.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

marko glogović 

 

Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i nerođenog djeteta “Centar za nerođeni život Betlehem.”

 

Osnivač i voditelj udruge je mladi pavlin p. Marko Glogović. Udruga se bori za dostojanstvo svake ljudske osobe od začeća do prirodne (tjelesne) smrti, a svojim štićenicima pruža svu potrebnu materijalnu, duhovnu i moralnu pomoć, tkđ. pomažu obiteljima s mnogobrojnom djecom u iznimno teškom materijalnom stanju.

 

U tu svrhu sagrađeno je i obnovljeno nekoliko kuća za zbrinjavanje neudatih mladih majki koje su se ohrabrile i na svijet donijele život kao neprocjenjivi Božji dar koji umornom i sumornom svijetu donosi radost i osmijeh.

 

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu u Zagrebu, 6. rujna, je prikazan dokumentarni film „Zagrli život“ o mladim majkama i njihovoj djeci koji su se zbog teških životnih okolnosti našli doslovno na cesti, ali im je utočište pružila Udruga Betlehem.

Advertisements

Film „Zagrli život“, autora Ante Čaljkušića, mr. teologije, nastao je u produkciji Betlem. Radi se o grupi kvalificiranih i poduzetnih mladih ljudi koji su se okupili na jedno mjesto kako bi zajedničkim djelovanjem, nadahnuti smjernicama Nove evangelizacije, dali doprinos izgradnji i obogaćenju hrvatskoga društva.

 

Uz prikazivanje filma organizirani su i drugi sadržaji kao što je primjerice prikupljanje pelena i drugih materijalnih potrepština, molitva za nerođenu djecu, kratka izlaganja i predavanja itd.

 

Dokumentarac je postavlje na youtube pa ga i vi u nastavku možete pogledati.

 

{youtube width=”620″ height=”300″}KiP7TiD7HTU{/youtube}

 

Dnevno.hr


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*