.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Po struci sam pedijatar i majka sam četvoro djece, dobi od 14, 12, 9 i 6 godina. Od 1995. do 2000.g. polazila sam tečajeve homeopatskog osposobljivanja te posjedujem svjedodžbu Austrijske homeopatske škole. Zatim sam polazila i predavanja o t.zv. Indijskoj revolucionarnoj homeopatiji te sam također završila tečaj BIHOST-a (metode biokemijsko-homeopatskog reguliranja metabolizma).

 

Budući da sam veći dio tog vremena bila na porođajnom dopustu, rabila sam homeopatske pripravke u liječenju vlastite djece i djece mojih prijatelja. Bila sam oduševljena ovim načinom liječenja. Mislila sam kako djeci dajem bezopasne tablete koje se sastoje od medicinski djelotvornih biljaka.

Svoju sam djecu liječila od upale gornjeg dijela dišnih putova. Kćerka mi je tako ozdravila od bronhitisa nakon što joj antibiotici nisu djelovali. Ja sam sama imala bradavicu na koži, koja je nestala nakon jednog dana od uporabe homeopatskog lijeka. Ponekad homeopatski pripravci koje sam davala prijateljima nisu djelovali, a ja sam neuspjeh pripisivala svojoj nestručnosti. No, bez obzira na ova izlječenja, moja djeca su nakon nekog vremena razvila različite zdravstvene tegobe, koje nisam uspijevala protumačiti. Njihovi se problemi nisu ticali tijela, već psihe.

I što se je tada dogodilo? Naš župnik mi je pojasnio da ovu metodu liječenju podržava novo doba (new age). No, kako sam tvrdoglavo ustrajala u obrani homeopatije, rekao mi je da nastavim tragati te sam nastavila s daljnjim tečajevima osposobljivanja. Čak sam bila kupila i naprave koje su nam na tim tečajevima preporučivali. Planirala sam se posvetiti homeopatiji nakon povratka s porođajnog dopusta, ali u meni je prevladavao jak nemir. Nisam znala kakvo je istinsko podrijetlo ovih lijekova. Pročitala sam svu dostupnu literaturu o homeopatiji i pitala za mišljenje različite ljude. No, nitko mi nije pružio zadovoljavajući odgovor.

Advertisements

Pročitala sam čak i mišljenje Slovačke biskupske konferencije o homeopatiji (objavljeno u Katoličkim novinama iz 1996.g.) koje sam shvatila kao crkveno odobravanje mojih terapijskih metoda. No, bez obzira na to savjest mi je govorila: ?Ne liječi!? Stoga sam odbijala liječiti nepoznate ljude. Liječila sam samo prijatelje i davala homeopatske lijekove isključivo mojoj djeci. Oni su bili za mene neka vrst pokusnih kunića. S jedne mi je strane u srcu prevladavao nemir, dok su me s druge strane homeopatski lijekovi privlačili i duboko me se dojmili. Nisam uspijevala to razumjeti, a oduvijek sam željela znati istinu i tragati za njom. Tada se je nešto dogodilo i ja sam korjenito izmijenila svoje mišljenje. Za ovaj obrat postojala su dva razloga:

Prijateljica mi je ispričala kako su jedne zimske večeri pronašli jednog ovisnika o alkoholu kako leži na tlu. Odnijeli su ga kući i nad njime izmolili molitvu za oslobođenje od zloduha alkohola. Mjesec dana kasnije doznali su kako je isti čovjek prestao piti i započeo pripravu za svete sakramente. Pojasnila mi je ovu molitvu, koju sam tada bila prvi put čula.

Dobila sam knjigu dr. Judith Erdélyove: ?Alternativna medicina u svjetlu Biblije? (MSEJK, Bratislava, 2000.) Autorica je često vezivala alternativnu medicinu, u koju je uključila i homeopatiju, s okultizmom.

Obuzeo me je užas jer sam pomislila kako možda i ja imam nešto zajedničko s time. U svojem sam domu kleknula pred križem i ovako molila:? Isuse, otkloni od mene duh okultizma i magije?. Štoviše, molila sam i za darove Svetog Duha. Ista je molitva dolazila iz mojeg razderanog srca. Tek dugo vremena nakon toga shvatila sam koliko je ona izmijenila smjer mojeg života. Misli koje su mi prošle kroz glavu nakon ove molitve bile su istinski lijepe. Odjedanput je sve počelo imati smisla. Naprave!

