.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Večer je blagoslovljeno vrijeme. Završio si posao, a i sama priroda ide na počinak. Večernji mir unaprjeđuje slobodu i otvorenost srca. Ovo je pravi trenutak da napuniš svoju svijest dobrim, nadahnutim mislima, da pročitaš nešto iz Biblije ili neke druge knjige duhovnog sadržaja. Misli s kojima završavaš dan talože se u tvoju podsvijest. Tu niču i rastu  tijekom noći. Za vrijeme sna podsvijest radi najmarljivije. Zato je razborito dati joj dobru sirovinu za preradu tako da noćni počinak donese plod. Zadnja misao navečer često je i prva misao ujutro. Zašto gubiti svoje vrijeme za vrijeme sna kad: “Uzalud vam je ustat prije zore i dugo u noć, sjediti, vi što jedete kruh muke; miljenicima svojim u snu On daje” (Ps 127, 2)
Prije nego ideš u krevet, zahvali Bogu i Blaženoj Djevici Mariji za sav svoj život i za protekli dan. Pogotovo ćeš zahvaliti Bogu što si Ga moga susresti i u euharistiji.
(Wilfrid Stinissen, OCD)

.

VEČERNJA MOLITVA

Evo, Gospodine, ovaj dan polako završava. Hvala ti na svemu što si danas učinio za mene. Oprosti mi za grijehe koji su povrijedili tebe i moje bližnje. Pomozi mi, Gospodine, da oprostim svima koji su mi nanijeli nepravdu. Daj mi svoju zaštitu da u miru mogu noćas počivati. Tebi povjeravam svoj život.

Advertisements

Odagnaj sve neprijateljske sile iz mog okruženja i čuvaj sve ljude ovoga svijeta. Molim te za moju obitelj, moje prijatelje, sve poznanike i cijeli svijet. Daruj im svoj mir i blagoslov. Svim pokojnima daruj vječni mir. Amen. Gospodine, zahvaljujem ti za dan koji je prošao, za sve susrete koje sam danas imao i za tvoju prisutnost u mojem životu. Želim iz dana u dan sve više otkrivati tebe i tvoje tragove. Želim svoje temelje graditi u tebi i da izvor svih mojih radosti i moga života budeš ti. Hvala ti za sve. Oče naš… Podijelite ovo s prijateljima!