.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

U Međugorju je se ovih dana odvijao susret zajedništva, članova molitvenih zajednica Katoličke Karoizmatske Obnove u Duhu Svetom (KKODS) Hrvatske i Bosne i Hercegovine od srijede 24.4. i trajao do nedjelje 28.4.2019.

Papa Franjo poziva katolike koji su dio katoličke krizmatske obnove d budu duhovna obitelj i svjedoče ljubav – djelovanje Duha Svetoga. Ovo je peti godišnji susret na kojemu se okupilo više od 1400 osoba iz raznih krajeva HR, BiH, a došli su i članovi KKODS-a iz drugih zemalja, Slovenije, Bugarske, Njemačke i Austije.

Tema ovoga petog susreta je Zagovornička molitva. Glavni gost predavač je Cyril John iz Indije, predstavnik je Azije u javnom crkvenom tijelu Katoličke karizmatske obnove CHARIS (Catholic Charismatic Renewal International Service) osnovanom od Dikasterija za laike i koji djeluje u Vatikanu.

Cyril John kroz predavanja i radionice želi podići i osposobiti zagovorničku vojsku u ovom dijelu Europe. “Živimo u posjednjim vremenima. Svuda oko nas vidimo probleme koji su preveliki da bismo ih riješili.  Ipak je sve u Božjim rukama, ne bojmo se problema. Gledajmo u onoga koji donosi riješenje. Ključna stvar kada je riječ o proročkom zagovaranju shvatiti da nije riječ o tehnici…. Riječ je u odnosu s Bogom. Božji sluga mora biti usredotočen na srce i na glas svoga Gospodara, daje sposoban razumjeti najnježniji šapat Duha,…. istaknuo je Cril John.

Advertisements

Tema Zagovornička molitva  je podjeljena u nekoliko djelova kroz pet dana a govorio je o:

 • Potreba i nužnost zagovaranja
  Raskajani zagovrnik
  Zagovaranje kao opstanak u nevolji
  Proročko zagovaranje i radionice
  Duhovni boj u zagovaranju
  Zagovaranje u snazi Duha
  Tumačenje znakova vremena
  6 koraka proročkog zagovaranja i Jerihonska molitva
  Proročko zagovaranje kao način života (pokreni se Hr i BiH)
  Kako zagovarati učinkovito

Cyril je još otkrio 12 pralvila u zagovorničkoj molitvi te svako pravilo napose obrazložio i približio svakom slušatelju.

U Subotu u poslijepodnevnim satima okupljenima se pridružio i apostolski vizitator za župu svetog Jakova u Međugorju mons. Henryk Hoser koji je uputio prigodnu riječ govoreći o karizmama, darovia i plodovima Duha.

Slavljeniči timovi koji su animirali slavlejnje u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju, upriličili su u subotu navečer Večer slavljenja, a nastupili su razne slavljeničke grupe iz Hr i BiH, Božja Pobjeda, Božja slava, Dom molitve Slavonski brod, Nanovo rođeni, El Shaddai iz zajednice Spiritus Sanctus iz Sarajeva.

U nedjelju sa članovima KKODS je slavljena Sveta Misa koju je preslavio vlč. Dražen Radigović uz koncelebraciju  nekoliko svećenika. Vl. Dražen je na homiliji govorio o snazi zajedništa usporedivši ovo zajedništvo sa zajedništvom Isusovih učenika iz današnjeg evanđelja.

Ovaj susret u Međugorju je proslava zajedništva koje nastaje u Uskrslom, Milosrdnom Gospodinu! Nadamo se plodu osnaženja zagovornih službi u zajednicama i uspostavi snažne mreže zagovornika. – poručuju organizatori susreta.

Tekst i foto; Rastimo u Gospodinu

"O suhe kosti, čujte riječ Jahvinu!"

Objavljuje Rastimo U Gospodinu u Nedjelja, 28. travnja 2019.

 

Objavljuje Rastimo U Gospodinu u Četvrtak, 25. travnja 2019.


Podijelite ovo s prijateljima!