.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Živjela je u grijehu još kao djevojčica. Već je sa 12 godina ušla u blud, počela koristiti drogu, s 14 godinu dobila bulimiju, a u svijet prostitucije ušla je sa 16 godina. Baš u Samoboru dotakla je dno, a onda i nakon godina lutanja doživjela Božju milost.

Simona Mijoković prije devet godina upoznala je Ljubav svih ljubavi, koja oslobađa, liječi i život daruje. Njezin bivši suputnik, Ante Gotovac, doveo ju je u Samobor, u Kuću susreta ‘Tabor’. Bili su u civilnom braku i bio je njezin najbolji prijatelj.

Tabor je tada vodio pokojni fra Zvjezdan Linić koji je pri prvom susretu bio ozbiljan i pitao ju je li stigla samovoljno. ‘Želim novi život’, izgovorila je.

Morala je ostaviti sve, ostala je na ulici. Ali, prijatelji koje joj je Bog poslao pomogli su joj da ostane na Božjem putu. ‘Gospodin se poslužio mnogim ljudima’, svjedoči Simona.
Bilo joj je teško, čak su joj htjeli oduzeti dijete jer su ju smatrali ludom i nesposobnom da odgaja svoju prvu kćer. Nije joj bilo jasno zašto sad to, kad je krenula putem Krista. Osjećala je veliku nepravdu i progonstvo, ali snagu je crpila iz Euharistije.

Advertisements

‘Sam ne možeš ništa. Onaj koji se uzda sam u sebe, već je izgubio bitku. Kad spoznaš da je Bog živ, imaš sve’, govori Simona.

Savjet koji je dobila na početku: osloboditi se ljudskih obzira, bio je jedan od presudnih. Bilo je mnogo onih koji nisu vjerovali u njezino obraćenje, koji su mislili da je luda, ali ona je slušala samo Isusa.

‘Čovjek kad krene putem Krista, uvijek ima križeve. Posebno ima križeve od svijeta, osude, ruganje, ali opraštaj i ljubi do smrti’, poručuje Simona.

Danas je udana za Stanislava Mijkovića, a Bog im je podario četvero djece na zemlji: Gabrijelu, Jošuu, Amaliju i Zvjezdanu. Svjedoči kako ju Bog najviše odgaja kroz vlastitu djecu.

‘Svako dijete savršen je Božji dar i nijedno se ne događa bez Božje volje. Gospodin daruje život i On ga zove k sebi. Kad to prihvatimo i oslobodimo se svih navezanosti, onda dolazi kiša milosti. Jedino je ispravno biti navezan na Boga’, svjedoči Simona.

‘Ljudi, ne bojte se, idite k Isusu. Idite na svetu Misu u kojoj je živi Bog! Idite na svetu Ispovijed jer Bog sve oprašta. Nema tog grijeha koji Bog skrušenom grešniku ne oprašta. Živite za nebo, jer nebo je naša domovina’, zaključila je Simona Mijoković.

Pogledajte cijelo svjedočanstvo:


Podijelite ovo s prijateljima!