakodnevno dok obavljamo devetnicu).

 

Gospodine Isuse, budi blagoslovljen po svakoj osobi koja će moliti i postiti kroz 9 tjedana, budi blagoslovljen za svaku izgovorenu molitvu i svaku izgovorenu riječ. Izlij obilje svoga blagoslova na svaku osobu i na sve nakane koje donosimo u ovu veliku devetnicu. Skini okove sa svakoga srca koje je zarobljeno, da ti se može u potpunosti predati. Daj nam dar molitve, daj nam jaču vjeru nadu i ljubav. 

 

facebook grupaPRIJAVITE SE NA FACEBOOK GRUPU I BUDIMO DUHOVNA PODRŠKA JEDNI DRUGIMA U MOLITVI I POSTU DO BOŽIĆA.  Svi koji se odlučite s nama za molitvu i post do Božića, pridružite se našoj facebook stranici 

 

 Neka nas Duh Sveti vodi, ojača, utješi, očisti od grijeha, oslobađa i ozdravlja kroz ovu devetnicu da dobijemo novu snagu, radost i mir,… i tako obnovljeni Božjim milostima mognemo svakodnevno Rasti u Gospodinu!

 


Podijelite ovo s prijateljima!