.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

Mladi iz više od 70 država posjete Međugorje za vrijeme Festivala mladih koji se održava svake godine od 1.8. do 6.8., Molitva krunice i molitve vjernika prevode se na 25 jezika. Zašto mladi dolaze svake godine na međugorski festival i koja je razlika između Ultre u Splitu i Mladifesta u Međugorju; objasnio je fra Ante Vučković koji je prije dvije godine sudjelovao na Mladifestu u Međugorju.

 

Mladi se susreću s mladima. Oni najviše vole biti između sebe. To je njihova naravna potreba. No, to možda nije najvažnije pitanje. Da sam novinar, ja bih se potrudio oko nekih kriterija pa bih onda prema istim kriterijima otišao primjerice na Ultru u Split i na Mladifest u Međugorje te usporedio što se događa na jednom mjestu, a što na drugom.

Što ih okuplja, što ih drži zajedno i koji su rezultati na koncu dana, na koncu programa i kakvi su učinci na ljudima s kojima se susreću jedni i drugi. Tako bismo mogli dobiti odgovor ne na pitanje zašto se mladi okupljaju, nego na puno važnije pitanje: što je to što oni traže i što im se nudi kao odgovor. Moja je slutnja sljedeća: mladi traže sreću, istinu i radost. No, oni ne znaju gdje to mogu naći pa lako pristaju na surogate i lako im se može štošta podvaliti. Mislim da bi bilo korisno odgonetnuti tu naoko teško rješivu zagonetku zašto mladi dolaze u Međugorje. Da kažem izravno! Pretpostavka da se primjerice za Ultru ne postavlja pitanje zašto se tamo okupljaju mladi, kao da je to po sebi razumljivo, a postavlja se za Međugorje, kao da je to neobično i neočekivano, govori puno o našim “pred-sudovima” o svijetu i mladima.

Fra Ante Vučković za Dnevno.hr

Advertisements

 

 

MLADI FEST U MEĐUGORJU 2018.


Podijelite ovo s prijateljima!