Na zadnjem programu osposobljivanja bila sam kupila dvije naprave jer sam bila uvjerena da ću ih rabiti u homeopatskom liječenju koje sam planirala. Ove naprave, koje se temelje na t.zv. EAV metodi, mogu utvrditi stanje bolesnika i odrediti prikladan homeopatski lijek. Time se značajno štedi na vremenu. Doista, homeopati provode puno vremena u potrazi za odgovarajućim homeopatskim lijekom prema Repetitoriju i Medicinskoj tvari. Zahvaljujući ovakvoj napravi homeopatski lijek se moži pripraviti iz čiste vode? Homeopatu je dovoljno imati dijagnostički homeopatski pripravak i tada se ovom napravom priprave homeopatske kapi za bolesnika, t.j. čista voda na koju se prenosi informacija koju sadrži homeopatski lijek. Ova naprava također mjeri energiju u pojedinim akupunkturnim točkama bolesnika.

Ovu je napravu na tečaju prodavao prodavač iz inozemstva i morala sam brzo donijeti odluku o kupnji. Kolege su mi preporučili kupiti jednu napravu poput ove. No pri kupnji nisam razmišljala o načinu na koji ona djeluje. Nakon izmoljenog privatnog egzorcizma, shvatila sam da ova naprava proizvodi homeopatske lijekove iz čiste vode. Dakle, to je magija! Pokušala sam provjeriti mjerne jedinice koje ova naprava ima za mjerenje energije u akupunkturnim točkama, ali na brojaču uopće nisu postojale nikakve jedinice. Tada sam shvatila da ova naprava pruža samo dva jednostavna odgovora (kao i visak): ?da? kad se svjetlo pojavi između točaka 80 i 90 i ?ne?, kad svijetli između točaka 50 i 60. Zaprepastila sam se jer sam shvatila da se radi o okultnoj spravi. Naime, kad bi osobe koje se bave alternativnom medicinom rabile običan visak, bile bi ismijane i podvrgnute ruglu. No, danas je jednostavno izraditi nekakvu napravu koja izgleda moderno – i to je učinkovito rješenje. Budući da je naprava koju sam kupila još uvijek bila pod jamstvom, željela sam ju istog trenutka vratiti i povratiti svoj novac ? koštala je 50 tisuća slovačkih kruna (1660 eura). Nazvala sam prodavatelja i rekla mu da je naprava pokvarena. Rečeno mi je, međutim, da u napravi ne postoji ništa što bi se moglo pokvariti.

Druga naprava, džepno računalo dnevnik Psion, izgleda kao oveći mobitel. Na njegovu zaslonu može se upisati bolesnikovo ime i naziv homeopatskog lijeka. Pritisak na dugme ?mode? homeopat može poslati informaciju (t.j. homeopatski lijek) izravno u pacijentovo tijelo. Ista se informacija također može poslati i s udaljenosti ukoliko homeopat znade pacijentov nadnevak rođenja. Nevjerojatno! I ja sam u takvo što vjerovala!

Rabila sam ovu napravu nekoliko puta i bila je djelotvorna. Nisu mi trebali nikakvi homeopatski pripravci, već mi je bilo dovoljno imati ju uza se. Na posljednjim tečajevima osposobljivanja koje sam prošla predavač je naglasio kako u homeopatiji kemijske tvari nemaju nikakva učinka, već je najvažniji prijenos informacije. Kad sam to čula, osjećala sam se kao potpuna neznalica ? naime, polazila sam tečajeve pet godina i sve do tad nisam čula nešto takvo?

Pitala sam brata, koji je električni inženjer, kakvu vrstu informacije šalje ova naprava i zašto ona djeluje. Odgovorio mi je da samo naivna osoba može vjerovati u takvo što. Nakon što je pregledao napravu rekao je: ?Ovo je najobičniji planer proizveden 1989.godine.? No, tada nisam shvatila.

Tek nakon molitve sam shvatila kako u toj napravi ne postoji ništa, a ona ipak djeluje. Dakle, ovdje se mora raditi o magiji! To mora biti okultna naprava! Kasnije me je obuzela ljutnja zbog iznosa novca kojeg sam protratila za obje ove naprave, pa sam nazvala dobavljača u inozemstvo želeći vratiti ih i dobiti natrag novac. Razgovarala sam s homeopaticom koja me je pitala zbog čega želim vratiti napravu, na što sam joj rekla kako sam spoznala da one djeluju putem bijele magije te ju nisam željela dalje rabiti. odgovorila mi je iznenađujuće tužno: ?Pa što mislite, o čemu se ovdje radi?? Skamenila sam se. Homeopat je znao da se radi o magiji, ali na tečaju osposobljivanja to nitko nije spomenuo!

