.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Rodio se u Berlinu, igrao Drugu njemačku ligu i bio je jako dobar s braćom Kovač, Nikom i Robertom. No, priznaje, tada je još bio tradicionalni vjernik i nije dovoljno sve razumio kao što danas spoznaje.

Prije nego što se obratio, Kristijanov život je bio jako težak.

„Živio sam u krivome duhu. Bilo mi je jedino važno u svojoj oholosti zaraditi jako puno novca, biti moćan i biti najbolji menadžer. Jako puno kušnje i patnje je bilo u tome i nisam pronalazio u svemu nikakvo zadovoljstvo.”

Tako inače funkcionira nogometni svijet u kojem se sportašima sve nudi na dlanu – novac, cure, bludnost, ovisnosti, kocka…

Advertisements

Teško je tako živjeti, pogotovo za vjernika. Nije lako biti vjeran Bogu jer te napadaju razni duhovi i jako je teško opstati, biti normalan, a ako je bio netko normalan, to su bili sveci, priznaje ovaj mladić koji je svoj prvi posao pokrenuo s 19 godina i imao u jednom trenutku oko 300 zaposlenika.

Na putu obraćenja Kristijana Lopca vrlo važnu ulogu je odigrao sveti Franjo. Želio je i prekinuti ovaj svoj naizgled previše uspješan posao.

U duhovnom Instagram podcastu Askfrapriest i u njegovom #5 izdanju franjevac Ivan Marija Lotar ugostio sam športskog managera Kristijana Lopaca.

POSLUŠATJE SVJEDOČANSTVO KRISTIJANA LOPCA


Podijelite ovo s prijateljima!