Bez obzira na sve ovo, još uvijek nisam posve shvaćala pravu bit homeopatije ? zašto se može primjenjivati čak i kroz okultne naprave? Još uvijek nisam bila sigurna u tom pogledu, pa sam počela izučavati. Prvu knjigu koje sam se domogla kupio je moj suprug ? bilo je to pastoralno pismo Toskanske biskupske konferencije: Magija, vračanje i utjecaj Zloga (Jas, 2001.g.) “Conferenza Regionale dei Vescovi della Toscana, A proposito di magia e di demonologia, Nota pastorale, 1994”. “Conferenza Regionale dei Vescovi della Toscana, A proposito di magia e di demonologia, Nota pastorale, 1994”. U uvodu se navodi vrlo zanimljiva činjenica kako postoji vrsta oponašajuće magije u kojoj tvari uzrokuju sebi slične tvari. U tom sam se trenutku sjetila prvog homeopatskog načela ? slično se liječi sličnim ? te sam shvatila da se homeopatska načela temelje na magiji. Moja odluka o homeopatiji je sad bila jasna ? nikakva homeopatija, čak ni francuska škola. Ovdje se radi o magiji, i to bijeloj magiji! Tu se ne radi o biljkama i mineralima. Postupno sam počela zamjećivati stvari koje na homeopatskim tečajevima nisam bila razumjela i počela sam shvaćati glavnu stvar…

 

Izlazak iz homeopatskog duha

Kako sam ranije spomenula, moja su djeca počela imati probleme. Najstarija kćer (kojoj je bilo 9 godina kad je počela rabiti homeopatske pripravke) imala je noćne more koje bi ju probudile i prestrašile. Pomišljala sam na različite razloge tomu, ali mi nije bilo na kraj pameti da bi se mogli nalaziti u uporabi homeopatskih lijekova. Najstrašniji trenutak bio je kad je u snu ugledala sotonu, koji je želio da mu u snu da svoj pristanak i zatim drugog zloduha koji joj je želio odrezati ruke i noge. Kćerka i ja smo izmolile molitvu oslobođenja od duha hoemopatije nakon čega joj se ovakvi snovi više nisu javljali, ali joj je strah pri pokušaju spavanja još dugo ostao.

Moja druga kćer nije mogla noću disati i stanje joj se je pogoršavalo. Nije bila prehlađena, nije joj curio nos i nije bila ni na što alergična. Njezino stanje je, međutim, bilo užasno ? nije mogla disati. Neprestano je pokušavala ispuhati nos. Razljutila bi se, lupala nogama o krevet i probudila brata i sestre. Jedanput sam si rekla: ?Pokušaj s molitvom!? Kad je opet došla u takvo stanje, položila sam ruku na nju i molila molitvu oslobođenja od homeopatskog duha te je na moje veliko iznenađenje ona ubrzo zaspala. Idućih je noći spavala bez problema.

Moj sin, kojemu su tada bile tri godina, imao je užasne i neobjašnjive napade agresivnosti kad bih odbila dati mu slatkiše prije doručka ili ručka. Bacao bi predmete s polica i počeo izbacivati stvari iz ormara. Sve pedagoške metode bile su uzaludne. Jedanput sam si rekla: ?Pokušaj s molitvom!? Nakon molitve se je malo smirio i nešto pojeo. Još uvijek voli slatkiše, ali im se sada može oduprijeti, ako je potrebno. Ponekad se još uvijek razljuti, ali ipak posluša.

Molitvu oslobođenja nisam molila nad najmlađom kćerkom. Bilo joj je šest mjeseci kad sam prestala s primjenom homeopatskih lijekova. Davala sam joj prilično razrijeđene homeopatske pripravke, a glavne homeopatske lijekove joj uopće nisam bila dala.

Uslijedilo je pitanje: ?Što sada ?? Duhovne vježbe za nutarnje iscjeljenje su mi puno pomogle. Uspjela sam razumjeti stanje u kojem sam se bila nalazila. Intenzivno sam čitala Sveto Pismo i spalila sve svoje homeopatske knjige ojačana sljedećim biblijskim riječima: ?A mnogi od onih koji su se bavili vračanjem donosili su knjige te ih spaljivali naočigled sviju.? (Djela apostolska 19, 19). Nisam, međutim, znala što učiniti s homeopatskim napravama koje sam imala. Trebalo mi je sedam mjeseci da shvatim kako i njih trebam uništiti. Suprug i ja smo ih rastavili i zatim spalili. Moje srce se je ispunilo mirom?

 

Izvor:  http://www.jmanjackal.net/cro/crohomeo.htm


Podijelite ovo s prijateljima!